Pazar, Ocak 21, 2007

KABAK MÜCVER


Benim kadar seven varmıdır acaba?
Hiç bıkmadan yerim herhalde, birde şu kızartma ve fazla yağ derdi olmasa.
Evet sevgili dostlarım, kızartmalardan uzak durmamız her seferinde tavsiye edilse de bence ölçülü olarak arada bir yiyerek bu güzel lezzetlerin damaklarımızda bıraktığı tadları unutmamak lazım. Kabak mücver genellikle çok eski Türk yemeklerinden olduğu için herkes tarafından yapılan ve bilinen bir aperatif olmakla beraber ben burada özellikle yeni evli genç hanımlarımızın meraklı olanları için tekrar vereceğim. Bir nevi kabak köftesi olarak da nitelendirilen kabak mücver için aşağıdaki ölçüler 4 kişiye uygun ölçülerdir, arzunuza göre eksiltilip artırılabilir.Ayrıca kabak dolması yaptığınız zaman kabağın oyulan içinden çıkan parçaları atmayıp kabak mücver yapımında kullanabilirsiniz.
Malzemeler ;
* 4 adet orta boy kabak
* 2 yumurta,
* 1/2 demet dereotu
* 1 su bardağı kadar beyaz peynir rendesi
* 8 çorba kaşığı un
* kızartmak için sıvıyağ.
Hazırlanışı:
1. Kabakların kabukları ince birşekilde soyulur . Rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
2. Rendelendikten sonra kabaklar sulanır, fazla sulu olursa mücver kıvamında olmaz. Onun için rendelenmiş olan kabakları kaşığın arkası ile sıkıştırarak ( ezmeden ) hafifçe sularını süzelim.
3. kabakların içine iki yumurtayı kıralım, peynir rendesini ve ince doğranmış dereotunu ekleyip harmanlayalım.
4. Son olarak unu da ekleyip iyice kabak ile özdeşleştirelim. Undan hamur topakları kalmamalı.
5. Kızarmak için yağımızı tavada kızdırdıktan sonra kabak mücver harcımızdan kaşık kaşık alarak yağın içine dökelim.
6. Yağın içine döktüğümüz kabak mücverin şeklini kaşık yardımı ile düzenlyip, hafifçe üstlerinden bastırarak düzleyelim.
7. Çok kalın olurlarsa içleri güzel pişmeyebilir.
8. Arkalı önlü çevirerek orta ısılı ateşte iyicekızarttığımız kabak mücverleri yağını çektirmek amacı ile kağıt havluların üzerine çıkarılım ve soğuduktan sonra servis yapalım.



Kabak mücveryemeklerden önce soğuk aperatif olarak sunulabileceği gibi ben beş çaylarına da hazırlıyorum.Ayrıca kızartma sevmeyenler fırında dapişirebilirler. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: