Pazar, Nisan 06, 2008

SEMİZOTU SALATASI

semizotu salatası 007

Ben ve eşim çok severek yiyoruz. Oldukça basit ve pratik. Tek püf noktası semizotunun çok iyi yıkanmış ve suyunun da çok iyi süzülmüş olması.Ben semizotunun yapraklarını sapından ayırıp, yaprakları süzgeçte bol su altında yıkadıktan sonra, bol sirkeli suda yarım saat kadar bekletip, suyunu süzüyorum ve sebze kurutma kabımda çevirerek sularını iyice alıyorum ve salatamı yapıyorum. İşte tarif;
Malzemeler;
*1 demet semizotu,
*1 çorba kasesi kadar yoğurt,
*1 diş dövülmüş sarımsak,
*tuz,pulpiber
*1 çorba kaşığı mayonez( arzunuza bağlı, eklemeyebilirsiniz de)
*Zeytinyağı,
Hazırlanışı;
Semizotunu iyice yıkayıp, süzdükten sonra, yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuz ilavesi ile iyice karıştırıyoruz. Bu aşamada yoğurt miktarını da kendinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Karışımı servis tabağına alıp, üstüne damla damla şeklinde zeytinyağı serpin ve pulbiber serperek servis yapın.Afiyet olsun.

8 yorum:

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Bayılırım bu salataya,hamileykende bol bol yapmış ve yemiştim.

SEDA dedi ki...

Ben de çok severim bu salatayı.Semizotunun o güzel lezzetinin yanında, kanı temizleme özelliği olduğunu duymuştum.Bol bol yemeli yani :) Ellerine sağlık.
Sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Bende bayılırım semizotu salatasına, çok ama çook faydalıymış semizotu, Mehmet Öz her sabah kahvaltıda çiğ olarak yermiş...Ellerine sağlık Ufukcum,
Sevgiler..

Hülya dedi ki...

Ben de bu salatayı sık sık yapmaya çalışırım.
Sebzeyi yemek olarak sevmeyen eşim ve oğlumun hiç olmazsa böyle vitamin alabilmesi uğruna semizotu salatasını yapıyorum.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok pratik ve sağlıklı .Ellerine sağlıklı. Daha çok salata ve pratik tarifler bekliyorum.sevgiler

Adsız dedi ki...

Ya senin mutfak kültürüne bayılıyorum Ufuk. Eminim yayınlamaya değer bulmadıgın ama süper lezzetli mamalar vardır. birsürü. Aslında bi fikir vermek istiyuorum sana. Böyle sıradan oldugunu düşündüğün lezzetleri ardı ardına tek girişde tarifsiz olarak toparlasan. dolma biber yemeğide olabilir bu yada baska bişi. Bence güzel fikir .sence:)

Sultanss dedi ki...

Yemek yapmayı hiç bilmeyen fakat evlendiğim için öğrenmemin zorunlu hale geldiğinden tariflerinizi takip ediyorum sizin kadar başarılı olamasada şimdilik idare ediyorum.bende semiz otu salatasına bayılırım ama hiç yapmamıştım:D ama çok basitmiş ,bu akşam bunuda deneyeceğim.
sevgiler..

Adsız dedi ki...

semiz otundan başka salatalarda yapılabilir. semiz otu iyice yıkanıp kurulandıktan sonra sarımsak ezilir. bir iki galeta mikserden geçirilir.iri kıyılmış cevizle harmanlanıp semiz otuna karıştırılır zeytinyağ limonla soslandırılır.çok lezzetli olur denemenizi tavsiye ederim. Müyesser