Cumartesi, Kasım 21, 2009

KARAKÖY POĞAÇASI

Füsun'un Kahvaltı Sofrası

Füsun'un kahvaltı sofrasından süper bir tarif. Nasıl yumuşacık ve lezzetliydi anlatamam. Tarif Sevgili Naşide'ciğime ait.
Malzemeler;
*125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı su
*1 paket instant maya
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*5 su bardağı
İçi İçin;
*Beyaz peynir ve maydanoz ( istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz )
Hazırlanışı;
1.Tüm malzemeyi karıştırarak güzelce yoğurun.
2.Sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirerek mayalanmasını sağlayın.
3.Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avucunuzda açın ve içine maydanozlu, peynirli karışımdan koyup kapatın.
4.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra pişirin. Afiyet olsun.

9 yorum:

Hülya dedi ki...

Çok güzel görünüyor,pazar kahvaltısına yapsam mı ki ?

Adsız dedi ki...

merhabalar
görüntüye aldanıp bu poğaçaları denedim.ama mayalı poğaça gibi olmadı hiç.mayalanma süresinin sonunda hamur hiç kabarmamıştı.1 saat daha beklettim yine kabarmadı.o halde şekillendirip fırına verdim.pişerken de yine pek kabarmadı ve sonuçta puf puf bir poğaça olmadı.sütü ve suyu ılık koydum ben(bununla ilgili bişey yazmamıştınız siz) acaba hatayı burda mı yaptım.ya da 1 paket instant maya az mı geldi.cevaplarsanız çok sevinirim.cevabınıza göre tekrar deneyeceğim.
sevgiler,
defne

ufukmutfakta dedi ki...

Defne Hanım, kullandığınız maya bayat olabilir mi acaba? Sütü ve suyu ılık kullanmanız bir sorun yaratmaz. Acaba mayalanmayı yaptığınız yer yeteri kadar sıcak değilmiydi? Aklıma gelenler bunlar. Eğer herşeyi aynen uyguladıysanız kabarması gerekiyordu. İnstant maya paketleri 1 kg'lik unlar için. bu nedenle maya miktarı az gelmiş olamaz.

Hadiye Raymond dedi ki...

Pogacalarinizi denedim ve sonuc harika oldu benim hamurumda cok kabarmadi ama firina girdikten sonra daha cok kabardi su an firinda 2.kez yine bu pogacalari yapiyorum blogumda sizinde izniniz olursa mutlaka yayinlamak isterim aaa birde ben ilkinde icine krm peynir koyarak yaptim peynirim yoktu O da cok guzel oldu tekrar tesekkurler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Tarifinizi denedim. Benim de poğaçalarım mayalanma süresi sonunda hemen hemen hiç kabarmadı diyebilirim. Fırında da çok fazla kabarmadılar. Ama tadı çok güzeldi! Teşekkürler Ufuk Hanım.
Ellerinize sağlık.

Gözde

Adsız dedi ki...

malzemelerin altında yazan 5 su bardağı nedir

Adsız dedi ki...

Sitenizi sık sık ziyaret ediyorum.Bir çok tarifininizi denedim.Hepsinden de olumlu sonuçlar aldım.En son Karaköy Poğaçanızı yaptım.Çok beğendik.Ellerinize ve emeklerinize sağlık.Yeni tariflerinizi merakla bekliyorum. Sevil

Adsız dedi ki...

MERHABA
BLOGUNUZU YILLARDIR TAKİP EDİYORUM.
DENEDİĞİM TARİFLERDEN HEP MEMNUN KADIM.
AMA KARAKÖY POAÇASI GÜZEL OLMADI.KABARMADI VE TATSIZ BİRŞEY OLDU.

Adsız dedi ki...

Bugun bu tarifi yaptim.dedikleri gibi mayalanmadı ama fırında baya güzel kabardı.icine ben 2 damla kadar sirke koydum daha kıyır olsun diye..Basarılı bir poaça oldu .tarif için teşekkürler.