Çarşamba, Ağustos 17, 2016

PERDE PİLAV

Aşağıdaki fotoğrafta yer alan sofra geçtiğimiz kış konuk olduğum bir softa. Sevgili Melissa'ya ait. Hepsi birbirinden güzel tariflerden fotoğrafını iyi çekebildiklerimden birisi de Perde Pilav. Dolayısı ile tarifi yayınlanmayı hak ediyor. Bu tarifi uygularken kalıp olarak derin bir teflon veya seramik tencere kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Malzemeler;
*1 adet bütün tavuğun göğüs eti.
*1 su bardağı kadar tuzsuz badem
*Yarım çay bardağı kadar kuş üzümü,
*Yarım çay bardağı kadar çam fıstığı,
*2 adet yufka
*4 su bardağı kadar pirinç
*Tuz, karabiber, tane karabiber
*Yeteri kadar tereyağı,
*4 su bardağı kadar tavuk suyu
Hazırlanışı;
Yapılışı:
  1. Tavuk göğsünü yıkadıktan sonra  tane karabiber ile bol suda tuz da ekleyerek haşlayın.
  2. Haşlandıktan sonra  tavuk göğsünü  lif lif küçük parçalara ayırın. Biraz karabiber ilavesi ve bir kaşık tereyağı ile hafifçe kavrulur.
  3. Pirinçleri bol suda nişastası gidip iyice berrak bir su olana dek yıkayın. Kuş üzümlerini de bir kase içinde sıcak suya bırakın.
  4. Bir tavada yarım kaşık tereyağı ile sırasıyla dolmalık fıstıkları ve bademlerin yarısı kavurun. Fıstık ve badem pembeleşince kenara alın.
  5. Pilav tenceresine iki yemek kaşığı tereyağı ekleyip eritin. Pirinçleri  tencereye ilave edin.Karıştırarak 4-5 dakika kavurun, tuzunu ( tavuk suyu da tuzlu olacağı için kontrollü tuz ekleyin) ve sıcak tavuk suyunu ekleyip pilavı orta ayarda biraz diri kalacak şekilde pişirip ocaktan alın. Tavuğu, kavrulmuş fıstık ve bademi, süzdüğünüz üzümleri ve tüm baharatları ekleyip pilava karıştırın.
  6.  Kullanacağınız tencere ya da kalıbı tereyağıyla iyice yağlayıp, bademleri tencerenin içine sıvadığınız yağın üstüne güzel bir şekil vererek yapıştırın. Dilerseniz değişik bir görüntü için tencerenin dip kısmına fotoğraftaki gibi bademleri yayabilirsiniz. Ve bu hali ile buzluğa koyup biraz bekletin.
  7. Buzluktan çıkardığınız tencereye iki adet yufkayı düzgün bir şekilde yayın.  Pilavı   boşaltıp hafifçe bastırarak düzleyin.
  8. Kenarlardan sarkan yufkayı pilavın üzerine çevirerek kapak gibi sıkıca kapatın. Üzerine biraz daha tereyağı sürün.
  9. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, hamurun üzeri iyice kızarıncaya dek,  pişirin.
  10. Büyük bir servis tabağına  çevirerek çıkarın, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



Melissa perde pilavında bademleri kabuklu kullanmıştı. Gayet güzeldi.



1 yorum:

sedef dedi ki...

Harikaaa ellerinize sağlık.Kesinlikle denicem