Çarşamba, Şubat 15, 2017

DAMLA PASTANE KURABİYESİ


 Bu şık ve lezzetli kurabiyelerin tarifi Zeymuran Cafee'ye ait. Görüntüsü kadar lezzeti de harika. Yumuşak kurabiye sevenlerin vazgeçemeyecekleri bir lezzet. Tarifi şöyle;
Malzemeler;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı zeytinyağı
*5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Hazırlanışı;
  1. Şeker, vanilya ve yumurta köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır. Daha sonra zeytinyağı ve kabartma tozu eklenir ve son olarak yavaş yavaş un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.Yuvarlanarak çubuk yapılır ve çubukların ucu damla şeklinde birleştirilir.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 8 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  4. 1 paket sütlü ya da bitter çikolata parçalanarak  2 çorba kaşığı kadar süt 1 tatlı kaşı margarin ile benmari usulü eritilir.
  5. Eriyen çikolataya soğumuş kurabiyenin uçları batırılır.Çikolataya batırdıktan sonra  hafif donunca uçları fıstığa veya hindistan cevizine batırılabilir.
  6. Donması için yağlı kağıt serili tepsiye dizilir buzdolabına kaldırılır. Çikolata donunca dolaptan alınır ve servise sunulur. Afiyet olsun.. 

5 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

bu ne güzel bir görüntü böyle.. görüntü harika.. ellerinize sağlık

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık tam pastane kurabiyelerine benzemişle rüstelik katı yağlı da değil

pelin dedi ki...

Sevgili ufyk tarif için teşşekürler , özellikle sıvıyağ ile bir kurabiye olması çok hoşuma gitti. Tarifte anlayamadığım bir noktayı sormak istiyorum.8 dakika pişrilip soğumaya bırakılır demişsin. fırında mı soğuyacak yaksa çıkartıp dışarıda mı soğutacağız. Teşekkürler.

ufukmutfakta dedi ki...

Pelin, fırından çıkarıp soğumaya bırakılacak. yoksa çok kızarır.

Unknown dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK