Pazartesi, Haziran 26, 2017

BÜLBÜL KONAĞI TATLISI (Güncellenmiş tarif)

Öncelikle tüm ziyaretçilerimin Ramazan Bayramı'nı kutlar, ülkemize sağlık, barış ve huzur vesilesi olmasını dilerim. Yaklaşık 15 yıldır yaptığım Bülbül Konağı tatlısının tarifi blogumu ilk açtığım günlerde burada yer almıştı. Eski fotoğrafıyla beraber arşivimde bulabilirsiniz. Şimdi ise güncel bir fotoğraf ve ufak tefek değişikliklerle yeniden yayınlamak istedim.
Malzemeler;
Hamur için,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
3 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı toz irmik,
125 gr  oda sıcaklığında tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un.
Şerbeti için;
5 su bardağı su,
4 su bardağı toz şeker,
1-2 damla limon
Hazırlanışı
1.Öncelikle şerbeti kaynatarak bir kenarda ılınmaya bırakalım. 2.Hamur malzemelerinin tümünü yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim, hamuru 15-20 dakika dinlendirelim.
3.Hamuru iki parçaya bölüp, her bir parçayı merdane  ile 2 cm kalınlığında  açarak bardak veya varsa yuvarlak kurabiye kalıbı ile keselim. 
4.Kestiğimiz hamurların yarısının ortalarını şişe kapağı yada küçük boyuttaki aynı model kurabiye kalıbı ile kesip çıkaralım. ( kestiğimiz bu hamurları tekrar birleştirerek açabiliriz. ) 5.Ortası delik olan hamur üste gelecek şekilde iki hamur parçasını üst üste koyup ortalarına yarım ceviz koyalım.( ben bazılarının ortasını şerbetledikten sonra krem şanti doldurmak üzere boş bıraktım). 
6.Hamurlara yumurta sarısı sürdükten sonra 180' de önceden ısıtılmış fırında kızartalım. Yaklaşık 20-25 dakika. Hamurlar henüz sıcakken ılık şerbeti döküp dinlendirelim. Afiyet olsun.



1 yorum:

bülbül konağı tatlısı dedi ki...

Elinize sağlık, tarifiniz gerçekten de çok güzel gözüküyor. Defterime ekliyorum, iyi çalışmalar