Salı, Mayıs 05, 2020

SEKERPARE


İsminin hakkini veren, şeker gibi şekerpare çıktı bizim mutfaktan bugün. Tarifim en az 20 yıldır aile içinde yapılan, kaynağı yeğenim Sinem'e ait olan bir tarif. Ramazanda eminim cok yapılacaktır . Videosunu youtube kanalıma yükledim. Linkini profilime ekledim.
Malzemeler;
Hamuru için *125 gr yumuşak margarin ( veya 125 gr tereyağı )
*1 yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı irmik
*1,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su,
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemesinin tümü karıştırılarak yoğurulur. Yoğurma aşamasında hamur dağılıyor gibi olabilir. Hamur macun kıvamı alıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
2. Yoğurma işlemi tamamlanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, oval bir şekil verin ve hafifçe üstlerine bastırın.
3.Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine dizelim ve üstlerine yumurta sarısı sürüp, çatal yardımı ile fazla bastırmadan çizikler atalım.
4. Soğuk fırında, 170'de üstleri pembeleşinceye kadar kızartalım.
5. Şekerpareler fırında kızararıken şerbet malzemesini aynı anda ocağa alıp, kaynatalım. Serbeti kivam alsın . Şekerpareler pişinceye kadar şerbet kaynamaya devam etsin. 
6. Fırından çıkardığımız şekerpareleri 5 dakika ilk sicağı ciksin diye bekletelim ve üstüne sıcak sıcak şerbeti dökelim. Şekerpareler ve şerbet sıcak olacaklar. Afiyet olsun.
  

Hiç yorum yok: