Çarşamba, Şubat 15, 2023

COCONUT FLAN- HİNDİSTAN CEVİZLİ KREM KARAMEL





 Krem karamele hindistan cevizinin sihirli dokunuşu bu muhteşem lezzete dönüsmüş. Adı da Coconut Flan ya da Karamelli Hindistan Cevizi olmuş. Biz ona Hindistan Cevizli Krem Karamel de diyebiliriz. Icinde un ve yağ olmayan bu hafif mi hafif, lezzetli mi lezzetli tatlıyı   süt receli yerine krema kullanarak yaptım.    Bu lezzeti denemediyseniz muhakkak deneyin. Yapılışını video olarak youtube kanalıma yükledim. Sesli olarak oradan izleyebilirsiniz.  
Malzemeler;
Karamel icin;
1 cay bardaği toz seker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Flan kısmı için;
5 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
500 gr (ılık) süt
200 ml sıvı krema
1 su bardağı +1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı ;
1. Once karamel kısmını yapalım. Sekeri bir tavaya alip, üstüne limon suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan, sadece tavayı sallayarak karamelize edelim.
2. Kullanacağiniz kalıbı, soguk su ile çalkalayıp suyu süzün ve karameli kalıba dökün. (Ben 30 cm uzunlugunda baton kek kalibi kullandim)
3.Yumurtalar ve şekeri rengi açık sarı oluncaya kadar çırpın ve vanilini de ekleyip karıştırın.
4.Sütün içine kremayı ve hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra yumurtalı karışımla birleştirin ve karıştırın.
5.Sütlü karışımı karamelin üzerine boşaltın.
6.170 derecede önceden ısıtılmış fırına içi su dolu firin tepsisini yerleştirin ve krem karameli de su dolu tepsiye koyun. Yogun buharla pişecek krem karamelimiz.
7.40 yada 45 dakika pişecek. Benimki 40 dakikada pişti . Her fırının pişirme hızı farkli olduğu icin siz kendi fırınınıza göre kontrollü pişirin .
8. Fırından çıkardığınız krem karameli oda sicakligina gelene kadar bekletip, sonra buzdolabinda 4-5 saat bekletin. Dolaptan çıkarınca, karamel kısmının kalıba yapışma ihtimaline binaen 1 dakika kalıbın altını sıcak suda tutun. Sonra bir bıçak yardimi ile kenarlarını kalıptan dikkatlice ayırıp, tabaga ters çevirerek servis yapın.Afiyet olsun.

3 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

Ellerinize sağlık... güzel görünüyor.

EMİNE dedi ki...

Çok özlemişiz yazılarını,tariflerini sevgili Ufuk.Çok teşekkürler yeni bir tarifle merhaba dediğin için.

ufukmutfakta dedi ki...

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM EMİNE HANIM