Salı, Ocak 23, 2007

BAYRAM TATLILARIM

SARAY SARMA ( FATİH SARMASI )

Çok sevdiğim bu tatlıyı, geçen bayramda yapmıştım. herkes tarafından çok hafif ve güzel bulunmuştu. Bu bayram eltoşum tarafından gelecek baklavayı beklerken yine de evde bir tatlım bulunsun istedim ve yine saray sarmayı tercih ettim. Saray sarmanın tarifini Sevgili Zuhal'ciğimin sayfasından almıştım. Ben Zuhal'den farklı olarak, vişne marmelatı kullandım ve meyve şekerlemesi yerine de toz antep fıstığı ekledim. Bunlar dışındaki tarif tamamen aynı. Saray sarmanın tarifini Sevgili Zuhal'in sayfasından http://zuhalyalcin.blogspot.com/2006/10/veee-saray-sarma.html şu adresten bulabilirsiniz.



CEVİZLİ BAKLAVA


Cevizli baklavayı ben yaptım, demek isterdim ama maalesef ben yapmadım. Baklavayı bu gün büyük eltoşum Çiğdem Abla getirdi.

Efendim kendisinin bu tarz el maharetleri çok iyidir. Ama nedense pek yapmaz :) Ancak geçen bayram, dışarıdan yaptırdığım baklavanın şerbeti hemen şekerlenince üzülmüştü ve kurban bayramında ben yapıp getireceğim demişti. Veeee baklavamız bu gün geldi. Dün herkes kurban kesme derdinde olunca vede akşamda yeni yılı karşılama ile meşgul olunca, bayram ziyaretleri 2. gün yani bu gün başladı. Çiğdem Abla'da İstanbul dışında olduğu için bize bu gün gelebildi. Valla Muzo, resimi çekmemi bile elinde çatalla hazır bir şekilde bekledi. ve ben resmi çeker çekmez baklavaya daldı. gerçekten de çok güzel olmuştu. Ellerine sağlık ve çok teşekkür ederiz, Çiğdem Abla.

Hiç yorum yok: