Pazar, Ocak 21, 2007

ELMALI RULO


Meyveli lezzetleri sevenlere tavsiye ediyorum.
Malzemeler;
Pandispanya için,
* 5 yumurta,
* 6 çorba kaşığı şeker
* 6 çorba kaşığı un ( tepeleme)
* 1 paket kabartma tozu
* 3-4 kaşık Kayısı aroması
Elmalı iç,
* 4 elma,
* 4 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi,
Üstü için,
* Çilek marmelatı ( veya istediğiniz herhangi bir marmelat )
* Hindistan cevizi
* Meyve şekerlemesi.
Hazırlanışı;
1. Yumurta ve şeker mikserde köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Daha sonra un ve kabartma tozu ilavesi yapılarak 2-3 dakika daha çırpılır.
2. Fırın 180' de ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek, pandispanya hamuru dökülür, kaşıkla her tarafa eşit olarak dağılması sağlanır. Pandispanya fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. ( Aşağı yukarı 15 dakika, ancak her fırına göre bu süre değişebilir. Siz yinede pembeleşmesine dikkat edin )
3. Pembeleşen pandispanya fırından çıkarılır ve bir havlu yardımı ile yağlı kağıtla beraber gevşek bir rulo yapılarak, üstü nemli bir bezle örtülmek sureti ile dinlendirilir.(Pandispanyayı rulo yaparken yavaş hareketlerle ve bekleyerek sararsanız kırılmasını önlemiş olursunuz. )
4. Pandispanya bir kenarda dinlendirilirken, elmalar rendelenerek bir tencereye konur ve ocağa alınır. Üstüne şeker ve tarçın serpilerek elmalar suyunu çekinceye kadar ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Elmaların pişmesine yakın içine dövülmüş ceviz de eklenerek karıştırılır ve bir kenarda ılınmaya bırakılır.
5. Bu arada Pandispanya yavaş hareketlerle açılır ve üstüne 3-4 yemek kaşığı kayısı aroması dökülür.
6. Elmalı iç de pandispanyanın içine düzgün ve eşit oranlarda yayıldıktan sonra, pandispanya tekrar rulo haline getirilir ve birleşme yeri altta kalacak şekilde servis tabağına alınır.
7. Servis tabağına almış olduğunuz elmalı rulonun üstüne 4 yemek kaşığı kadar marmelat sürülür ve rulonun tüm çevresine yayılır.
8. En üste hindistan cevizi de serpilerek, meyve şekerlemeleri ile süslenir ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: