Salı, Ocak 23, 2007

GÜZ YAPRAĞI KURABİYESİ


Sevgili arkadaşlarım ve dostlarım;
kaç gündür blogcu da yaşanan sıkıntılar nedeni ile resim yükleyemiyor, yazı yazamıyorum. Ancak şimdi bu resimleri girebildim. Bu kurabiyelerin yaprak kalıbı Sevgili arkadaşım Zuhal tarafından bana hediye edilmiştir. Çok beğendiğim bu hediye için bende muhteşem bir kurabiye tarifi arar duruken yine sevgili Burcu'cuğumun kurabiyelerinde karar kıldım. Sonuç; yukarıda görüldüğü gibi ve etrafımdakilerin söylediği gibi muhteşem oldu. İşte bu kurabiyelerin tarifi;
Malzemeler;
* 150 gr tereyağı,( oda sıcaklığında)
* 2 yumurta,
* 1 su bardağı pudra şekeri,
* 3 çay bardağı buğday nişastası,
*1 çay kaşığı zencefil,
* 2 çay kaşığı tarçın,
* 2,5 su bardağı un
* 1/2 çay kaşığı karbonat
* Yeşil ve kırmızı gıda boyası,
Hazırlanışı;
1.Öncelikle fırın 180 derecede ısıtılır.
2. Gıda boyası ve 1 çay bardağı buğday nişasta hariç tüm malzeme karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurulur.
3. Hamurdan bir miktar ayrılarak yeşil gıda boyası karıştırılıp iyice yoğurulur.
4.Bir miktar hamurada kırmızı gıda boyası karıştırılarak yoğurulur. Hamur çok yumuşak olursa, (kullanılan yağın çeşidine göre bazen daha fazla un gerekebiliyor.) ayırdığınız nişastadan azar azar ekleyebilirsiniz. ( ben bir miktar ekledim )
5. Önce yeşilli hamurdan bir parça ve renksiz hamurdan bir parça alınarak birleştirilir ve önceden ayırdığımız nişasta serpilerek merdane yardımı ile 0.5 cm kalınlığında açılır.
6.Açılan parçadan bir yaprak kalıbı ile yaprak kalıbınız yok ise dilediğiniz herhangi bir kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın.
7. Aynı uygulamayı kırmızılı hamur için ve renksiz kalan hamur içinde uygulayın.
8. Kalıplarla kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek, yaşlaşık 10-15 dakika pişirin. Çok fazla kızarmadan fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun


Kurabiyelerin görüntüsü bir yana pişerken evi saran koku ve lezzetleri inanılmaz. Muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok: