Cumartesi, Ocak 20, 2007

PAPYON TATLISI


Bu tatlı zor gün dostu bir tatlı, aniden misafir mi geldi. Yada özellikle iki canlı arakadaşlar gibi aniden canınız tatlı isteyip şerbetli tatlı krizine mi girdiniz.? Problem değil. Yarım saatte hazırlayabileceğiniz bir tatlı. Nasıl mı? İşte böyle.
Malzemeler;
* 8 adet milföy yaprağı (Arzuya göre artırabilirsiniz )
* Kızartmak için sıvıyağ.
Şerbeti için
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı toz şeker
* 1-2 damla limon
Hazırlanışı;
1. Öncelikle suyu, şekeri ocağın üstüne alarak kaynatın, ocağın altını kapattıktan sonra 1-2 damla limon sıkın ve ılınmak üzere bir kenara alın.
2. Milföy hamurunu dolaptan çıkardıktan sonra 10 dakika yumuşamasını bekleyin.
3. Yumuşayan milföy yapraklarını bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. ( Ben tırtıklı kesme aleti kullandım, görüntüsü daha şık oldu.)
4. Şeritlerin her birini ortadan bükerek papyon şekline getirin ve bükme yerlerini biraz sıkın.
5. Hazırladığınız papyonları kızgın yağa atarak, önlü arkalı kızartın.
6. Kızaran papyonları peçeteler üzerine çıkararak fazla yağını alın ve teker teker ılık şerbetin içine bırakın. 15 dakika bekleterek ve arada çevirerek şerbeti çekmelerini sağlayın.
7. Şerbeti çeken papyonları servis tabağına alarak ortalarına dövülmüş antep fıstığı veya dövülmüş fındık serperek servis yağpabilirsiniz.
8. Arzu ederseniz iyice soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz. ( Daha şekerli tatlı isteyenler deneyebilir. )Afiyettttttt olsunnnnnn

1 yorum:

Adsız dedi ki...

goruntu guzel kolay gıbı denemek ıstıyorum