Perşembe, Mayıs 31, 2007

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Sevgili Tijen'in yani Mutfakta Zen'in İstanbul ziyaretinde; dünya tatlısı Zuhal'in bütün yoğunluğuna rağmen,bizleri davet etmesi ile Burcu, Tijen, Zuhal ve ben bir araya gelebilme şansını yakalıdık. Artık siz tahmin edin nasıl kaynattığımızı.
Sevgili Tijen, İstanbul'a Amerika dönüşü ayağının tozu ile gelmişti ve gelirken de herbirimize günün hatırası olarak kurabiye kalıbı ve otantik sabun getirmişti. Bende kalıbımı hemen kullanmak istedim ve yukarıdaki kurabiyeleri hazırladım. Teşekkürler Tijen. Seni tanımak çok güzeldi.
Malzemeler;
*125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
*2 yumurta sarısı ( Benim dalgınlığıma geldiği için beyazı ile beraber kullanmışım.Sonradan fark ettim.)
*1 su bardağı toz şeker.
*1 paket vanilya,
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
*1,5 su bardağı mısır nişastası,
*2 su bardağı un,
*1 su bardağı damla çikolata.
Hazırlanışı;
1.Tereyağını ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
2.Yumurtalarıda ekleyerek biraz daha çırpın.
3.Bu karışıma sırası ile tuz, kabartma tozu, nişasta ve azar azar unu ekleyerek yoğurun.
4. Ele yapışmayan bir hamur elde edince damla çikolataları ekleyerek, sadece çikolatalar hamurla karışıncaya kadar yoğurun. Fazla yoğurmayın, çikolatalar hamur içinde dağılma yapabilirler.
5. Hamuru merdane ile açın ve kalıpla kesin.
5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında renklerinin değişmemesine dikkat ederek, pişirin.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili ufuk bana nasıl iyi geldiğini bilsen çocukların eve dönmesini beklerken heyecanla bekliyorum ufuk ne yaptı diye kurabiyeler nasıl güzel görünüyor bende bugün bebek mevlidine giderken buna benzer kurabiyeler yaptım bukadar yoğun temponun içinde mutfakla ilglenmeni çok takdir ediyorum ailenle hep mutlu ol emel

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bloglararası dostluk çoğalıyor ne güzel... Sizlerin adına çok sevindim, umarım biz de tanışma fırsatı buluruz. Kurabiyeler de enfes görünüyor bu arada...
Sevgiler,
Esra

Tijen dedi ki...

Önce fotoğrafı gördüm. Dedim Ufuk yine her zamanki zerafetini konuşturmuş. Şimdi benim aklıma gelir miydi o güzelim kurabiyeleri o şekilde sunmak? Sonra bir baktım aaa benim de parmağım varmış o kurabiyelerde. Bir şımardım ki sorma.
Çok teşekkürler.
Tijen

ufukmutfakta dedi ki...

Emel, ne güzel şeyler yazmışsın. Çok mutlu oldum. Yoğun temponun getirdiği yorgunluğu, özellikle zihinsel yorgunluğu atmamda bunlarla uğraşmamaın çok büyük etkisi var. Birde sevince, insanı kimseler tutamaz değil mi:))

Esra'cığım aynen dediğin gibi, bende sizlerin buluşmanızı (AYŞEM, Selda)gıpta ile okudum. Bende seninle aynı dilekleri paylaşıyorum. Umarım en kısa zamanda tanışırız.

Tijen'ciğim tabiiki şımaracaksın. Seni tanıdığımız için bizler çok mutlu olduk. Üstelik kalıba da bayıldım. Tekrar teşekkürler...

Adsız dedi ki...

elınıze saglık kurabıyeler
cok guzel