Perşembe, Temmuz 05, 2007

ÇİKOLATALI CHEESECAKE



Epeydir dolapta bekleyen labne peynirleri bir fırsatını bulup cheesecake haline dönüştürememiştim. Dün akşam bir fırsat yaratarak cheesecake'imi yaptım. Bu gün iş dönüşüde resimde gördüğünüz dilimi mideme gönderdim. İyi mi ettim, bilmiyorum ama çok lezzetli olmuştu.
Malzemeler;
*1 paket kepekli bisküvi,
*1/2 paket üzümlü bisküvi,
*60 gr eritilmiş tereyağı,
*1 çay kaşığı tarçın,
*400 gr labne peynir,
*200 gr krema,
*2,5 kahve fincanı toz şeker,
*2 adet orta boy yumurta,
*3 yemek silme yemek kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*100 gr bitter çikolata.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle, bisküvileri rondoda un haline gtirip, erimiş tereyağı ve tarçın ile iyice karıştırın.
2. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın ve bisküvi karışımını kabın dibine dökerek kaşıkla iyice bastırarak yayın ve dolaba kaldırın.
3. Oda sıcaklığındaki labne peynirleri ve kremayı mikserle 3-4 dakika çırpın.
4. Şeker ilave ederek çırpmaya devam edin, yumurtaları tek tek ekleyerek çk fazla olmamak şartı ile çırpın.
5. vanilya ve unu da ilave ederek, iyice karışmalarını sağlayın.
6. Bu arada çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve bir kenarda ılınması için bekletin.
7. Karışımın yarısını, dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Diğer yarısına erimiş çikolatayı karıştırarak spatula ile iyice karıştırın ve diğer yarısının üstüne dökün.
8. Bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak ebruli bir desen verip, çikolatalı kısım ile sade kısma desen verin. Ama çok fazla karıştırmayın çünkü şekiller karmakarışık olur.
9. Bu şekilde hazırladığınız cheesecakeinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
10. Fırının uygun bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su yerleştirirseniz ve kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar cheesecakei içinden çıkarmazsanız cheesecakein çatlamasını önleyebilirsiniz.
11. iyice soğuduktan sonra fırından çıkardığınız cheesecakeni bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

30 yorum:

Adsız dedi ki...

Ufukcuğum bence iyi yapmışsın afiyet şeker olsun ben artık cheesecake remi görmeye bile dayanamıyorum hemen canım istiyor çikolatalısını deneyeyim senin tarifinle ellerine sağlık canım
Sevgiler

Hülya dedi ki...

KİMBİLİR NASIL BİR LEZZETDİR BU?YAZIK BİZE UFUK'CUĞUM;)ŞİMDİ GECE GECE NEREDEN BULUNUR DA YENİR??...
ŞAKA BİR YANA ELLERİNE SAĞLIK...

NiNo dedi ki...

merhaba ufukcum
zıyaretıne cok sevındım sureklı takıpte olduklarımdansın tarıflerını begenıyle takıp edıyorum ve asıl ben sana tesekkur ederım bu kadar guzel bır pasta yapıp bızımle paylastıgın ıcın sayende bende ılk yegenıme harıka bır pasta yapma fısatı bldum coook tesekkur ederım ve cıkolatalı cheescake ınde harıka gorunuyor ellerıne saglık canım sevgıler

Doruk dedi ki...

Ufuk, ikimizin de ne kadar cheesecake delisi olduğunu, Burcu'nun bir cheesecake'ini kapışırken farketmiştik:) Seninki de olağanüstü gözüküyor, sabah sabah olmadı şimdi!

Adsız dedi ki...

Kızlarrr yeni bloğum açıldı.Hepinizin ziyaret ve yorumlarını bekliyorum.

www.pastarda.blogspot.com

Defne dedi ki...

Sevgili meslektaşım, harikasın. Mutlaka deneyeceğim bir tarif bu, ellerine sağlık. En kötü tarafı, bir gece beklemek oluyor bu cheesecake güzelinin :). Ama değiyor değil mi?
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

sevgili ufuk kisa bir sure oldu blogunu kesfedeli ama bircok tarifini denedim, cok memnun kaldim,,,tesekkur ederim...simdi birsey yapacagim zaman ilk sana bakiyorum....yalniz lutfen bir arsiv bolumu ya da arama modu ayarlar misin? goruyorsun insanoglu iste isteklerimiz bitmez :) sevgilerimle
zeynep

Damak Tadı dedi ki...

Ufuk'cuğum,nefis olmuş ellerine sağlık canım..Şimdi sayfan girdiğimde canımın birden cheesecake istediğini farkettim, ama ne yazıkki kendimi frenlemek zorundayım..Aksi takdirde hemen Görgülü'den sipariş verirdik ya...)))Ofisteki tüm arkadaşları, onlara göre ben ayarttığım için artık blog sayfalarına bile bakmaz oldular..Sözde bana da yasak geldi ama nafile canım...)))Ohhh afiyet şeker olsun canım,bizim içinde tadına bak lütfen azıcık,minicik..)))

Çok öpüyorum tatlı komşumun kızı..))

Neslihan dedi ki...

Merhaba, Ufuk ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Ben de iki renkli cheesecake yapmıştım:) Sanırım senin de vazgeçemediğin bir tatlı:)
Sevgiler

ufukmutfakta dedi ki...

Seda, teşekkür ederim. Afiyeti bilmem ama şeker olarak vücuduma yerleştiği kesin:)

Hülya, bir kaç dilim sana göndermiştim ama evde yoktun. şansına küs :P

Nihan, çok teşekkür ederim, sevgilerimle.....

Burcu o günü hatırlıyorum. Burcu bir dilim daha istermisiniz dediğinde, ikimiz birden eveeeet demiştik. Yakında olsan hemen gönderiridim ama çook uzaksın :(

Pastarda hayırlı olsun.

Defne, yaptıktan sonra hay Allah, şimdi kim bekleyecek diyor insan. Ama bir gece sonra lezzet oturunca, iyiki de beklemişim diyorsun ve acısı fazlaca çıkıyor ondan sonra :)

Zeynep sayfamı takip ettiğin, tarifleri denediğin, beğendiğin ve en önemlisi bunları bana yazdığın için çok teşekkür ederim. Kategori düzenine gelince, bende yapmak için çok uğraşıyorum ama hala beceremedim. Atık bir arkadaşımdam yardım alma zamanı geldi galiba. En kısa zamanda Kategori düzeni oluşturacağım söz.

Gül'cüğüm hepimiz aynı durumdayız galiba ama sayfaları gezmeden de olmuyor. Bir kaç sene sonra kilolardan yerimizden kalkamayacak olunca ne yapacağız bilmem. Çok öpüyorum.

Neslihan, benim için cheesecake olsunda iki renkli, üç renkli, tek renkli.....ve hatta renksiz farketmiyor :) Bilmem anlabildim mi? Sevgilerimle...

Didem Akben dedi ki...

Ufuk merhaba, teşekkür ederim blog'umdaki güzel yorumların için. İlk kez blogunu detaylı bir şekilde ziyaret ettim. Herşey çok güzel , çok zevkli ve çok ustaca görünüyor. Ellerine sağlık. Didem

ufukmutfakta dedi ki...

Didem güzel yorumun için teşekkürler, sevgiyle kal....

Adsız dedi ki...

ufukcum bu güzellikleri gördükçe seni nasıl takdir ediyorum iş hayatı çocuklar mutfakta harika lezzetler ellerine sağlık ilk defa cheesecake yapmayı düşündürdün bana iyi bir hafta sonu diliyorum emel

etki alanı dedi ki...

Bana çok tanıdık gelmiştiniz...Eminim ki o sıcak bakışlarınız dostluğa davet ediyordu.Şiirli yaklaşımınızla beni aranıza aldınız.Teşekkür ederim.
ben sizin mutfağınızdayım,sizide kütüphaneme beklerim....
ama hepimizin ortak yeri BAKE SHOP
kAHVELİ SOHBET YERİMİZ!
Sevgiler Ufuk hanım.......

Cafe Gusto dedi ki...

merhaba Ufuk cheesecake nefis görünüyor ayrıca salatalarına da bayıldım.Ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel görünüyor.
Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Ufuk'cugum merhaba, yani bende ugramasam hic görüsemeyecegiz herhalde.. neyse canim cheescake yine harika görünüyor ellerine saglik. selamlar..fatma. www.blogcu.com/kayserimutfagi

ufukmutfakta dedi ki...

Emel,işte o saydıklarının arasında bu yaptıkların ve sizlerle paylaşımlar, gelen yorumlar bana tam bir dinlence ve terapi gibi geliyor. Herkese; varsa hobilerini, hayatlarının bir parçası haline getirmelerini tavsiye ediyorum. Ve dostlarıyla paylaşmalarını.Çünkü mutluluklar paylaştıkça büyüyor. Sevgilerimle

ufukmutfakta dedi ki...

Sevgili Tülay, namı diğer Tütü ve sayfalarımızda ise Etki Alanı.
tekrar hoşgeldin aramıza diyorum. Tabiiki ortak mekanımız Bake Shop-Beşiktaş hiç unutulurmu? Bence o havayı soluyan, o ortamı gören bir daha kolayca vazgeçemez. en kısa zamanda oradayım, sevgilerimle....

ufukmutfakta dedi ki...

Cafe Gusto, güzel yorumun için çok teşekkür ederim, sevgilerimle...

ufukmutfakta dedi ki...

Fatma yorum yazamasamda ben sana sık sık uğruyorum aslında. Yorumun için çok teşekkür ederim, sevgilerimle.....

Adsız dedi ki...

Ufukçum ! Haftasonu tarifini denedim..Muhteşemdi..Senin linkinide vererek tarifi bloğuma ekledim.Amma velakin bir sorum olacak sana ; benim ki senin resmindeki gibi olmadı.Sade ve çikolata katmanlar birbirine çok karıştı.Çünkü harç çok sıvıydı.Çikolata harcı sadenin üzerine dökünce hemen altlara kadar indi.Bunun sebebi ne olabilir ustam ?
Gerçi öyle yada böyle lezzeti tartışılmaz dı..

ufukmutfakta dedi ki...

Burçin cevabı bloguna yazdım.

Adsız dedi ki...

Canım çok teşekkür ederim ama söylediklerinden değilde benim şöyle bir sorunum oldu ;
Zaten sade kremayı bisküvinin üzerine dökerkende harç oldukça sıvıydı.Yani çikolatayı karıştırmadan yada sade harcın üzerine boca etmeden öncede sade karışımım sıvıydı.
Acaba çırptıkçamı katılaşıyor.Az mı çırptım yada un miktarında mı bir yanlışlık yaptım bilemiyorum.
Ama dediğin gibi tadından dolayı gözüm desen mesen görmedi.
İnanılmaz lezzetli oldu.

Adsız dedi ki...

slm canım....

elmaşekerinde gördüm hemen geldim....

dilim halini merak ettim....

çok lezzetli görünüyor...
ellerine sağlık canım....

Adsız dedi ki...

ufukablacım ben berrin zahide'nin kızı,bu cheesecake tarifini yılbaşı akşamı için denedim harika oldu,tariflerin çok güzel ölçüler birebir tutuyor daha öncede kayınpederımın doğum gununde kedidli ile yaptığın kurdeleli pastayı yaptım harikaydı merak ve zevkle takip ediyoruz:)

nurşen dedi ki...

Selamlar,bir kez denmişliğim var cheesecake sade yapmıştım.Evdekiler beğenerek yediler ama bana tatlıyla tuzlu arası bir tat geldi,sanırım labne peynirinden olmuştu.Çikolatalısını da senin tarifinle deneyeceğim.Ellerine sağlık arkadaşım.
Sevgielr

nurşen dedi ki...

Aaa bu arada blogumu ilk yapılandırmaya başladığımda senin bloğunla tanışmıştım ve aaa bunu bloga nasıl koymuş,resimli kategorik arşiv nasıl böle oluyor diye çok kafa patlatmıştım :)
Şimdi epey bir yol katettim tabii :)
Ama daha sonra adresini kaybetmiştim,şimdi bir arkadaşımın arkadaş listesinde gördüm blog adresini.Seni yeniden görmek güzel.
Sevgiler arkadaşım

Adsız dedi ki...

ufuk hanım sitenizi çok beğenerek takip ediyorum.geçen hafta günüm vardı,bende sizin çikolatı cheesecake tarifinizi denedim.Sayenizde aldığım övgüleri anlatamam,o kadar leziz olduki...bu arada tafifi yapmak isteyen arkadaşlara birşey söylemek istiyorum endişeye kapılmamaları için benim gibi,kek piştikten sonra üzerinde çatlamalar oldu,benim gözlerimin dolmasına neden olan ama üzerine sosu döküpte dolapta beklettikten sonra serviste o çatlaklardan eser kalmamıştı ve tadı mükemmeldi...size çok teşekkür ederim...birde tost ekmeği salatanızı denedim:) herkes fotoğrafladı benim yaptığımıda...onun tadının da mükemmel olduğunu söylemeden geçmiyeyim,herkese tavsiyem;mutlaka ama mutlaka deneyin:))

Adsız dedi ki...

merhaba ufuk hanım sitenizi çok beğendim.misafirlerime ilk kez cheesecake yapacağım ama malesef kek kalıbım yok.kare borcamda da yapabilir miyim??altına yağlı yağıt mı sermeliyim.acil cevap rica ederim.teşekkürler (elif )

ufukmutfakta dedi ki...

Elif Hanım, kalıp olması şart değil.Kare borcamda da olur. Altına yağlı kağıt döşemeniz, servis yaparken size kolaylık sağlar ama o da şart değil. Kolay gelsin...