Salı, Eylül 11, 2007

FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI CHEESECAKE



Bu hafta sonu gelen misafirlerim için yaptığım cheesecake artınca bir kısmını ofise getirdim. Oldukça övgü aldı ve hatta övgüler bugünde devam etti. bende tarifi daha fazla geciktirmeden yazıyorum.
Malzemeler;
Taban için;
*1 paket burçak bisküvi,
*50 gr erimiş tereyağı,
*1/2 çay bardağı süt,
Üst malzemesi;
*800 gr labne peynir,
*1 su bardağı toz şeker,
*3 adet orta boy yumurta,
*200 gr krema,
*3 yemek kaşığı un,
*2 paket vanilya,
*1 su bardağı parça çikolata,
*1 su bardağı frambuaz.
Hazırlanışı;
1.20 cm'lik kelepçeli kalıbımızın alt tabanını yağlı kağıt ile kaplayalım ve fırınımızı 150 dereceye ayarlayarak ısıtalım.
2.Bisküvileri rondoda un haline getirip, erimiş tereyağını ve sütü ekledikten sonra iyice karıştıralım ve kelepçeli kalıbımızın tabanına iyice bastırarak yayıp,buzdolabına kaldıralım.
3.Labne peyniri mikserle iyice çırpalım, şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. karışım krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim ve kremayı, vanilyayı ve unu ekleyerek karışım pürüssüz oluncaya kadar çırpalım.
4.Karışıma parça çikolata ve frambuazı hafif unlayarak ekleyelim ve spatula ile hafifçe karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıba dökelim.
5.Kalıbı kendisinden biraaz daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsinin içine oturtarak fırına verelim ve yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirelim.
6.Bir saatin sonunda fırını kapatalım ancak cheesecake i içinden çıkarmadan, fırının kapağını çok hafif aralayarak soğumasını bekleyelim.Soğuyan cheesecakei bir gece dolapta bekletmeye özen gösterin. O kadar vaktiniz yoksa en az altı saat buzdolabında bekletin ki; tadı tam olarak otursun.
7. Soğuyan cheesecake dilimlerini ben bu sefer düzgün olmaları için iple kestim. gerçekten de bıçakla kesilenden çok daha düzgün oldu. Cheesecakeinizi dilerseniz üstüne frambuaz, pudra şekeri ve çok az suyun mikserde karışımı ile oluşan frambuaz sosundan dökerek de servis yapabilirsiniz. Dilersenizde sade servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

26 yorum:

Adsız dedi ki...

canım nasıl da yutkundum şmdi anlatamam
öyle lezzetli ki, hele kurabiyler
ellerine sağlık

Özlem dedi ki...

Ufuk hanım maşallah. Becerinize hayranım. Bir taraftan yoğun iş temposu , bir taraftan iki çocuk ve nefis pastalar, şık sunumlar. Vallahi bravo.Ellerinize sağlık.

NiNo dedi ki...

yine deyeceklerim arasina bir tarifin daha girdi :) tabii buralarda franbuaz bulabilirsem :( umarim bulurum ve denerim enfesgorunuyor cunku ellerine saglik canim

hilal imrak dedi ki...

Ufukçum şahane gözüküyor ellerine sağlık, acaba bende yapabilecekmiyim üstünün seninkine benzediği cheesecakelerden..

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor.Okullar açılacağı için pazar günü oğlumdan ayrılacağım ne yazık ki yine,cheesecake yapmamı istiyor ne zamandır.Bir cheesecake daha yapmanın vakti geldi sanırım...

selam ve sevgiler....

Adsız dedi ki...

UFUKCUMMM !!! SİZİN OFİSE ELEMAN LAZIM MI ? YOK ÇÜNKÜ BURDAN BAKMAKLA OLMICAK BU İŞ..YAKLAŞMAM LASIM :)
ENFES GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Bu tarif ilk deneyeceğim cheseecake olacak kesinlikle. Ellerine sağlık Ufuk'cuğum harika olmuş.
Sevgiler,
Hayırlı Ramazanlar,

Adsız dedi ki...

Ufukcugum,ben de senin ofis calisanin olmak istiyorum,ne sansli arkadaslarin var böyle,eminim ki cok lezzetli olmustur,ellerine-yüregine saglik.
Mübarek Ramazan ayinda hayirli-bereketli olsun,sevgi ve hosgörüyle kal..

ufukmutfakta dedi ki...

Yeşim, çok teşekkür ederim....

Özlem, birazda alışkanlık oldu herhalde. Kendimi hep bir şeylere yetişmeye çalışırken veya bir yerlere koştururken buluyorum.Ama şikayetim yok:)

Nino, frambuaz bulamazsan, böğürtlen yada benzeri meyvelerde olabilir, ekşili olması şartı ile. Ekşili meyveler, çikolata ile çok yakışıyor...

Hilal, benmari usulü pişirmeyi dene, bu yöntemden önce tüm pişirdiklerim çatlıyordu. Fırının içine kase ile su koymakta fayda etmiyordu. Ama bu yöntemle yaptıklarım hiç çatlamadı, çökmedi ve fazla kızarmadı.

ufukmutfakta dedi ki...

Oya, oğluşunla seni Allah kavuştursun, onada zihin açıklığı versinki, ayrılıklarınıza değsin. İleride oğlun temelli yanında olduğunda, her cheesecake pişirmende bu günleri hatırlar, tebessüm edersin belki...

Burçin gel gel, eleman olarak değil, misafir olarak gel....:))

Burçin'ciğim benimde senin tariflerinden deneyeceklerim birikti, sıra sıra yapacağım artık. Bu arada sanada hayırlı ve sağlıklı ramazanlar diliyorum arkadaşım...

Yıldız çok teşekkürler, senin ve aileninde ramazanı hayırlı uğurlu olsun inşallah. Her ramazan içimde tarif edilemez bir heyecan olur, yine öyleyim. Bu heyecana bayılıyorum:)

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Hayırlı ramazanlar diliyorum.

sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Canım o kadar nefis görünüyor ki c.kekin bu kadar olur.))
Nazar değmesin sana hiç bir zaman.)Ellerin eve o güzel gönlüne sağlık canım.


Sana ve ailene hayırlı,bereketli,rızıklı bir ramazan diliyorum.

Sevgilerle kal.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ufuk'cugum,
Her zamanki gibi harika olmus, ellerine saglik.
Sevgiler ve iyi ramazanlar

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ufukcum öncelikle çok iştah açıcı duruyor söylemeliyim ki.. Yalnız sana bir sorum olacak. Ben ne zaman 500 gr labne ile 20 cm kalıp kullanarak cheesecake yapsam mutlaka taşacak kadar kabarıyor. Peki 800 gr labne ve bir de krema ile taşma sorunu yaşamıyor musun? Yoksa bende mi bir hata var :(

ufukmutfakta dedi ki...

Bengüsu,çok teşekkür ederim. Seninde ramazanın hayırlı ve uğurlu olsun.

Gül, aynı temennileri bende senin için diliyorum, inşallah sanada nazarlar değmezde o şirin sayfan hep devam eder. Bu arada senin ve aileninde ramazını hayırlı olsun diyorum, öpüyorum.

Aybike sağolsın arkadaşım, ramazan sana ve ailene de hayırlar getirisin inşallah.

Esra genellikle tüm cheesecakeleri 20 cm'lik kalıpta yapıyorum. değişen peynir oranlarına göre yüksekliği artıyor yada azalıyor. Bu cheesecakede oldukça yüksek bir cheesecake di. Ama benim yaptığım hiçbir cheesecake çok kabarmıyor. En fazla kalıbın yüksekliğine ulaşıyor o kadar. Bu seferde öyleydi. Kalıbın yüksekliğinde kaldı, kabarıp taşmadı. Acaba fırınların ısıtma sistemlerinden olabilirmi? Ben Arçelik'in midi fırınını kullanıyorum. Fanı yok. Normal ısıtma.Aklıma sadece bu geliyor.

fidaneli dedi ki...

ufuk cum, bune hız masallah yetısmek ne mumkun:)) emınım tatlı,eksı cok hos bır lezzet cıkarmıssındır ortaya..ellerıne sağlık

sevgıler
fıdan

ozlemhan dedi ki...

Merhaba canım hayırlı ramazanlar Gerçekten hızına yetişilmiyor.Burçine katılıyorum valla ya senin ofiste işe başlıcam yada sedaların mağazada.Allah nazardan korusun çok daha fazla enerji versin bizde ağzımız açık bakalım

Adsız dedi ki...

Ufuk Hanim, ben de becerinize hayaranim.Ellerinize saglik. Cheesecake cok sevmekle birlikte bir turlu iyi bir tarif bulamadim. Sormak istedigim,burcak biskuvi ile hazirladigimiz taban 1 saatlik pisirme suresinde yanmiyor mu?Sonucta pismis buskuviler tekrar pisiriliyor.

ufukmutfakta dedi ki...

İsimsiz arkadaşım, biskviler tereyağı ile karıştırılıyor ( ben bazen yarım çay bardağı süt ilave diyorum. Daha yumuşak oluyor)ve üstüünede sıvı peynir karışımı döküldüğü için yanmıyor. Dolapta soğuttuktan sonra, içinde yağ olması sebebi ile sertleşiyor, yani kıtır kıtır oluyor. Bunu gidermek içinde servisten yarım saat yada 40 dakika kadar önce dolaptan çıkarmak gerekiyor.

k.i.s.d. dedi ki...

Perşembe günü bu cheesecakei yaptım, bayram boyunca yedik çok. Herkes o kadar çok beğendi ki:) Tarifi eklediğiniz için teşekkürler.

Ben bunu farklı farklı iç malzemeleriyle (frambuaz yerine sakız, şeftali, çilek vs) yaparım diye düşünüyorum. Çünkü peynirli karışımının kıvamı olağanüstü oluyor. Yalnız sanırım bi dahaki sefere su içinde değil kendi başına pişireceğim çünkü ben biraz sert severim cheesecakei.

Tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

merhabalar tarif çok hoşuma gitti yarın yapıcam fakat birşey sormak istiyorum karışımın içine meyve yada çikolata koymazsam olur mu?
soruyorum çünkü kremasının tutmamasından korkuyorum :(
şimdiden çook teşekkür ederim ellerine sağlık :)

nalan dedi ki...

slm 2 defa denedim cheese kek 2. sinde tadı güzel oldu ama kabarmıyor benmari usulu pişirdim nerde hata var anlamadım ama daha bıkmış değilim sırf bunun için kelepçeli kalıp bile aldımm:))
www.mugla48.blogcu.com

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

merhaba.o kadar güzel ki her yaptığınız tarif.hem fotoğraflar güzel.hepsi denemeye deger.ellerinize sağlık.uzun zamandır cheesecake tarifi arıyordum bu tarifi deneyecegım. izlememdesiniz bende beklerim sevgiler:)

irketey dedi ki...

şimdi yaptım cheesecake'i. daha önce hiç denememiştim. fırında pişmesini bekliyorum. kalıbı ölçtüm 20 cm idi ama krema çok çok fazla geldi. kabarmasını hesaba bile katmadım ama kalıba sığmadı. kremanın yarısı çöpe gitti. umarım tadı güzel olur bari. sevgilim hevesle bekliyor yarın ona götüreceğim. bide kötü olursa ne yapacağım bilmiyorum:(

irketey dedi ki...

cheesecake harika oldu. sevgilim bayıldı. bundan sonra cheesecake'i sen yapacaksın dedi. birdahaki sefere ya büyük kalıpta yapacağım ya da krema tarifini yarıya indireceğim:)
Aynı tarifi muffin kalıplarında denesek olur mu acaba?

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle harika bir tarif çok kolay şekilde yaptım her yönü ile marifetli insan canım Ufukcum teşekkürler... Naşide Ballı