Pazar, Kasım 18, 2007

BEYAZ MELEK

“Sevgi, insanoğlunun asla yarına ertelenmeyecek en büyük ve en görkemli eylemidir.”

6 yorum:

Hülya dedi ki...

İçinde sevgi geçen herşeye gözüm kapalı giderim ama bu filmin fragmanlarında gördüğüm huzurevi sahneleri,yaşlılara zulm.Sanırım bu filmi ne kadar çok görmeyi istesemde izleyemeyeceğim.Beni bu tür görüntüler hasta edecek kadar yıpratıyor.Hayatın gerçeklerinde acı da,insanın insana zulmü de var evet ama yok Ufuk'cuğum yüreğim cidden kaldırmıyor.Eğer sen izlediysen bize de anlatır mısın?

Adsız dedi ki...

Hülyanın dediklerine aynen katılıyorum.Ben hala Babam ve oğlum filmini seyredemedim mesela...Daha kendimi hazır hissetmiyorum,galiba fazla kaptırıyorum kendimi...

ufukmutfakta dedi ki...

Sevgili Hülya ve Suzan,
Filmi daha senaryo aşamasından başlayarak, kastın oluşturulması, kurgulanması, çekimi, montajı da dahil olmak üzere her aşamasını defalarca birebir yaşayan birisi olarak çok güzel bir filim olduğunu söylemek istiyorum. Tabiiki duygusal yönleri ağır basan bir film. Ancak bunun yanında muhteşem görüntüler, muhteşem müzikler seyirciyi uçuruyor. Birde yoğun duygusallık içinde verilen espriler varki, bir anda insanı içinde bulunduğu yeisten alıp kaçırıyor:) Elbetteki yoğun duygusal filmler herkes tarafından izlenemez. Ama duygusallık bazen bir haber karesinde, bazen bir sokak başında bazende tam yanıbaşımızda, hayatın her karesinde zaten var. Yani kaçmamız mümkün değil. Babam ve oğlum filmini izlememek için çok ama çok direndim. Hatta film vizyondan kalkmıştı ben izlemek için hazır olduğumu hissettiğimde. Ama VCD'sini alarak izlemek durumunda kaldım bu sefer. Çünkü ne kadar dayanamam desemde yinede içimden gelen meraka yenik düştüm. Ağlamadım mı ? Ağladım hemde gözlerim kızarıncaya kadar. Ama ağlamak birazda arınmaktır derler ya. Benimde içim rahatladı, arındım ve izlediğim için çok mutlu oldum. Çünkü izlemeseydim, bu kadar güzel filmlerin yapılabileceğini de bilemeyecektim. Neyse çok uzattım, bir gün kendinizi hazır hissederseniz muhakkak izlemenizi tavsiye ederim.(Not:Bir daha bu kadar çok ustayı da bir arada izleyebileceğimizi pek sanmıyorum.Bu da bir fırsat olabilir)

pastacı cafe dedi ki...

Hayatın gerçeği bu dedirten türden manzaraların olduğu muhteşem bir yapıt yıldız kenter in mükemmel performans serğilediği bir sinema film.

NiNo dedi ki...

10 numero vermistim ben :)

Adsız dedi ki...

İzlemedim ama mutlaka izlemek istiyorum.sadece erol günaydın ve diğer ustalar için bile izlenir.(bu arada hırsız polisteki canlandırdığı baba unutulmuş olabilir mi)