Pazar, Aralık 02, 2007

İYİ Kİ DOĞDUN BURCUUUU.......


PASTACI'YA Pasta yapmak sizce nasıl bir şeydir? Ben çok zor olacağını biliyordum ama Sevgili arkadaşım Burcu'nun doğumgünü pastasını yinede ben yapmak istedim. Yapacağım pastada Burcu'yu nasıl anlatabilirim diye epeyce düşündüm.Ve onu hayatının vazgeçilmezlerinden biri olan pastaları ile beraber gösteren bir pasta yapmanın en doğrusu olacağına karar verdim. Üstelik bizlerde onu bu şekilde tanımışdık.
Sevgili arkadaşlarım Berna, Zuhal ve Hilal ile; cumartesi günü olan doğumgününü bir gün önceye çekerek Burcu'ya mini bir sürpriz parti yaptık. Nice mutlu yıllar Burcu.

İşte pastamız (Tarifi aşağıda )

Burcu için hazırladığımız mini sürpriz kutlama masamız. Sevgili Hilal bir katmerli poğaça yapmıştı ki sormayın. Berna'cığım bu mini kutlama için bizlere yüreği ile birlikte dükkanını da açmıştı ve muhteşem kahvaltılıklar hazırlamıştı. Ve Zuhal...çocukluğumun peynirli, yumurtalı ekmeklerini o sabah hazırlayıp getirmişti. Eeeee pastada bendendi. Bol bol yedik, içtik ve bol bol güldük.Kısacası çok ama çok güzel bir kutlama yaşadık...


Pastanın pandispanyasını iki kat kakaolu, bir kat vanilyalı pandispanyadan yaptım. Yani ortadaki kat vanilyalı idi. Kreması çikolatalı ganaj, meyveleri böğürtlen ve vişne idi.Pandispanyaların tarifini Karen Goble'nin "Celebration Cakes" isimli kitabından aldım.Ölçüler 20 cm'lik kelepçeli kalıp için.
Kakaolu pandispanya;
*165 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*300 gr toz şeker,
*2 tsp vanilya,
*3 orta boy yumurta,
*65 gr nişasta,
*200 gr un,
*1,5 tsp karbonat,
*80 gr kakao,
*280 ml süt.
Vanilyalı pandispanya;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*125 gr şeker,
*2 orta boy yumurta,
*185 gr un,
*1 tsp vanilya.
Her iki pandispanyada aynı şekilde hazırlanıyor. Önce yağ ile şeker iyice çırpılıyor, sonra yumurtalar teker teker ilave ediliyor ve diğer malzemeler ekleniyor. En son toz malzemeler ilave edilerek güzelce çırpılıyor ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişiriliyor. Kakaolu pandispanyayı üç eşit parçaya böldüm ama iki parçasını bu pastada kullandım. Vanilyalı olan ise zaten ince tek kat halinde oluyor. Onuda ortaya tek kat olarak yerleştirdim. Katları şeker şurubu ile nemlendirip, çikolatalı ganaj, vişne ve böğürtlenle doldurdum. En dışı ganaj ile sıvayıp, buzdolabında beklettikten sonra üstünü şeker hamuru ile kapladım.

30 yorum:

Burcu ÜNAL dedi ki...

Sizleri çok ama çokkkkkkkk seviyorum..

Bu pastanın ve yaptıklarınızın değerini hiçbir şekilde anlatamam..

tekrar çok çok teşekkür ederim..

Figürlerin salonumuzun baş köşesinde , eşim görüp görüp inanamıyor, aynı sen olmuş diyor.. en kısa zamanda bir maket hazırlayıp üzerine yerleştireceğim..

çok öpüyorum..

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Ufuk'cuğum,
Pastacıya pasta yapmak gerçekten zordur ancak yaptığınız pasta o kadar güzel ki Burcu bile hayran olmuş şekilde bakıyor pastasına.
Pastanın üzerindeki pastacıklar da muhteşem olmuş. Kendinize haksızlık etmeyin. Bu nasıl bir emek, nasıl bir zevk böyle. Uzun bir süredir bakıyorum pastaya, aşık oldum adeta. Pastacımıza da bu yakışır.
Resimlerden anladığım kadarıyla çok güzel bir parti olmuş. Emeği geçen herkesi (Zuhal hanım, Berna, Hilal) ve sizi kutlarım. Burcu'nun da doğum gününü kutlar tüm sevdikleriyle beraber nice mutlu yıllar dilerim.
Ellerinize, gönlünüze sağlık.
Sevgilerimle,

serinmavi dedi ki...

Emeğine sağlık canım,ne kadar cici bir pasta olmuş.



Sevgili Burcu'ya mutlu yıllar diliyorum...


Sevgiler...............

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

ufuk'cum fark ettimki sana ilk yorumları genelde ben yazıyorum.:)
sevgili burcuya yapmış olduğun pasta gerçekten onu ancak bu kadar anlatabilirdi.ellerine sağlık.çok enfes görünüyor.

hilal imrak dedi ki...

Canım Ufuk'cum ne güzelde anlatmışsın güzel günümüzü, resimler şahane çıkmış ellerine sağlık pastanın tadı hala damağımda..
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

ozlemhan dedi ki...

Ufukçum döktürmüşsün yine burcu hanım çok şanslı sizin gibi arkadaşları olduğu için.

Unknown dedi ki...

Ufuk tek kelimeyle harika bir pasta olmus bu, zaten senin yaptigin pastalardaki figurlerin gercek gibi olmasina hayranim... Burcu'nun her gunu insallah boyle candan arkadaslariyla dogum gunu mutluluguyla gecsin...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sözün bittiği yer burası,
Nefis diyorum sadece...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ufuk'cuğum,
Yine bütün detaylara tek tek emek vermişsin. Öyle güzel öyle itinalı hazırlanmış ki her halinden açıkça belli oluyor. Burcu'ya yapılabilecek en uygun temalı pastayı mükemmel bir şekilde hazırlamışsın, bayıldım. Ellerine, emeğine sağlık. Burcu'ya nice güzel yaşlar diliyorum.
Sevgiler,

aylin dedi ki...

Sevgili Ufuk,
eline sağlık, pasta muhteşem görünüyor. Üzerindeki figür ve diğer detaylara bayıldım. Gerçekten pek hoş olmuş.... Sevgiler,

pecete dedi ki...

Muhteşem olmuş Ufuk. Bu kadar benzeyebileceğine aklım ermemişti. Ellerine sağlık.. Tek kelime ile muhteşem...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, cok guzel olmus.
Burcu'nun da dogum gununu kutluyorum. Nice yillara saglikla.
Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Ben bu pastayı yakından nasıl göremedim, tadına nasıl bakamadım, sizlerle nasıl olamadım.. Çok aklım kaldı inanın. İyi ki doğdun Burcu, hepinizin ellerine sağlık..

LaMa dedi ki...

pastaciya pasta yapmak cidden zordur ama Ufuk Hanim cok guzel bir konu ile cok hos bir pasta yapmissiniz, ellerinize saglik :)

pastacı cafe dedi ki...

ellerine sağlık ufuk gerçekten muhteşem bir pasta tek kelimeyle kusursuz..pastacı burcu nun doğum gününü kutluyorum nice pastalı seneler diliyorumm:)

Adsız dedi ki...

alooo sesim geliyomu,bu bir deneme:))))

Neslihan dedi ki...

Ufuk merhaba, harika bir pasta yapmışsın, söylenecek söz yok, muhteşem, ellerine sağlık
Sevgiler

Pastanı Seç dedi ki...

pasta pek şirin olmuş.Ellerine sağlık.Figürlerde çok gerçekçi.

sevgilerimle

ayseyaman dedi ki...

Ufukcum bencede pastacıya pasta yapmak kolay olmaz ama gerçekten renkleriyle figürleriyle çok güzel bir pasta hazırlamışsın...
Pastacı Burcunun doğum günü kutlu olsun, senin güzel ellerine ve fikirlerine sağlık..
Yaa Zuhal hanımın duruşu pek hoşuma gitti, böyle "sıcacık, aman da aman yerim seniii pastacık" :) şeklinde bir ifadesi var...Çok hoşuma gitti demeden geçemiyorum....
Sevgilerle canım...

masalmutfagi dedi ki...

Ufukçuğum ellerine sağlık ve muhteşem...:)),hala bakıp duruyorum, çok başarılı zaten sen figürlerde harikasın..:)))Bende aranızda olmak isterdim ama olsun gönüller bir olsun Burcucuğumada nice yıllar dilerim..:)

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Pastaya bayıldım,ayrıntılar muhteşem....Oh artık yorum bırakabiliyorum,kendime geldim valla:)))))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Muhteşem bir pasta olmuş Ufuk bu.. Çok zevkli renkleri figürleri.... Burcu'ya da nice yıllar diliyorum, sizin gibi arkadaşları olduğu için çok şanslı..

ufukmutfakta dedi ki...

Arkadaşlar....Öncelikle yorumları işlerimin yoğunluğu nedeni ile çok geç cevaplayabildiğim için hepinizden ayrı ayrı özür diliyorum....

Beğenmene çççççoooookkkkkk sevindim Burcuuuuuu,

Işıl güzel yorumun için çok teşekkürler.....

Oya, çok çok teşekkürler....

Semra sen hep yazmaya devam et, sevgilerimle....

Hilal benimde poğaçalar damağımda...ne yapsak acaba?

Özlemhan çok teşekkürler........

Nilgün bende senin modellere hayranım:) teşekkürler....

Nüket bende senin denizkızını çok beğendim, ellerine sağlık.....

Burçin, beğenmene çok sevindim.....

ufukmutfakta dedi ki...

Aylin, güzel yorumun beni çok mutlu etti, sağol....

Ayşem, orda olmalıydın.... ne oldu?

Aybike'ciğim tatlı yorumun için çooook sağolasın arkadaşım....

Işıl sende orada olmalıydın.... sanada ne oldu?

Lama'cığım beğenmen beni mutlu etti, teşekkürler.......

ufukmutfakta dedi ki...

Sena, çok teşekkürler..........

Suzi evet sesin geliyorda sen nerelerdesin?

Neslihan çok teşekkürler.....

Pastanı seç, çok teşekkürler...

Ayşe aynen dediğin gibi, Zuhal neredeyse pastayı sevecekti:) Beğendiğin için çok sevindim, sevgilerimle......

Ülviye inşallah bir gün şeytanın bacağını kırıp, tanışırız ne dersin:)

Suzan hoşgeldin, ne oldu sana?

ufukmutfakta dedi ki...

Esra, çok teşekkürler, bizlerde çok şanslıyız, o harika kurabiyeleri bizlerle tanıştırdığın için:)

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Eminim ki Burcu çok mutlu olmuştur , bu harika pastayı görünce . Gerçekten çok güzel olmuş görünüşü de içi de muhteşem zengin malzemeli oooh yeme de yanında yat yani.Hepinizin ellerine sağlık .
Burcu 'ya da mutlu seneler diliyorum...

Ferah Gülşen dedi ki...

Ufuk hanım pastanız harika. O kadar itina ile düşünülmüş ve yapılmış. Çok ustaca. Ellerinize sağlık.

yesimdusova dedi ki...

mükemmel bir pasta.. çok başarılı, ellerinize sağlı, insan yemeğe kıyamaz ki:S İyi ki dogdun Burcu:D Nice seneler diliyorum..