Pazar, Nisan 06, 2008

KAHVALTI EKMEĞİ

yumurtalı,peynirli ekmek 010

Annemin özellikle pazar sabahları kahvaltı için yaptığı bu ekmeği, evlendikten sonra pek yiyemez oldum. Hani eskilerin bir sözü vardır, "Anamın aşı, tandırının başı, nerede kaldı" diye. Evlenen kızların ana ocağı özlemini ne güzel anlatır değilmi? Her ne kadar kendinizde yapsanız olmaz, annenizin yaptığının tadını hiçbir şey vermez. Sanki onda başka bir şeyler vardır, gizli gizli içine katılmış da bizler farkedemeyiz. Siz deyin anne kokusu, ben diyeyim anne sevgisi.
Neyse siz beni anladınız, bu konuyu fazla duygusallaştırmadan, pazar kahvaltısı için yaptığım bu ekmeklerin en kolayından tarifini vereyim:)
Malzemeler;
*1 adet bütün bayat ekmek,
*2 adet yumurta ( çırpılmış)
*150-200 gr kadar eilmiş beyaz peynir,
*Bir avuç kadar çok ince doğranmış maydanoz,
*1 adet kabuğu soyulmuş ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates,
*Arzunuza göre pulbiber ve karabiber.
*Ekmeklerin üstüne sürecek kadar tereyağı.
Hazırlanışı;
1.Ekmeği, çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
2.her bir dilimin üstüne ince bir tabaka tereyağı sürün.
3.Yumurta, peynir , maydanoz ve domatesi karıştırın.
4. Her bir ekmek diliminin üstüne bu karışımdan, ekmeğin yüzeyi kapanıncaya kadar yayın. Malzemeyi çok ince yaymayın. Biraz kalınca olsun.
5.Hazırladığınız bu ekmekleri, ızgara teli üstüne dizin ve fırınınızın ızgarasında yada varsa ızgara makinenizde üstleri benek benek kızarıncaya kadar pişirin. Soğumadan servis yapın. Afiyet olsun.

22 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Ufukcum, benide aldın götürdün genç kızlık günlerimdeki pazar kahvaltılarına :))) Bayıla bayıla yerdik hep beraber, yanına da yeni demlenmiş mis gibi şekerli ( hayal oldu şimdilerde) çay oldumu hiç bir şeye gerek kalmazdı vallahi :))) Ellerine sağlık,
Sevgiler....

Unknown dedi ki...

Annemde çok sık yapardı adınada şehbeğendi derdi :)))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ufukcuğum ona "anne eli" deniyor ve her değdiği yeri ya tatlandırıyor ya güzelleştiriyor. Bizlerin çocukları da büyüdüklerinde aynı bizler gibi düşünecekler inşallah. Yazınla beraber anneme olan özlemim nasıl arttı bilemezsin. Bence bu ekmekler de senin sihirli dokunuşlarınla lezzetli mi lezzetli olmuşlardır.

Eya dedi ki...

Ufukcuğum...annenin lezzeti hiçbirşeyde yok ki...hele biyle bizler gibi gurbet ellerde ahh ahhh..anacığım yanımda olsa da...amaan bak duyguladım...neyse...görüntü süper...

sevgiler

zehra

Leziz Tarifler dedi ki...

Ufuk'cum merhaba, ziyaretin beni çok mutlu etti, hemen memnuniyetimi belirtmek için bir yorum yazmaya geldim. Bu ekmeklere bayılırım. Rahmetli annem de çok yapardı. Her türlüsü kabulümdür. Kucak dolusu sevgiler..

meltem dedi ki...

eskiden olduğu gibi ne güzel ...
ellerinize sağlık...
ben şimdi kepekli light ekmeklere yapıyorum neden acaba ......

sevgiler meltem..

gülriz dedi ki...

Ah ben bayılırım bu kahvaltı ekmeciklerime; annem de ne güzel yapar. Söyleyeyim de pazar sabahı yapsın bize... Tembel miyim ben neyim :))))) Yok canım, anneler içine sevgilerini katıyorlar ya, o açıdan :))))) Sevgiler, kocaman

Hülya dedi ki...

Kahvaltı ekmeklerin öyle nefis görünüyor ki....Ellerine sağlık..
Hani bu dediklerini anne yemeklerinde hissederiz de bir de çok yorgunuzdur,bir arkadaşımızla bişey yemişizdir.Onun tadı da bir daha ne yaparsan yap aynısı olmaz.Eminim bu sen de de vardır;)Ermişdik ya;)))

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik.Sevgiler.

emineninemekleri dedi ki...

Canim bayildim ben bu ekmekciklere, ellerine saglik.

Kocaman öpüyorummmmmmmmmmm
Emos

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ufukcuğum,
Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum. Umarım ciddi bir rahatsızlık değildir. Sonrasında bu şahane görünümlü ekmekler için ellerine sağlık diyorum. Tebrik yorumun için de çok teşekkür ederim canım.

Sevgilerimle,
Güzel bir hafta sonu diliyorum...

Hülya dedi ki...

Hastaymışsın:(Canım çok üzüldüm.Geçmiş olsun.Çabucak iyileş bekliyoruz;)

Aybike Ceylan dedi ki...

Ufuk'cugum,
Ne guzel olur cay ile citir citir, ellerine saglik.

Sevgiler ve guzel bir hafta dileklerimle.

yildiz dedi ki...

Sevgili Ufuk,nerelere götürdün beni böyle;bazen kücükbir hatirlatma gecmisi tekrar yasatiyor...
Anneciginin ve senin ellerine saglik.Güzel bir haftasonu gecirmenizi diliyorum,sevgiyle...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ufukcuğum Burçin'in sayfasından hasta olduğunu okudum, acil şifalar dilerim canım.

Unknown dedi ki...

Ufuk'cum benimde cocukken bayilarak yedigim bir lezzeti hatirlattigin icin cok tesekkurler :) Dun sabah kalvaltiya cavdar ekmegi uzerine yaptim ve olculeri ne kadar guzel vermissin tam geldi :)

Sevgiler...

İLKAY dedi ki...

Herkes annesini hatırlamış benim gibi herhalde... Eline sağlık. Evleneli 5 yıl oldu, annemle farklı şehirlerde yaşıyoruz tam 5 yıldır yememişim hesap ettimde. Hayır zor bir işde değil ama sanki sadece annemin hazırlaması gerekiyormuş gibi...

pelince dedi ki...

Ufuk ekmekler nefis olmuş ellerine sağlık..
Sevgiler..

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Ufuk uzun zamandir seni göremiyordum, merak ettiğim kadar varmış, çok geçmiş olsun canım..Sana ziyaretimde pastalar ekmekler çok güzel olmuş diyesim vardı ama şimdilik acil sifalar diliyorum..
sevgilerle

ufukmutfakta dedi ki...

Çok geç oldu ne olur kusura bakmayın. Yorum yazan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba, kahvaltı ekmeklerini haftasonları ben de yapıyorum. Bayat ekmekleri de değerlendirmiş oluyorum aynı zamanda. Ellerine sağlık...

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bu tarifi denemeyi çok istiyorum ancak uzun zamanönce bir kez yapmıştım ve alttaki ekmek yumurtayı çekmişti ve ıslak ıslaktı.Yumurta çiğ gibi kokuyordu.O günden sonra bir daha denemedim ama hep aklımda.Siz böyle bir sorun yaşadınız mı acaba?Ya da ben nerde yanlış yaptımda böyle oldu?
Sevgiler,
Bahar