Pazartesi, Mayıs 05, 2008

KİTAP OYUNU

kitaplarımız 006
İyi kitaplar okumak, geçmiş yüzyılların en iyi insanlarıyla sohbet etmek gibidir.
(Descartes)
Milletleri ilerleten ve yükselten, zengin kitaplıklardır. (H.Flecher)
Okumayı ilk öğrendiğim andan itibaren, elime ne geçerse ayırt etmeden okuyan biriyim. Sanıyorum bu özelliğimden dolayı "Allah" tarafından ödüllendirildim ve "okumayı çok mu seviyorsun, al sana doya doya oku" der gibi, Hukuk Fakültesini kazandım. ( Herhalde okumayı bu kadar çok gerektiren başka bir fakülte yoktur )
Yani çok sevgili arkadaşlarım okumayı söktüğüm günden beri okuyorum, okuyorum, okuyorum. kitaplarımız 004 Bu resimdekileri okuyalı uzun zaman oldu.
Neyse, ben halimden şikayetçi değilim ve okumayı çok seviyorum.
Bu gün, Sevgili Pelin beni kitaplar ile ilgili sobelemiş. Teşekkürler Pelin.Tesadüf bu ya, bu akşam oğlumla kitaplıkları düzenleyecektik. Yani bu sobe tam gününde gerçekleşti. Evde o kadar çok kitap var ki, mevcut kitaplığımız çok yetersiz. Bende yeni bir kitaplık yaptırıncaya kadar, benim kitaplığıma sığmayanları, oğlumun kitaplığına kiracı olarak taşıyorum şimdi.Yani bu akşam kitaplarla uğraşıyorum. Bu sebeple sobeyi bekletmeden hemen cevapladım.Resimlerdeki kitaplar sadece oğlumun kitaplığına taşımak zorunda kaldıklarım. Bunların içinde "İhanet Çemberi" isimli kitabın son sayfalarındayım yani bitirmek üzereyim. Bundan sonra ne okuyacağımı bilmiyorum. Artık ona kitapçılarda karar vereceğim.
kitaplarımız 005
Aşağıdaki kitaplar ise; büyük oğlum Uğur'a son bir yıl içinde okuttuğum kitaplar. malum bu sene OKS'ye gireceği için ağırlık derslerde. Belki İlk geçlik döneminde çocukları olan arkadaşlarıma fikir verir diye onlarıda resimledim. Bende Sevgili Ayşe'yi, Hülya'yı ve Nihan'ı sobeliyorum.
( Sobelediğim arkadaşlarım, işleriniz varsa, yoğunsanız lütfen kendinizi zorlamayın. Boş kaldığınız zamanlarda katılabilirisiniz yada istemiyorsanız hiç katılmayabilirsiniz.)
kitaplarımız 009

14 yorum:

Hülya dedi ki...

Ufuk'cuğum,
Bizde bu kitap sevgisi var da benim en büyük derdim oğluma bu sevgiyi aşılayamamak oldu.

Kitap okumak O'nun için neredeyse bir işkence, oysa bebekliğinden bu yana okuma alışkanlığı kazandırmak için herşeyi yaptım..
Artık umutsuzluğa kapıldım.
Sevgi ile kal..

Pelin dedi ki...

Ufukçuğum,
Oyuna katıldığın için teşekkürler.
Kitap zevklerimiz ortak.fotoğraftaki kitapların çoğunu beğenerek okudum.Zaten seninle okumak kaderimiz galiba.Ben de hukuk fakültesi mezunuyum.Sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gözüm gönlüm şenlendi, tanıdık kitapları görünce içim ısındı, hatta kitaplığımı düzenleyesim de geldi :))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Selam ufukcuğum,
Kitap en iyi dosttur diye atalarımız boşuna dememiş.Kitap hayatımıza renk katıyor.ufkumuzu genişletiyor..İyi ki varlar diyorum.Elindeki kitapları çok beğendim.Aralarında benim okuduklarımda var.

NiNo dedi ki...

bu kitaplarin bir cogunu okumustum ilk universite yillarimda :) en etkilendigim dar agacinda 3 fidandi aglayarak okumustum birde orhan veli siirlerini ezbere bilirdim hala hafizamda var bi kismi :) simdi bu kitaplari bir arada gorunce 10 sene oncesi gecti gozumun onunden.. hey gidi gunler

Adsız dedi ki...

Merhaba Ufuk Bey,

Öncelikle bu güzel site ve emekleriniz için teşekkürler. Eğer mümkünse sizden bir ricam olacak. Sitenize tarifleri daha kolay bulmak adına bir site içi arama eklentisi ekleyebilir misiniz acaba? Bazı tariflere ulaşmak çok zaman alıyor:( Teşekkürler

Feyza Fidan dedi ki...

Ufukcum, harika kitapları seçmişsin okumak için..Bir kısmını okudum ancak çoğu okumak isteyip hala almadığım kitaplar..
Keşke herkes kitap okusada millet olarak daha güzel yerlere gelebilsek kültür açısından..Kızım Sareye hep kitap sevgisi aşılamaya çalışıyorum bu nedenle ki bizden sonraki nesil daha birikimli bir nesil olsun...
Bu arada karaorman kekin muhteşemmm,ellerin dert görmesin..

zarpandit dedi ki...

her ne kadar suan okuyamasamda gayet i bi okuyucuyum galiba:)bnde sizde bulunan bu kitaplardan tanıdıkları çıkardım cımbızla ve duruma bakılırsa insan öğrenciyken daha fazla okuyor dedim kendime:D umarım yanılıyorumdur cunku bi sene sonra bnm için öğrencilik hayal oluyor:)bloglar bnm için cok yeni..umarım kendi blogumdada başarılı olabilirim :)
opüyorum ve sevgilerimi gonderiyorum..bu arada blogunuzu turladım ve yaptıklarınız harika gözüküyor :)

elemsu dedi ki...

Kitap okumak pasta yapmaktan sonra yapmaktan en zevk aldığım şey heralde...
Hele bu mayıs ayında,kitabını gözyaşları içinde okuduğum,Deniz Gezmiş in resmini görünce çok sevindim ve duygulandım.
Herkese bol kitaplı günler...

NiNo dedi ki...

yorumu yazarken aceleden tesekkuru unutmusum :*) so sorry en kisa surede cevaplacagim ins kitaplarimla birlikte.
benim annemde okumayi cok sever o da hukukcu 55 yasinda suan Izmir Adliyesinde 3. Vergi mahkemesi baskani izmire yolun duserse bekleriz canim temmuzda oradayim ins sevgiler

Hülya dedi ki...

Kitap mimine davetin benim için çok anlamlı canım.İlk fırsatta cevaplayacağım.Sevgiler...

Nilay Cinisli dedi ki...

Ufukçuğum canım çok teşekkür ederim güzel yorumların için...senin de anneler günün kutlu olsun :)...Sevgiler

masalmutfagi dedi ki...

Ufukçuğumm anneler günün kutlu olsuuunnn...:)))

ozlemhan dedi ki...

Canım anneler günün kutlu olsun.