Pazar, Ocak 03, 2010

BERRİN'İN KAHVALTI SOFRASI

Berrin'in kahvaltı sofrası 006

Yeni yılın  ilk günlerinden birini bu şık ve güzel kahvaltı sofrasına konuk olarak karşıladık. Sofra Sevgili yeğenim Berrin'e ait. Berrin yeni evli bir ev hanımı ve şık sunumlara, lezzetli sofralara çok ilgili ve yetenekli.Bu yeteneklerini sizlerle de paylaşması için  ona bir blog oluşturduk. BERRİN'CE TATLAR artık Berrin'in mutfak maceralarını, şık sunumlarını ve tariflerini beraberce takip edeceğimiz bir adres. Bence bu adresi kayıt edin. Yakında dolu dolu paylaşımlar olacağına eminim. Ben kaydettim bile. Hatta güzel kahvaltısından sonra bizlere sunduğu Muzlu şarlot tarifini, onun ilk tarifi olarak sayfasında beraber yayınladık.Oradan bakabilirsiniz.

Kahvaltı menüsüne önce herkese minik servis tabakları içinde servis edilen sıcak sucuklu menemen ile başladık. Bu sunum benim çok hoşuma gitti. Üstelik menemen suyu ve yağı ana servis tabağına bulaşmadığı diğer kahvaltılıkları temiz tabaklarda yedik.
Berrin'in kahvaltı sofrası 023Berrin'in kahvaltı sofrası 010
Berrin'in annesi Zahide Ablamın yaptığı peksimetlerin tarifini ayrı bir yazı olarak yayınlayacağım.

Berrin'in kahvaltı sofrası 012Berrin'in kahvaltı sofrası 017
Her zaman olduğu gibi bol yeşillikli kahvaltı salatası benim favorimdi. Ayrıca közlenmiş kırmızı bibere sarılı maydanozlu lor'da nefisti.
Berrin'in kahvaltı sofrası 009Berrin'in kahvaltı sofrası 021
Sofranın şıklı detaylarından biri, şık desenli peçetelerin inci kalpten mandallarla tutturulmuş olmasıydı. Nutella kavanozundaki bıçak ise; herkes tarafından fındıklı çikolata zannedildi. nutelladan çok bıçağı yiyesimiz geldi:)
Berrin'in kahvaltı sofrası 030Berrin'in kahvaltı sofrası 013
Kahve fincanları ve kuruyemiş sunumuda  çok şıktı. Ellerine sağlık Berrin'ciğim.

25 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Berrin'in ellerine sağlık ben bloğu not ettim açıldı ise izleyiciside olacağım.Sevgiler.Mine

Mutfak Havlusu dedi ki...

Yeğeninizin ellerine sağlık olsun..Gerçekten güzle bir sofra şık detaylar..

Unknown dedi ki...

masa tam da sevdiğim gibi. şık ve zarif aynı anda tüm lezzetleri barındırmış. yılın tüm günleri bolluk bereket ağız tadı ile geçsin bu sofra gibi..

Pembe Tatlar dedi ki...

Herşey harika berrinin elelrine sağlık

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Ufuk Hn;Masayı ve sunumları görünce bayıldım.Yeğeniniz de sizin kadar marifetli:))))Berrin'den öğreneceğimiz çok şeyler var gibi görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
İyi yıllar.....

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok şık ve leziz bir masa ile ağırlamış sizi Berrin hanım afiyet olsun sevgiler...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Sofra herşeyiyle harika olmuş, ellerine sağlık yeğeninin. Ufukcum sana bir mail yollamak istiyorum ama mail adresine ulaşamadım bir türlü, bana yasbabalik@yahoo.com adresimden ulaşırsan cok sevinirim

birsence dedi ki...

çok şık bir masa hazırlamış berrin hanım gerçekten..ellerine sağlık..sizede afiyet olsun ufukcuğum...

ozlemhan dedi ki...

Biraz gecikmeli olarak yeni yılını kutluyorum Sağlıklı mutlu daha nizce güzel yıllar diliyorum. Berrin hanımın'da ellerine sağlık.

yeşim dedi ki...

afiyet bal şeker olsun.sevgili berrinin eline yüreğine sağlık...berrinin bloğunu listeme ekledim.eh ufukcum sevgili berrin yeğenin olunca nefis tarifler harika paylaşımlar olucak öyle hissediyorum...zevkle takip edicem....sevgiler...

durutarifler dedi ki...

Nereden başlasam bilemedim.
Blog sayfası çok şık olmuş.
Sofra çok şık. Nutellanın içindeki bıçak, kahve fincanları hepsi çok güzel görünüyor.
Daha nice nice sofralarınız olsun inşallah.
Bu arada unutmadan yeni yıl size mutluluklar getirsin . Sevgiler

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Merhaba. Blogunuzun sıkı takipçilerindenim. Her tarif birbirinden güzel, her resim birbirinden özel. Ancak nacizhane eğer kızmaz iseniz ben blogunuzun eski renklerini ve dizaynını çok daha fazla beğeniyordum. Koyu renk içinde resimler daha çarpıcı idi. Şimdi renkler çoğalınca sanki algıdaki o vuruş azalmış gibi geliyor daha doğrusu renk çok olunca resim ve yazıların görsel etkisi azalmış gibi. Umarım sizi üzmedim. Sadece fikrimi belirtmek isterim. Bu hali kötü değil sadece ilk hali daha iyiyiydi :)
Görüşmek üzere...
İzmirden sevgiler...

Özlem dedi ki...

Ne hoş bir sofra, Berrin'in ellerine sağlık,
Bu arada sana da kocaman mutlu bir yıl diliyorum,
sevgiler

Tuba dedi ki...

Berrin'in tabaklarina bayildim. Sofrada harika gozukuyor. Afiyet olsun.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Ufuk'cuğum,
Senin yeğeninden başka tür bir sofra beklenemezdi. Çocuklarımız ailelerinden neler görüyorlarsa aynısını yansıtıyorlar değil mi?
Bizi Berrinle buluşturduğun için sana çok teşekkürler, kimbilir ne güzel sofralar ve farklı sunumlar öğreneceğiz gençlerimizden.
Yeni yılını kutlar, 2010'un sana ve sevdiklerine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileklerim.
Bu arada kütük pastanın renginde de pişti olmuş gibiyiz.

Sevgilerimle,

Bir Dilim Düş dedi ki...

Çoook güzelmiş ellerine sağlık arkadaşının sunumlar gerçekten çok şıkmış ama ben özellikle çikolata saplı kaşığa bayıldım.

Sevgiler,
Evren

nurluay dedi ki...

Sofra çok güzel olmuş size afiyet olsun. Hazırlayan Berrin hn.ında ellerine sağlık. Blogun önceki hali daha ağır ve etkiliyeciydi tabi zevk meselesi sayfa sizin sadece yorum benimkisi :)

Adsız dedi ki...

ay çok güzel oldu yeni arka fonunuzu beğenmemiştim sizin sessiz takipçilerinizdenim 1,5 yıldır hergün sitenize bakmadan işe başlamıyorum teprikler hem çalışıp hemdeböyle güzel şeyler yapıyorsunuz

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Beautiful :))

Adsız dedi ki...

Ufuk Hanım,

Peksimetlerin tarifini yazabilirmisiniz lütfen, aciliyetle...

Hamire Elif Tanrıverdi

HUYSUZBALIK dedi ki...

Şahane bir sofra hangi detaya bakacağımı şaşırdım. Ellerine sağlık Berrin Hanımın. Onun bloğunu da listeme ekliyorum hemen :)Bu arada yarışmadaki dereceni de tebrik ediyorum. Sevgiler...

Tuby dedi ki...

Merhaba,

birsey sormak istiyorum o pecete tutacaklarini nerden satin alabilirz acaba?bir de masa ortusu bana cok degisik geldi.mutfak malzemeleri nerde satilir hic bilmem ve artik almak zorndayim.yardimci olursaniz sevinirim.

Şehnaz dedi ki...

İNCİLİ MANDALA BAYILDIM....ÇOKKK GÜZEL....SİMİ YAPTINIZ ACABA...ÇOK BEĞENDİM....HERŞEY ÇOK GÜZEL...ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER...SİZİ ARKADAŞ LİSTEME EKLİYORUM...

ufukmutfakta dedi ki...

Tüm arkadaşlarıma güzel yorumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum....

ufukmutfakta dedi ki...

Tuby ve Şehnaz Hanım, incili mandalı ben yapmadım. Genellikle Paşabahçe mağazalarında bu tarz mandallar satılıyor.
Masa örtüsünü Berrin, Mısır Çarşısı tarafında diktirmiş. Üstelik çok uygun fiyata. Mutfak malzemelerin de de yine size hem modern ve çeşitli , hemde fiyatlarda uygunluk açısından Tahtakale, Eminönü ve Mısır Çarşısı taraflarını önerebilirim. Genellikle ben ve çevrem alışverişlerimizi oradan yapıyoruz. Üstelik aldıklarımızın kalitesi de yüksek oluyor.
Sevgilerimle....