Pazar, Şubat 26, 2012

SULTAN KEBABI

Sultan Kebabı-2

Dün eşimin ablası Yüksel Abla'nın sofrasına konuk olduk. Rahatsızlığına rağmen öyle güzel bir sofra hazırlamıştı ki; hepimiz bir kez daha elinin lezzetine hayran kaldık. Aslında bu durum "Gelin Kaynana Toprağındandır" sözünü de biraz doğruluyor bence. Çünkü burada defalarca kere tariflerine yer verdiğim arkadaşım Nüket, Yüksel Abla'nın gelini. Yani gelin kaynana döktürüyorlar maşallah.Sultan kebabı'da birbirinden güzel lezzetlerden bir tanesiydi. Bildiğimizden farklı olarak, yufkaların üstünde beşamel sos yoktu ama bu şekilde de yufkaların hafif kıtırlığı daha hoş olmuş gibi geldi bana. Sanki biraz börek havasında geldi bana. Çok yazdım şimdi tarife geçelim:)
Malzemeler; ( Malzemeleri kiş sayısına göre kendiniz belirleyebilirsiniz)
*4 yufka
*1 kilo kuşbaşı dana eti
*1/2 kg mantar
*1 adet irice domates
*2 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*tuz, karabiber, pulbiber
*Tereyağı
*Yumurta sarısı
Hazırlanışı;
1.Etleri tereyağında suyunu salıp çekene dek kavuralım. Su ilave edip iyice pişirelim.
2.Aynı şekilde mantarları da temizleyip, kuşbaşı doğrayıp başka bir tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
3.Etleri ve mantarı birleştirip, zar gibi doğranmış domates,biber, salça ve baharat ilavesi ile soteleyelim.Ilınmasını bekleyelim.
4. İki adet yufkayı üst üste serip, birbirine eşit altı parçaya bölelim.
5.Elde ettiğimiz ikili üçgen parçaları, çorba kaselerine serelim. Yufkaların kenarları kasenin dışına doğru sarksın.
6.Kaselerin İiçine birer kepçe kadar et karışımı koyalım.( etlerin suyunu süzerek )
7.Yufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatarak hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim.
8.Her bir kebabın üstüne fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. Dilerseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında yufkalar kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.
DSC_0564
Dilerseniz pilav yanında et yemeği olarak, dilerseniz de çay yanında bir çeşit börek olarak servis yapabileceğiniz Sultan Kebabı'nın üstüne beşamel sos dökerek pişirdiğinizde de lezzetli bir ana yemek olacaktır.
DSC_0573

22 yorum:

Danilo Sergio Pallar Lemos dedi ki...

SUAS RECEITAS SÃO DELICIOSAS E SAUDÁVEIS.
ESTAREI SEGUINDO SEU BLOG.
wwwsabereducar.blogspot.com

wwwceialaranjeiras.blogspot.com

ufukmutfakta dedi ki...

Danılo Sergıo pallar, obrigado

fatosun mutfagından... dedi ki...

NEFİS GÖRÜNÜYOR...ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER

nazlı dedi ki...

davet sofralarına yakışır bir yemek. ellerinize saglık...

Mutfak Havlusu dedi ki...

leziz ve özenli bir yemek,görümcenizin ellerine sağlık.

Oglak Kizlari dedi ki...

Nefaset.
Ellerinize sağlık.
Nükhet e selam yola devam diyen anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

Wowwww yemede yanında yat böyle lezzetlere bayılırım....Yapanın eline sağlık sizede Afiyet olsun Ufuk Hanım....bende sizin kurabiye evinizi yapıcam bakalım hazırlıklar bitmek üzere.

durutarifler dedi ki...

Nefis görünüyor gerçekten
Yapanın eline sağlık
Ellerine sağlık
Sevgiler

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Muhteşem gözüküyor, iştah açıcı ve ağız sulandırıcı.

Unknown dedi ki...

Ufuk hanım merhaba,ben sizin bu gün kurabiye evinizi deneyim dedim ama maalesef başarılı olamadım büyün kayıtları okumuştum şubat tatilinden beri aklımda idi yine kar tatili olunca kızıma süpriz olur dedim.
http://www.ufukmutfakta.com/2009/12/2010-kurabiye-evim.html
burdaki tarifi yaptım...ama kurabiyem çok kırılgan oldu evimde biraz sıcak kar yağdığından ancak saatler sonra cam açmak aklıma geldi...Fakat iki cepheyi yapıştırıp damıda üstüne koyunca ve sizin link verdiğiniz kurabiye evin kalıbunda damda evin alt kısımlarından uzun oldu.Ev yıkıldaı diğer parçaların üstüne hüsran oldum...sabahtan beri uğraşınca üzüldüm...siz daha sonra tereyağ daha kırılgan oluyor demişsiniz ve 3 yumurtaya çıkarmışsınız ve patates nişaştası yazmışsınız bir kurabiye tarifinde sizce margarin ve yumurtadan mı oldu..şimdiden teşekkür ederim.

CEPAYNASI dedi ki...

nefis görünüyor,
yapanın eline sağlık:)

neslice tarifler dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Gözüm döndü resmen. Yüksel Ablanızın da sizin de ellerinize sağlık.

ufukmutfakta dedi ki...

Pozitif Pembe merhaba,
öncelikle emeklerinin boşa gitmesine çok üzüldüm.Ancak kurabiye ev yaparken verdiğim bu tarif oldukça başarılı bir tariftir. Her kurabiye ev yapışımda başka bir tarif denerim ki, okuyanlar dilediğini seçebilsin diye.... Burada uyguladığım tarif hem yapım hemde lezzet aşamasında oldukça başarılı bir tariftir. Tereyağı, margarine göre daha daha gevrek yapar, ancak kırılmaya sebep olacağını sanmıyorum. Anlatımlarından yola çıkarak tahminim şudur; evin çatı kısmını keserken tam ölçülere uymamış, kalıbı daha büyük yapmış olabilirsin. Çünkü taştığını söylüyorsun. Eğer kalıpta bir hata yok diyorsan hamur pişerken çok mu yayıldı acaba? ve böylelikle çatı büyük oldu. Ancak çatı çok büyük olsa dahi yinede alt duvarların taşıması gerekirdi. Aklıma gelen bir başka husus kurabiye hamurunu çok ince açmış olabileceğin. Eğer piştikten sonra 1 cm kalınlığından daha ince olduysa, kırılganlığı artmış olabilir. Bir başka aklıma gelen şey ise yapıştırmada problem olabilir. Çatının iki parçasını birbirine yapıştırdığın zaman, yapışması için biraz ellerinle destekı vererek beklemen lazım. Daha sonrasında ise alttan bardak desteği yada, ona benzer destekler vererek yapışmasını beklemen lazım. Daha önce yaptığım kurabiye ev tariflerini incelersen buna dikkat çekteğimi görebileceksin. Çok uzun yazdım belki ama şunu söylemek istiyorum. Tarifte bir problem olduğunu düşünmüyorum çünkü sık kullandığım bir tarif, çatının kalıbını çıkarırken ya da yapıştırıken veya kurabiyenin kalınlığında(ince olmasından ) bir sorun olduğunu düşünüyorum. Tekrar sana kolay gelsin diyorum, sevgiler....

mutlulukoyunu dedi ki...

harika bir sunum önerisi :)

onur dedi ki...

bayıldım ilk fırsatta deniyeceğim.

canlı tv dedi ki...

süper agzım sulandı :)

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Çay Makinesi dedi ki...

İçerisinde kullanılan malzeme gerçek bir güzellik şöleni gibi, harika bir yemek gözüküyor, ellerinize sağlık, ama açızzzz

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

yemek yemesem ben de çok isterdim şuan yemeği.

tatar ramazan dedi ki...

çok güzel görünüyor,elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Tarifi akşam denedim.cok güzel oldu.herkes cok beğendi. Fakat tek sıkıntı yufkalar biraz kuru kalıyor. Bidahakine iki yufkanin arasina suveyag sürerek kapatacagim. Şiddetle tavsiye ederim.
sizinde ellerinize sağlık.

remta dedi ki...

çok güzel oldu teşekkürler.