Pazartesi, Eylül 15, 2014

YANARDAĞ PASTA

DSC_0499 
Sevgili arkadaşım Arzu'nun daha önceden de bahsettiğim gibi SÜSLÜ MUTFAK isimli şirin mi şirin bir bloğu var. gerçekten yaptıkları muhteşem. Bu pasta da; aşağıda fotoğrafını göreceğiniz yemek daveti sonrasında bize ikram ettiği Yanardağ Pasta. lezzeti muhteşem olduğu gibi, görüntüsü de oldukça gösterişli ve cazibeli. Tarifin orijinalini ve fotoğraflı yapılışını BURADAN okuyabilirsiniz. Ben aynen aşağıya da kopyaladım.
 
Not; o yemek davetinin tatlılarından biri de Meyveli ve Pişmaniyeli Parfe idi. O da yayınlanmak için sırasını bekliyor. Yakında tarifini yazacağım)
 
Malzemeler:
*1 adet kakaolu hazır pandispanya
*1 paket hazır dolgu kreması
*Yarım paket toz krem şanti
* 1 adet muz 1 kase frambuaz 
*1 avuç damla çikolata
*Yarım paket kakaolu bisküvi
*1 su bardağı soğuk süt
*Yarım su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker (keki ıslatmak için)

Sosu için:
*1 büyük kase çilek
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
1)Sosu için çilekleri rondodan geçirin, şeker ve nişastayla pişirin.
2)Dolgu kremasını ve krem şantiyi soğuk sütle çırpın.Muzu dilimleyin.Bisküvileri ufak parçalara bölün ve hepsini karıştırıp bir kenara alın.
3)Pandispanyanın alt tabanını servis tabağına alıp, şekerli sütle ıslatın.Üzerine kenarlardan bir parmak kalacak şekilde krem şantili karışımı boşaltın ve kubbe şekli verin.
4)Pandispanyanın üst katını 8 eşit üçgen parçaya kesip, şekerli sütle ıslatarak aşağıda görüldüğü gibi iç malzemesinin üstüne yerleştirin.
5)Soğuyan sosu pastanın üzerinden dökerek dilimlerin arasına girmesini sağlayın. Pastayı 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin ve servise sunun.
Afiyet Olsun.
DSC_0470

Pasta şöleninden önce bu güzel sofrada, çok lezzetli yemekler yedik. Köfte gömlekli patlıcan bir harikaydı. Fakat fotoğrafı güzel çekemediğim için maalesef yayınlayamıyorum.

DSC_0447

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ne güzel ve ne lezzetli bir gün geçirmişsiniz,Ufukcum..Bende olabilmeyi çok isterdim.İnşallah bir dahaki sefere..Arzucum döktürmüş..Hepinize afiyet olsun..Hepinizin ellerine sağlık..sevgiler.