Perşembe, Eylül 11, 2014

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

DSC_0148
Zeytinyağlıları oldum olası çok severim, sevmek ne kelime bayılırım. Hele barbunyanın yeri pek bir ayrıdır. İsterim ki; her zaman dolabımda azıcık da olsa bulunsun. Ama malum zeytinyağını bol kullanmak lazım ve sonrada kalorileri hesaplamak lazım. Belki bilmeyenler vardır diye bir de buraya tarif yazmak lazım. Önceki yayınlarım gibi bu fotoğraf da en az iki, üç yıl önce çekilip bir türlü yayınlanamayanlardan. Demek şimdiye kısmetmiş. İşte tarifimiz;
Malzemeler;
*1 kilo ayıklanmış taze barbunya
* 2 adet orta boy havuç  (soyulup halka  halka doğranmış)
*1 adet orta boy soğan ( küp doğranmış)
*5 diş sarımsak
*2 adet kırmızı biber ( küpten biraz iri doğranmış)
*1,5 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet domates  (küp doğranmış)
*2 tatlı kaşığı şeker
*tuz, limon
*Süslemek için  maydanoz
Hazırlanışı;
1.Barbunyaları 10-15 dakika kahverengi suyu çıkıncaya kadar haşlayın ve süzün.
2. Soğanı, zeytinyağında hafif kavurun, sarımsak, havuç ve kırmızı biberleri  ekleyerek hafif soteleyin. Ben bu aşamada şekeri de ilave ediyorum.
3. Domatesleri de ekleyip, biraz soteledikten sonra  barbunyaları ekleyin. Tuzunu ve limonunu(limon miktarını arzunuza göre belirleyebilirsiniz) ekledikten sonra, üstünü biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin ve pişirin.
4.Barbunya cinsine göre çabuk veya geç pişiyor. Bu sebeple ara ara kontrol edin. Suyu azalırsa sıcak su ekleyin. Barbunya piştikten sonra, soğuma aşamasında da suyunu çeker. Çok kuru olmaması için su miktarını kontrol edin.
5. Piştikten sonra, sıcakken servis tabağına alın, üstüne çok hafif zeytinyağı gezdirin ve servis tabağında soğumasına dikkat edin. Soğuduktan sonra üstünü kapatarak buzdolabında dinlendirin.
6.Maydanoz ve limon dilimleri ile servis yapın. Afiyet Olsun..

5 yorum:

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

En sevdigim zeytinyaglilar arasinda kesinlikle ilk 3 e girer:))) ellerinize saglikkk nefis gorunuyor

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

ŞİMDİ NASIL CANIM ÇEKTİ ANLATAMAM
GÖRÜNTÜ NEFİS EMİNİM LEZZETTE ŞAHANEDİR
ELERİNİZE SAĞLIK

anunturi gratuite dedi ki...

Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

hava durumu 5 günlük dedi ki...

tek kelime harika diyorum başkada birşey demiyorum ellerinize sağlık :)

Zappads Ads dedi ki...

Thanks for sharing superb informations. I’m impressed by the details that you’ve on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles.Please visit my web site Zappads.ro. Best masini second hand de vanzare in romania service provider.