Pazartesi, Şubat 29, 2016

MANTARLI VOLOVAN

Güzel sunum, nefis lezzet, kolay tarif.....daha ne olsun. Özellikle misafir ağırlayacağınız sofralarına şık bir alternatif. Tek püf noktası, fazla soğutmadan sofraya getirip, ikram etmeniz. Çiçek kalıp yerine, yuvarlak kalıp ya da uygun olmak şartı ile elinizde mevcut olan kurabiye kalıplarından istediğinizi veya uygun bir bardak kullanabilirsiniz.

Malzemeler;

*16 adet milföy hamuru
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet orta boy kuru soğan
*Yarım kilo kültür mantarı
*1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*1 çay kaşığı tuz
*1/2 çay kaşığı  karabiber , kekik
*1 yumurta

Hazırlanışı;
1.Volovan hamurlarını hazırlamak için; dondurulmuş milföy hamurlarını oda sıcaklığında 10 dakika bekletip, çözdürün.
2.Çiçek şeklinde bir kurabiye kalıbı kullanarak tüm milföy hamurlarını halka şeklinde kesin. sekiz adetini taban olarak kullanmak üzere kenara ayırın.
3.Kalan sekiz adet yuvarlak hamurun ortasını  daha küçük bir kurabiye kalıbı kullanarak yeniden kesin. Orta kısımlarını çıkartarak alın. Böylelikle orta kısmı da boş olan sekiz adet yuvarlak milföy hamuru elde edin.
4.Yumurta sarısı ve akını ayrı ayrı kaplara ayırın. Taban kısmında kullanmak üzere hazırladığınız sekiz adet milföy hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
5.Aralarına yumurta akı sürüp orta kısımları boşluk olan yuvarlak milföy hamurlarını taban kısımları üzerine  yapıştırın.  Orta kısımlarını bir çatalın ucu yardımıyla hafifçe delin. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün. Ortadan çıkardığınız kapak kısımlarının da üzerine yumurta sarısı sürüp fırında aynı şekilde pişirin.
6.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kızarıp kabarana kadar pişirin.
7.Volovanların içine dolduracağınız mantarlı  iç harcı hazırlamak için; kuru soğanı jülyen halinde doğrayın.    Nemli bir bezle üzerlerini sildiğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.
8. Tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurun. suyunu çekince tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Karışımı soğutun. Soğuyan karışıma bir yumurta akı ile karıştırdığınız kaşar peynirini ekleyin.
9. Pişirdiğiniz volovanlarınızın orta kısımlarını hazırladığınız iç harçla doldurun.
10. İç harcı koyduğunuz volovanları önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirmeye devam edin.  Eridikten sonra fırından çıkarın ve pişen kapaklara da kürdan saplayarak, volovanların yanlarına yerleştirin. Soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun....








1 yorum:

Emel Sevren Pınar dedi ki...

ay bayıldım tariflerede, fotoğraflara da. Şimdi eve gidip tahinli cevizli kuarabiyeyi deneyeceğim, ellerinize sağlık.