Salı, Eylül 20, 2016

KAHVALTI SOFRASI VE HAMURDAN SEPET



Çok şık bir sunum...hamurdan  ekmek sepeti. Aslında yemek için değil ama özellikle kahvaltı sofralarında şıklık yaratmak isterseniz tabii ki denenebilir. Büyük beğeni alacağı kesin. Sevgili arkadaşım Nüket uğraşmış yapmış, sunmuş...bana da fotoğraflamak düştü.

Malzemeler

*2 yumurta (1’i üzeri için),
*2 su bardağı un,
*3/4 su bardağı ılık su+süt karışımı,
*1 tatlı kaşığı instant maya,
*1 yemek kaşığı şeker,
*1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
1.Öncelikle mayayı su+süt karışımının içinde eritip, Unu, tuzu, yumurtayı, tuzu ve şekeri, beraber  yoğurup dinlendirelim.
2.Mayalandıktan sonra, hamuru açalım. Varsa eğer hamur kesme aparatı yoksa bıçak ile  açtığımız hamuru şeritler halinde keselim.  Kesik kısımları elimizle hafifçe açalım.
3.Çukur bir kap veya Borcam kasenin dışına tereyağı sürüp unlayalım. Açmış olduğumuz hamuru, kasenin üzerine sepet örer gibi yerleştirelim. Fazlalıklarını keselim.
4. Yine artan hamurlardan sepete  çiçekler, yapraklar yaparak ve kalıplarla minik çiçekler keselim.  Hamurun üzerine yapıştıralım.
5.Yumurta sarısını fırçayla sürüp, önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırında hamurdan sepeti kızarana kadar pişirelim


Kahvaltı sofraları için salatalık, domates ve peynir sunumuna örnek.








Yumurta sunumuna alternatif




1 yorum:

Bloglar Yarışıyor ~ Siz de Katılın Website Ziyaretçi Trafiğinizi Artırın Ödüller Kazanın dedi ki...

Harika bir blogunuz var. Bloglar Yarışıyor kampanyası ile siz de blogunuzla kazanmaya aday olun, blogunuzu tanıtın website ziyaretçi trafiğinizi artırıp mansiyon ve promosyon ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2016 yılı içerisinde 4.kez düzenliyoruz. Detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!


Web : http://www.bloglaryarisiyor.net
Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net
Tel : +90212 330 9707