Pazar, Ocak 01, 2017

KAKAOLU CUPCAKE-MUTLU YILLAR 2017



Her ne kadar tatsız başlasak da 2017 herkese önce sağlık, barış ve huzur sonrasında ise gönlünüzden geçen tüm güzellikleri getirsin. Bu sene kurabiye ev ve kütük pasta yapmadım. Ama bu lezzetli mi lezzetli cupcake leri daha önceden yaptığım ve daha önceki yazılarımda tarifini verdiğim zencefilli, tarçınlı kurabiyelerle süsleyince hoş bir görüntü çıktı ortaya. Tarifi yine az malzemeli ve çok kolay.
Malzemeler;
*3 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sulu kıvamda yoğurt
*1 su bardağı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2,5-3  su bardağı kadar un
* damla çikolata
*1 çay bardağı süt
*1 poşet toz krem şanti
Hazırlanışı;
1.yumurtalar ve toz şekeri güzelce köpürtünceye kadar çırpın.
2.Damla çikolata hariç, sırası ile yoğurt, zeytinyağı ve diğer toz malzemeleri ekleyip çırpın.
3.Kek harcını muffin kalıplarına paylaştırdıktan sonra, damla çikolatayı da serpip ekleyin ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirip, soğutun.
4.Bu arada krem şantiyi bir çay bardağı süt ile çırpın ve dolapta biraz soğuttuktan sonra sıkma torbası ile muffinlerin üzerine sıkın.

Çeşitli kalıplarla hazırladığınız kurabiyeleri krema sıkılmış cupcake lerin üzerine yerleştirip servise sunun. Yanında bir bardak çay ile afiyet olsun


3 yorum:

Unknown dedi ki...

acaba zeytin yağı yerine ayççek yağı kullansam olur mu

Unknown dedi ki...

oğlumun doğum günü var ve çocuklara yönelik bir şeyler yapmak istiyorum sitenizden çocukların hoşuna gidebilecek neleri önerirsiniz

ufukmutfakta dedi ki...

karip kulu, sayfamda arama yaparsanız doğum günü için çeşitli fikirler bulabilirsiniz. zeytinyağı yerine Ayçiçek yağı da olur.