Çarşamba, Mart 21, 2018

BÖĞÜRTLEN SOSLU CHEESECAKE







En sevdiğimiz tatlıların başında geliyor kendileri. her daim aynı tarifleri kullanıyorum. Hiç şaşmıyor hep iyi sonuçlar veriyorlar. Süsleme kısımları keyfinize kalmış bu kez sos olarak böğürtlen kullandım.
Taban için;
*2 paket burçak bisküvi
*125 gr eritilmiş tereyağı
Peynirli Krema için;
*800 gr labne peynir ( oda sıcaklığında)
*200 gr beyaz krem peynir
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 adet limonun suyu
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
*3 adet orta boy yumurta ( oda sıcaklığında)
*1 paket vanilya
*3 çorba kaşığı mısır nişastası
*200 gr krema
Böğürtlen sos için;
*1 su bardağı kadar dondurulmuş böğürtlen
*1 çay bardağı su
*1 çorba kaşığı nişasta
 *3 çorba kaşığı şeker
 
 Hazırlanışı;
1.Önce 26 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını, yağlı kağıt ile kaplayın ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
 2.Taban için bisküvileri ve eritilmiş tereyağını beraberce rondoda çekin.  Kelepçeli kalıbınızın altına bastırarak yayın ve buzdolabına, üst malzeme hazırlanıncaya kadar kaldırın.
3.Labne, Krem peynir ile şekeri mikserle iyice çırpın. Bu karışıma sırası ile kremayı, limon kabuğu ve limon suyunu, vanilya,  ve nişastayı katarak tekrar çırpın.
4.Son olarak karışıma yumurtaları tek tek katarak ve fazla çırpmadan karıştırın. 
5.Buzdolabından çıkaracağınız alt tabanın üzerine peynirli kremayı dökün.
6.Cheesecake in çatlamaması için cheesecake kalıbının alt tarafını su geçirmeyecek şekilde alüminyum folyo ile kapladıktan sonra içinde su olan ve ısıya dayanıklı minik bir tepsiye yerleştirerek fırına verin.   Bu uygulama cheesecake iniz çatlamasın diye. Cheesecake inizi yaklaşık olarak 45-50 dakika pişirin.
7.Cheesecake'in fazla kızarmamasına dikkat edin. Orta kısmı hafif sallanıyor, kenarları sallanmıyor ise pişmiş demektir. Bu hali ile fırını kapatın ve fırın kapağını hafif açarak, bu şekilde iyice soğumasını bekleyin.
8) Cheesecake fırında pişerken önce böğürtlenleri rondoda püre haline getirin, sonra minik bir tencereye  tüm sos malzemesini alıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin,  karıştırarak ılınmasını sağlayın.
9)Ilınan cheescake i fırından çıkarın ve iyice soğumuş olan sosu üstüne döktükten sonra buzdolabına kaldırın ve en az 6 saat dolapta soğumasını sağlayın.( 1 gece dolapta beklerse çok daha iyi olur )
10.Kalıptan çıkarmak için önce kenarlarını bir bıçak yardımı ile kalıptan ayırın ve daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarın.limon dilimleri, çilek ve Hindistan cevizi veya dilediğiniz şekilde süslediğiniz ceheesecake'iniz servise hazırdır. Afiyet olsun.



5 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

harika görünüyor...

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte

LaMa dedi ki...

bogurtlen sos bana hıtap etmez noramalde ama bu guzel goruntu onu bıle yeme ısteği uyandırdı! harıka olmus komşucuğum

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte

Adsız dedi ki...

Merhabalar, sitenizi yıllardır takip etmeme rağmen cheesecake tariflerinize geçmemiştim. 1 paket bisküvi kaç gram diye arastirmakla başladım. Hatırlatmak isterimki yurtdisindan takipçileriniz var, bizleri düşünerek lütfen gram hesabini unutmayın. Bizim burada labne olmadıgından ben Quark kullandım. 18 lik kalıp icin sizin tarifi yarıladım ve yaban mersininden sosu pişirdim. Tarifleriniz ve güzel fotograflariniz icin teşekkürler.

Almanyadan selamlar...