Salı, Kasım 06, 2018

KAPALI KARIŞIK OMLET

Kahvaltı için omlet severlere güzel bir tarifim var. Çok basit. çabucak yapabilirsiniz. Aşağıda bir kişilik omlet için gereken malzemeleri yazacağım. Kişi sayısına göre tek tek yapmalısınız.
Malzemeler şöyle;
*2 orta boy yumurta
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*4 dilim sucuk ( tavla zarı büyüklüğünde doğranacak)
*1 çay bardağı doğranmış sert beyaz peynir
*1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
*İstediğiniz çeşit baharat ( karabiber, pul biber, nane veya kekik olabilir)
*Üstünü süslemek için maydanoz  
Hazırlanışı;
1. Öncelikle teflon ya da yapışmaz bir krep tavası ya da düz bir tavayı tereyağı ile her yanını yağlayın.
2.Tavayı ocakta kısık ateşe alın.
3. Yumurtaları güzelce çırpın ve hafif kızdırılmış tavaya dökün.
4.Yumurta çok çabuk pişeceğinden vakit kaybetmeden doğranmış hazır edilmiş sucukları yarım daire şeklinde yumurtanın yarısına dizin.
5. Yine beklemeden beyaz peyniri sucukların üzerine yayın.
6. yarım dakika kadar sonra kaşar peyniri de sucuk ve beyaz peynirin üzerine yayın ve yumurtanın boş kısmını bir spatula yardımı ile dolu olan kısmın üzerine kapatın. Spatula ile hafif hafif üzerine bastırarak eriyen  peynirlerin bir biri ile bütünleşmesini sağlayın. Yarım dakika bu şekilde pişirdikten sonra dikkatli bir şekilde yarım daire şeklindeki omleti alt üst edin. Çok kısa bir süre de böyle üst tarafı kızarttıktan sonra altını kapatın ve servis tabağına alın. Üstünü dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun. ( Yapılışını acemi bir video ile youtube kanalıma yükledim. İzlemek isterseniz oradan bakabilirsiniz)
 

1 yorum:

Babaannemintakvimciği dedi ki...

Herkese merhaba, ben aranızda çok yeniyim...sayfamı ziyaret edip takipçim olarak ve yorumlarınızla beni desteklerseniz çok mutlu olurum....herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum....