Cuma, Mayıs 31, 2019

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

Bayramda şerbetli tatlılar bazen ağır gelebilir. o zaman arada sütlü tatlı ikram etmek en iyi seçim olacaktır. Bence fırın sütlaç servisini hiç kimse geri çevirmez. uzun yıllardır ailemizde yaptığımız tarifi 2007 yılında yine blogumda yayınlamıştım. O tarif hiç değişmedi. Bu kez videoya yapılışını çektim ve YOUTUBE Kanalımda yayınladım. izlemek isterseniz BURAYA TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ: bu arada YOUTUBE kanalıma abone olmayı unutmayın derim. sevgilerimle....
 Malzemeler;
*8 su bardağı süt ( 1,5 kg'dan biraz daha fazla)
* 1 su bardağından iki parmak eksik pirinç,
*2 su bardağı toz şeker,
*1/2 çay kaşığı tuz,
*3 çorba kaşığı buğday nişastası,
*2 paket vanilya.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle pirinci duru su çıkıncaya kadar yıkayalım.
2.Yıkanan pirinci 1,5 veya 2 su bardağı  su ilavesi ile iyice haşlayalım.
3.Haşlanan pirinci süzüp bir kenara alalım.Sütten iki-üç çorba kaşığı alarak nişastanın bulunduğu kaseye dökelim. Vanilyaları da ekleyip, nişastayı ve vanilyayı eritelim.
4.Sütü, şeker ilavesi ile kaynatalım. Pirinci, nişastalı karışımı ve tuzu ekleyerek ve devamlı surette karıştırarak, yarım saat kadar pişirip altını kapatalım. Bu süre sonunda sütlacımızın oldukça sıvı durumda olabilir. Hiç telaşlanmayın. Sütlaç bekledikçe koyulaşır.
5.Sütlacımızdan kepçe yardımı ile ısıya dayanıklı fırın kaselerine dolduralım ve kaseleri de taşmayacak şekilde su ile doldurulmuş fırın tepsisine yerleştirerek, önceden ızgara şeklinde 200 derecede ısıtılmış fırına yerleştirip, sadece üstten ısı ile ve üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.
6.Üstleri kızaran sütlaçlarımızı soğutup, iftar sonrasında yada sahurda afiyetle yiyelim.



2 yorum:

Pixselle.com dedi ki...

Açıkçası çok büyük bir sütlaç hayranıyımdır bayılıırım

Unknown dedi ki...

O kadar çok tarifinizle davet sofralarınızda çok lezzetli ikramlar hazırladım.emeğinize çok teşekkür ederim, benim için tarif için 1 nunarasınız