Salı, Ağustos 20, 2019

KIYMALI ÖRGÜ POĞAÇA (güncellenmiş tarif)


 Sevgili arkadaşım Nüket'e ait bir tarif ve o adını bana böyle söyledi:)) Malzemeler kolay, yapılışı kolay ve çok lezzetli. Ama yine de bir uyarım var. Mümkün olduğu kadar sıcak ya da ılık ikram edin. Müthiş oluyor. Nasıl yaptığımı izlemek isterseniz YOUTUBE KANALIMDA BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ. İzledikten sonra kanalıma abone olmayı unutmayın.
Malzemeler;
Hamuru için;
*1 su bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı)
*1 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*2 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İçi İçin;
*250 gr kadar kıyma
*1 adet orta boy soğan ( küp küp yemeklik doğranmış olacak )
*tuz, karabiber, pul biber
*1 kaşık sıvıyağ
Üstü için;
bir adet yumurta sarısı
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemelerini kullanarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru üstü kapalı olarak 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
2. hamur dinlenirken, soğanları yağda pembeleştirip, üstüne kıyma ve baharatları da ekleyip güzelce kıymayı pişirip, bir kenarda ılınmaya bırakıyoruz.
3.Dinlenen hamurumuzu ikiye bölüyoruz ve merdane yardımıyla hafif unlanmış zeminde oval olacak şekilde bir santim kalınlığında açıyoruz.
4. Açtığımız hamurların ortasına kıymayı paylaştırdıktan sonra hamura her iki yanından bıçak yardımı ile çentikler açalım. ve çentiklerin arasında kalan şeritleri saç örgüsü gibi olacak şekilde üst üste kapatarak şekil verin.
5. Kapattığımız poğaçaların üstlerine yumurta sarısı sürüp, önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.

1 yorum:

Tarif Dunyam dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor :)