Çarşamba, Eylül 02, 2020

HİRA TATLISI

Misafirlerinize hem farklı bir lezzet, hem de güzel bir ikramda mı bulunmak istiyorsunuz? Hem kolay yapılsın, hem de dostlarınızın damak tadına uygun bir tarife mi ihtiyacınız var? Bu özelliklere uygun bir tatlı tarifi ararken bulmuş olduğum internet sitesinde bu ve daha fazlası ile karşılaştım. Uzun zamandır aradığım tarife sonunda ulaşmayı başardım. Yapılışı ilgimi çeken Hira tatlısı tarifini yemek.com internet sitesinde buldum ve hemen deneyip kendimi göstermeye karar verdim. Sonuç mu? Enfes… Bence siz de deneyip sonucu kendiniz görmelisiniz. Çocuklarınızın da severek yiyeceği, ev sohbetlerinizde vazgeçilmez tatlarından olacağını düşündüğüm tarifin sırrı için eminim sabırsızlanıyorsunuz. Gelin sizlerle bu eşsiz tarife bir göz atalım.

 Malzemeler

·         1 tane yumurta

·         1 su bardağı un

·         Yarım su bardağı yoğurt

·         Yarım su bardağı sıvı yağ

·         Yarım paket vanilin

·         1,5 su bardağı irmik

Şerbeti İçin;

·         2 su bardağı su

·         2 su bardağı toz şeker

 Su ve şekeri yeterli büyüklükte bir tencereye koyarak homojen hale gelene kadar karıştırın. Ocağın altını açın ve karışım tam kaynamak üzere iken ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakın. Birçok tatlı çeşidinde olduğu gibi Hira tatlısında da soğuk şerbetin sıcak tatlının üzerine dökülmesi gerekiyor. Derin bir yoğurma kabına tatlının hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri boşaltın ve güzelce karıştırın. Hamur yumuşak bir kıvama gelinceye kadar karıştırma işlemine devam edin. Hamur, gerekli kıvamı aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak genişçe bir tabağa almış olduğunuz ve hamuru bulamak için kullanacağınız irmiğin içine atın. Bu arada fırınınızı açarak 180 dereceye ayarlayın ve bir süre ısınmasını bekleyin. Üzerine yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisinin üzerine yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları düzgün bir şekilde dizin. Fırının ısısı istediğiniz seviyeye gelince tepsiyi fırına sürün ve yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin. Tatlının şerbeti tamamen çekmesi için bir süre dinlenmeye bırakın. Şerbetin çekildiğinden emin olduktan sonra tatlının üzerine Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Siz de eşsiz bir lezzet olan hiratatlısı tarifine ulaşmak istiyorsanız mutlaka yemek.com internet sitesini ziyaret etmelisiniz. Şimdiden afiyet olsun!

 

1 yorum:

Maria dedi ki...

Olá, bom dia. Eu estou fazendo uma campanha para arrecadar fundos para voltar para minha terra. Porque estou com problema de saúde e gostaria de ficar perto da minha família. Desde já agradeço! muito obrigada... E se você puder colaborar clique no link abaixo:https://www.kickante.com.br/campanhas/lupus-fibromialgia-nao-consigo-trabalhar