Pazartesi, Şubat 12, 2007

ÇİLEKLİ PASTA

Cumartesi Sevgili Arkadaşım Nüket'teki aile toplantımız için yaptığım bu çilekli pastanın güzel bir resmi olmadığı için özür dilerim. Acele ettiğim için evde çekmeyip, gittiğim yerde çekmeyi düşündüğüm resim, fotoğraf makinemi evde unutmam sebebi ile cep telefonu ile çekildi. Ve ortaya sadece bu şekilde bir görüntü çıktı. Bu pastayı Sevgili Hanimiş'in Cenuaz&Çilekli Çikolatalı Pastası' da gördükten sonra yapmayı çok istiyordum. Özellikle görüntüsü beni çok cezbetmişti. Ancak Hanimiş'in profesyonelce yaptığı bu pastayı beceremeyeceğimi düşündüm ve isteğimi hep erteledim. Bu arada aynı pastayı Sevgili Zuhal'in yaptığını görünce daha da heveslendim. Sonunda cesaretimi toplayarak bu hafta sonu yapmaya çalıştım. Yanlız ben Cenuaz&Çilekli Çikolatalı Pasta'dan farklı olarak pastanın pandispanya ve ara kremasını farklı yaptım.Pandispanya Emel Başdoğan'ın kitabından her zaman kullandığım pandispanya, kremalar ise bir kat vanilyalı pastacı kreması, diğer kat kakaolu pastacı kreması ile oluştu. Vanilyalı pastacı kremasını 1. kata yerleştirdikten sonra üstüne dilimlediğim çilekleri yerleştirdim. 2. kat pandispanyanın üstüne ise kakaolu pastacı kreması ve damla çikolata serptim. Pastanın kenarlarını ve üstünü kakolu kremadan artan ile kapladıktan sonra, bitter çikolatayı eritip yağlı kağıttan oluşturduğum şeride dökerek ve pastanın kenarlarına sararak çikolata duvarını oluşturdum. Üstüne çilekleri dizdim. Pastanın yapılışı ile ilgili tüm ayrıntıları Hanimiş'in sayfasından okuyabilirsiniz. Sevgili Hanimiş'e bu güzel pastayı bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ederim.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ufukcuğum pastan çok şık olmuş ellerine sağlık canım

kamiş dedi ki...

Merhaba Ufuk, Pastanın fotoğrafı cep telefonundan çekilmesine rağmen çok güzel görünüyor. Fotoğraf makinasıyla düşünemiyorum bile :)) Ellerine sağlık..

hanimiş dedi ki...

Esas ben teşekkür ederim, deneyip paylaştığın için.

Adsız dedi ki...

Sevgili Ufuk Hanim,
Pastanin kenarini cevrelediginiz pasta bandini cok merak ediyorum, peki sürdügümüz cikolata pastanin kenarina uzun gelirse ne yapabiliriz?
Sevgiler.