Çarşamba, Şubat 07, 2007

İKİ RENKLİ KALP KURABİYE

Malzemeler;
*2 yumurta,
*250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*2 çay bardağı pudra şekeri,
*1 paket vanilya,
*1/2 paket kabartma tozu,
*2 yemek kaşığı kakao,
*Aldığı kadar un.
Hazırlanışı;
1.Tereyağı ile şekeri krem gibi oluncaya kadar karıştırın.
2.Yumurta, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek iyice yoğurun.
3.Yoğurduğunuz hamuru eşit iki parçaya bölün ve bir parçasına kakao, diğer parçasına da iki yemek kaşığı daha un ekleyerek yoğurun.
4.Her iki parçadan da ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun şeritler halinde yuvarlayın. yani herbir parçayı galete gibi yuvarlayın.
5.Bir kakaolu, bir sade olmak üzere tüm çubukları yan yana aralıksız dizin.
6.Oklava ile çokça bastırmadan, 1 cm kalınlığında hamuru inceltin.
7.Kalp veya istediğiniz herhangi bir kalıpla hamuru kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
8.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında çok kızartmamak şartı ile pişirin.
Afiyet olsun.

6 yorum:

*Ra dedi ki...

Ufuk hanım çok maharetlisiniz. Çok cici kukiler olmuş bunlar.
Bu arada blogger a geçmeniz iyi olmuş. Bence blogger daha iyi bir sunucu. Herşey çok güzel.
Sevgilerimle...

Sizi linklerime ekliyorum müsadenizle.

Adsız dedi ki...

merhaba ellerine saglik, kurabiler harika gorunuyor, blogunu yeni kesfettim ve hemen denemek istedigim bir suru tarif var ama oncelikle sana sormak istedigim birsey var. 19 mart pazartesi gunu yegenimin birinci dogum gununu kutlayacagiz ve bende onun icin hazirlik yapmak istiyorum, ama isin zorlugu ben hem pazar hem pazartesi calisiyorum, yani sadece cumartesi gunu bosum. bana neler yapabilecegim konusunda yardimci olabilirmisin, yani rahatlikla 2 gun dayanabilecek seyler yada derin dondurucuda koruyabilecegim seyler? bunu sana sormamin sebebi blogundaki davetlerdeki (dogumgunleri...) hazirladigin inanilmaz lezzetler.
yardimci olursan cok sevinirim.
Sevgiler, Gül

Adsız dedi ki...

ufukcuğum;
ellerine sağlık çok şık olmuşlar sevgililer günü yaklaşırken kalpli kalpli çok güzel

ufukmutfakta dedi ki...

Rabia'cığım teşekkür ederim iltifatların için. bende Blogger'e geçtime çok memnunum, blogcu da bu günde aksilik olacakmı diye her gün tereddütle giriyordum. Bende seni linklerime ekliyorum Rabia'cığım sevgilerimle.....


Gül'cüğüm kusura bakma ne olur, biraz geciktim galiba. Bence 1)Kurabiye yapabilirsin ve çocukların sevecekleri şekilde süsleyebilirsin. Bunun için Sevgili Miss Çilek'in adresini vereceğim bu sayfasına bakmanı öneririm. Kurabiyeler uzun süre dayanır.http://misscilek.blogspot.com/2007/01/sofraocak-ayi-yaramaz-kurabiyeler.html.
2)Yaşpastayı sen yapacaksan eğer, pandispanyasını iki gün önceden yaparak ve streçleyerek buzdolabında saklayabilirsin.
3) Benim blogumda Ocak ayı arşivinde minik pizzalar var. Hazırlayıp, herbirinin arasına streç folyo sarıp buzlukta dondurabilirsin. servis yapacağın gün 1/2 saat önce çıkarıp fırınlayabilirsin.
4) Yine benim ocak ayı sayfasında çocukların ilgisini çeken çikolatalu kozalak tarifi var. Buda oldukça uzun dayanan bir tarif. İstersen bunuda kullanabilirsin.
Eğer yapmak istediğin şeylerin tarzını yazarsan araştırma yapabilrim. umarım sana faydalı olabilmişimdir.Sevgilerimle....

Seda'cığım bencede öyle, sevgilerimle.....

ufukmutfakta dedi ki...

Gül, adresi eksik yazmışşım doğrusu şu olacak.
http://misscilek.blogspot.com/2007/01/sofraocak-ayi-yaramaz-kurabiyeler.html

Adsız dedi ki...

Ufukcum yardimci oldugun icin cok tesekkur ederim, evet pastayi ben yapacagim, seker hamuruyla kaplamayi dusunuyorum, insaallah basarili olurum, sanirim butun yazdiklarini yapacagim, ama sirf kucuk cocuklar olmayacak, hatta daha cok yetiskin insanlar olacak, onlara pasta ikram edebilirim, kapkeklerden yapabilirim, ama baska ne yapabilirimki, aslinda birazda degisik olmasini istiyorum, marifetli bir hanim oldugumu gostermek istiyorum asklinda :-) (iyiki varsiniz, cunku sizlerin sayesinde birseyler ogreniyorum ;-)) calisip gec geldigimden ve kaynanamlarin yaninda kaldigimdan dolayi evde pek mutfak isi bana dusmuyorda maalesef...cevaplarin icin simdiden cok cok tesekkur ediyorum, sevgiler. Gül