Pazartesi, Temmuz 02, 2007

BİRAZDA SALATA

CİĞER PASTASI

Hafta sonu oldukça kalabalık bir aile toplantısı için Sevgili Nüket ve Levent'in çiftlik evlerinin yemyeşil bahçesindeydik. Hamarat ve becerikli arkadaşım Nüket tam bir şölen hazırlamıştı bizler için. O kadar çok çeşit vardı ki; ben sadece salata reyonundan bir kısım görüntüleyebildim.Diğer reyonları ise hiç sormayın, burada yazmaya ve resimlerini yayınlamaya kalksam, haftalar sürer. Zaten bu salataların tariflerini çok özet olarak yazacağım. miktarları tamamen kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ciğer pastası için, tavuk ciğerleri rondoda çekilir, üstüne kuru soğan,yumurta, tuz, karabiber, pulbiber eklenerek tekrar çekilir.
Elde edilen karışımdan kaşıkla alınan malzemeler; kızgın yağda yuvarlak ve küçük olarak kızartılır.
Kuru soğan jülyen doğranıp, kızgın yağda kavrulduktan sonra, yağı iyice süzdürülür, mayonez ile karıştırılır ve iki adet ciğer kızartması arasına doldurularak, sandviç şeklinde birleştirilir. Üstüne kaşar peyniri rendelenerek servis yapılır.
PATLICAN SARMA SALATA

Uzun ve oldukça ince dilimlenen patlıcanlar, una ve yumurta karışımına batırıldıktan sonra, kızgın yağda kızartılır. yağları havlu kağıt üzerinde çektirilir. Düz bir zemine yerleştirilen patlıcanın üstüne önce mayonez sürülür, sonra kaşar peyniri dilimi konur ve domates dilimi ile bir dal maydanoz yerleştirildikten sonra rulo şeklinde sıkıca sarılır.Servise hazırdır.

MISIRLI PATATES SALATASI

Benim yapmış olduğum bu salata oldukça kolay. haşlanan patatesler rendelenir, içine ince doğrabmış, maydanoz, dereotu, yeşil soğan, kornişon turşu, konserve mısır, tuz, mayonez, 1 çay kaşığı hardal, zeytinyağı konarak karıştırılır. Ben strech folyo ile kapladığım, kek kalıbına bastırarak yerleştirip, dolapta biraz beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek süsledim.

KABAK SARMA SALATA

Aynen patlıcan sarmada olduğu gibi, uzun şerit doğranan kabaklar, unlu ve yumurtalı karışıma batırılıp kızartılır. İçine mayonez sürüldükten sonra beyaz peynir, domates ve maydonoz eklenerek sıkı rulo yapılır.
DİL SALATA

Söğüş şeklinde servis tabağına yerleştirilen dil dilimleri hafif tuzlanarak ve dereotu ile kiraz domates ilavesi ile servis yapılır.

FARKLI BİR ÇERKEZ SALATASI


haşlanmış tavuk göğsü, bayat etmek içi, ceviz içi, sarımsak beraberce rondodan birkaç kaşık tavuksuyu yardımı ile geçirilir. İçine mayonez, tuz ve havuç rendesi eklendikten sonra, zeytinyağı ilede karıştırılıp, servis yapılır. Resimdeki çerkez tavuğu dereotu ve yeşil soğan sapları ile süslenerek servis yapıldı.

YOĞURTLU PATLICAN
Közlenen ve limonlu suda bekletilen patlıcanlar, küp şeklinde doğranır, tuz, karabiber, sarımsak ve yoğurt, zeytinyağı ilave edilerek servise sunulur.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepsi birbirinden nefis salata çeşitlerinin Ufuk'cuğum ellerine sağlık canım..

Sevgiler

Selma Alkan dedi ki...

Ablacim sen tarifleri eklemesen de olur ben resimlere baka baka doydum dogrusu ;)...ellerine saglik hepsi birbirinden lezzetli gorunuyor..sevgilerimle

Adsız dedi ki...

ufuk yaz günlerinde yenecek en güzel salataları nasıl özenle yapmışsın ellerine kollarına sağlık tariflerini bekliyorum sevgiler emel

Leziz Tarifler dedi ki...

Nükhet hanım çok yaratıcı ve hamaratmış. Senin patates salatan da çok şık. Elleriniz sağlık Ufuk'cum. Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Merhaba sesiz sesiz sitenizi ziyaretine gelenlerdenim. Bugün ilk kez yazıyorum. Siz tam bir sanatcısınız, o pastalar o kadar harika süslenmişlerki muhteşem, yaptığınız her tarif süper, birde çok şık sunuyorsunuz. Salatalar bile harika süslenmiş. Ellerinize, yüreğinize sağlık. Sevgiler Nesrin

http://tarifbahcesi.blogcu.com

daimamutfak dedi ki...

sevgili ufuk blogunuza şimdi baktımda ne marifetlisiniz anlatamam. Sevgili arkadaşım gül'ün blogunda size rasladım.Kendisini çok sevdim ben.
Salatalarınız muhtesem tam bana göre..elinize saglık bende sizi beklerim..neriman

ufukmutfakta dedi ki...

Gül, çok teşekkürler..

Selma çok teşekkür ederim, sevgilerimle...

Emel'ciğim yazıda sda belirttiğim gibi sadece patates bana ait, diğerleri Nüket'in. Onun adına teşekkür ederim....

Feyhan, güzel yorumun için Nüket adına vekaleten kendim adına asaleten teşekkür ederim. ( Çok hukuki oldu :))

Tarif bahçesi, ziyaretin için ve yorumun için çok teşekkürler,bende sizin sitenizi uzun zamandır ziyaret ediyorum. Bundan sonrada devam edeceğim, sevgiyle kalın....

ufukmutfakta dedi ki...

daima mutfak, hoşgeldin sayfama. Aslında arasıra ben size uğruyorum ama henüz yorum yazmaya fırsatım olmadı. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. sevgiyle kalın...

Adsız dedi ki...

Tarifler için çok teşekkür ederim.

Web Tasarımcı dedi ki...

enfes tatlar...

Wordpress Fun Club
web tasarim
msn, smiley, avatars, msn center
kirtasiye & Fotokopi
cini

tombikasci dedi ki...

salataların tadının yanısıra sunum şekli de çok önemlidir benim için.ne kadar güzel görünüyor salatalarınız bayıldım.özellikle ekmek sepeti şeklindeki bi harika.elinize sağlık.ben de blog açtım kendime ziyaret etmek isterseniz.
tombikasci.blogspot.com

iyi günler.