Salı, Temmuz 31, 2007

İYİ Kİ DOĞDUN ŞEBNEEEEEEEM!


Geçtiğimiz pazar, sevgili yeğenim Şebnem'in doğumgünü idi. Çook zaman önce konuştuğumuzda perili bir pasta yapmak konusunda kendisi ile anlaştığımızdan pastasının konusuda orman perileri oldu. Pastayı, İstanbul'dan Çatalca'ya kadar götürmek zorunda kaldığımdan ve davetli sayısı fazla olduğu için iki katlı yaptığımdan, arabada çok zor muhafaza ederek götürdüm. Çok dikkat etmeme rağmen, yinede epeyce hasarlanan pastayı ve üstündeki perileri gidince biraz tamir etmeye çalıştım ama hasarlı olan yerler yinede belli oluyordu. Bu arada en önemlisi perilerin jelatinden yaptığım kanatları koptu ve tekrar yapıştırmaya çalıştığımda kırıldıkları için bende tamamen çıkardım. Yani bu perilerin kanatları yok. Yada kanatları var ama herkese görünmüyor diyelim. Artık hayal gücünüzü kullanmak sizin elinizde:)
Pastayı çok deyatlı anlatmayacağım. Zira daha evvelkilerden farklı olan sadece arada kullandığım fındıklı pandispanya oldu. Onuda çok beğenmediğim için tarifini vermeyeceğim.
Pastamız biri 26 cm çapında, diğeri 20 cm çapında, her biri 4 adet pandispanya katından oluşan iki pastanın üst üste yerkleştirilmesinden oluştu. Pandispanyaları bir kakaolu, bir fındıklı olmak üzere yerleştirdim. Her katı bitter kuvertür, krema ve labne peynir üçlemesi ile oluşturduğum ara krema ile sıvadıktan sonra, yine her kata parça çikolata ve franbuaz yerleştirip, malzemelerin üstüne çok ince bir tabaka krem şanti sürerek bitirdim. Üst kaplamasını ağaç görünümü vermek için kakao ile renklendirdiğim şeker hamuru ile kapladıktan sonra, yeşil şeker hamuru ile de yaprak ve dal yaptım ve orman perilerini, diğer renklerden oluşturduğum çiçeklerin üstüne oturttum.

MİNİ MUDCAKE


Olaki pastamız az gelir diye ( her zamanki panik hallerim ) Sevgili Burcu'cuğumun tarifini uygulayarak bu mini cup cake leri yapıp, pastanın etrafına dizdim. Mudcake tarifinin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz. Mud cake'lerimizin üzerine pastanın içinde kullandığım çikolatalı ganajdan sürüp, şeker hamuru ile süsledim. Pastanın genel yapısı ile oldukça uyumlu bir görüntü oluşturdular.

BONBONLU KURABİYELER

Şebnem'ciğimin doğumgünü için yaptığım kurabiyelerin tarifi ise Sevgili Işıl'ın kurabiye tarifi. tarifin orijinaline burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu kere içine ufak dövülmüş fındık kattım ve ortalarına mini bonbon ve büyük bonbon şekerlerinden koyup, üstlerini royal icing ile sarı, kırmızı renklerde çerçeveledim.

41 yorum:

yaban mersini dedi ki...

sevgili ufuk..seyahat eden pastalarla ilgili benim de ilginç bir anım var..üstelik evde fotgraf çekip onların silinmesi de cabası ..ama senin pstan yolculuga rağmen harika görünüyo..bu konuda kimse eline su dökemez.selamlar.

ozlemhan dedi ki...

Merhaba ufuk harikasın valla pastada kurabiyede olağan üstü.keşke pikniğe gelseydin seninlede tanışmayı çok isterdim.İnşallah birdahaki sefer

lezzetlilerim dedi ki...

Sevgili Ufuk ne güzel pasta ve kurabiyeler yapmışsın öyle... Ellerine sağlık İyi geceler

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ufukcum pasta muhteşem olmuş, renkleride çok iştah açıcı ve cıvıl cıvıl olmuş, Bu arada eski adresimi iptal ettim ve Blogspottan yeni adres aldım, beni linklerine ekler misin?

etki alanı dedi ki...

Aşkolsun sevgili Ufuk
Pasta taşımadaki ustalığımızı unuttun galiba.Bir telefon yeterdi.Ayşem'le bu konuda ihtisas yapıyoruz...
Hele bu pastayı taşımak!
Muhteşem olmuş.Kutluyorum.
Tütü

Adsız dedi ki...

Ufukcummm !!
Harikasın
Harikasın
Harikasınnnnnn

Daha başka söze gerek yok ustam..
Muhteşem görünüyor...

ellerine - emeğine - yüreğine sağlıkk..

Adsız dedi ki...

Canım sormayı unuttum :)
Pastanın altındaki strafor mu *
Nerden temin edebilirim.
Ardanın doğumgünü pastası için ihtiyacım olacak..
Şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

slm ufuk hn... ne gusel, muhtesem...sizin olmak ıcınn çoookkkk calısmam lazımm cookk.. acep benı yanınıza yamak nıyetıne alırmısınız?? ciddiyim hehehe...
sevgıler
fıdan

PASTA PASTA dedi ki...

harika !!!

çok şirin ve hiç bir hasarı da gözükmüyor ayrıca

Ellerine sağlık

Sevgiler
müge

Damak Tadı dedi ki...

Ufuk'cuğum,
Yine üstünlüğünü göstermişsin canım.Ne kadar güzel olmuş pastan cupcake'lerin,kurabiyelerin.Hep diyorum ya bu bir ustalık işi ve her kula nasip olmuyor komşumun tatlı kızı.
Ayrıca Şebneme de iyi doğdun diyorum.

Kocaman öpüyorum tekrardan.Pikniğe neden gelmedin canım?Çocuklar içinde eğlenceli olardu?

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Mrb
İyi ki doğmuş güzl küçük hanım sağlıklı nice mutlu yıllara
bu kurabiyelere bayıldım en kısa zamanda dneyeceğim

Hülya dedi ki...

Farklı bir konu bulmuşsunuz.Çok beğendim Ufuk.İnanılmaz yaratıcısın canım.Şebnem'e de kucak dolusu selamlar...Nice senelere...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Dur bakayım neler yapmış bu kız dedim geldim, resmen ağzım açık kaldı.... Ufuk bu ne muhteşem bir pasta? Hiçbir hasar görmüyorum ben, aksine çok düzgün ve çok yaratıcı.. Ellerinden öpüyorum vallahi ;)

pecete dedi ki...

Hatta ben o perilerin uçtuğunu bile söyleyebilirim. Çok güzel olmuş Ufuk. Bayıldım...

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Ufukcuğum inanılmaz bir modelleme yönün var bu periler şahane ellerine sağlık canım bayıldım bu şeker perilere
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Ufuk yine harikalar yaratmışsın. Daha önce sıcakda bir pasta taşımış ve seyahat sonucu yamulmuş bir pasta sahibi olarakdan hiçbir hasar göremedimn. (Benimkinin 2 ye bölünen halini bir görseydin :( ). Ayrıca pastanın yetişmemesi durumuna karşı cupcake fikride süper. Sevgiler..
Selda

Adsız dedi ki...

hımmmm
anlatmasan pastanın yol boyunca yaşadıklarını nerden bilebilirdik...inan belli olmuyor...harika olmuş...Şebnemin doğum günü kutlu olsun....

leziz*özlem*

ufukmutfakta dedi ki...

Süheyla evet hatırladım o yazını hatta okumuş ve yorumda yazmıştım. Şimdi benimnde başıma geldi:)

Özlemhan bende hepinizle tanışmayı çok isterdim ama işte bu perili pastayı pazar gününe yetiştirmem gerekiyordu. O sebeple gelmem mümkün değildi. Başka bir sefere inşallah.

Lezetlilerim çok teşekkürler.....

Nazife sende bloggere hoşgeldin. Linklerimde ismin zaten vardı. Ben onu blogger adresine göre değiştirdim:)

ufukmutfakta dedi ki...

Tütü'cüğüm inan bana pastayı götürürken yolda hep sizin taşımanız aklıma geldi, kendi kendime gülümseyip durdum. Pastayı beğenmene sevindim :)

ufukmutfakta dedi ki...

Burçin, asıl harika olan sizlersiniz, yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Teşekkür ederim. Pastanın altındaki strafor ve Sevgili Pastacı Burcu, kadıköy tarafında bir yerde benim için kestirdi. Neresi olduğunu bilmiyorum, Pastacı-Burcu'nun sayfasında sanıyorum straforcu olarak adresi vardır. Arda'nın doğumgününü şimdiden kutluyorum. Sevgilerimle...

Fidaneli, güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Ama o kadar da değilim. Biraz fazla özeniyorum yaptıklarıma ondan olabilir. Ayrıca çırak yetiştirecek kadar usta değilim ama yine de güzel yorumun için teşekkürler....

Müge teşekkür ederim.....

ufukmutfakta dedi ki...

Gül'cüğüm her zaman dediğim gibi, güzel yorumların içimi açıyor, teşekkürler. Pikniğe gelmeyi çok isterdim ama bu pastayı pazar gününe yetiştirmem gerekiyordu. İnşallah başka seferlere, başka görüşmelere kısmet diyorum. Çok öptüm seni....

Yeşim iyi dileklerin ve yorumun için teşekkürler....

Hülya, senden bunları duymak çok güzel, teşekkür ederim. İşte, bizde senin pastalara yetişmeye çalışıyoruz ne yapalım...:)

Esra canım benim ya... Estağfirullah ne diye elimden öpesin, ben seni yanaklarından öperim. Ayrıca sende çok yeteneklisin, ben senin pastalarını çok beğeniyorum, çünkü çok özenli ve istekli çalışıyorsun. Güzel yorumun için de çok çok teşekkür ederim

ufukmutfakta dedi ki...

Ayşem, inan bana yaparken benim kafamda perilerle beraber daha neler uçuştu, ama maalesef hepsini pastaya yansıtamıyor insan. Zaten o zaman pastalıktan çıkar sanırsam değil mi?

Seda çok teşekkürler canım...


Selda beğenmiş olmana çok sevindim. Ayrıca hasarları görmezden gelmenize de teşekkür ederim....Gerçekten pasta taşımak için özel ekipman lazım, yoksa başına bir şey gelmemesi çok zor, sevgilerimle.......


Özlem, güzel dileklerin ve yorumun için çok teşekkür ederim....

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ufuk'cuğum,
Nefis görünüyorlar...
Pasta, mudcakeler ve kurabiyeler. Hepsine de bayıldım bayıldım. Pastanın renkleri çok uyumlu çok zarif duruyor. Mudcake ler gel beni ye diye bağırıyor. Kurabiyler muhteşem sanki kurabiye gibi değil de süs gibi duruyor çok muntazam olmuş.
Ellerine sağlık.
Sevgiler,

pelin dedi ki...

pasta ve kurabiyeler inanılmaz güzel olmuş.yalnız birşey sormak istiyorum. kurabiyelerin üstü tümüyle beyaz şeker hamuruyla kaplı mı yoksa kendi rengi mi beyaz? sevgiler

aylin dedi ki...

Merhaba Ufuk,
bence çok güzel olmuş pastan, boşver, küçük aksilikleri kafana takma. Zaten bi biz biliyoruz, pasta sahipleri genelde farkına bile varmıyorlar di mi? :)))

Nilay Cinisli dedi ki...

Sevgili Ufuk ellerine sağlık..Herşey harika görünüyor.
Sevgiler

munevver dedi ki...

Ufuk, Ben de Şebnem'in yeni yaşını kutluyor, mutlu günler diliyorum. Çok sevimli görünüyor pasta ve kurabiye ile mini kekler. Her şey çok güzel olmuş. Eline sağlık.
Nane Limon.

Nukhet dedi ki...

Sevgili Ufuk
Gene ne guzel bir pasta olmus bu. Uzerinde cok ugrasmissin belli ama. Pasta transferleri cogu zaman yapimindakinden daha fazla stres yaratiyor insanin uzerinde. Bosver sen sonucta onu bozulmadan gordun ya, keyfini aldin ya. Bence bu da yeter. Sevgiler

Adsız dedi ki...

mud cakeleriniz istah acici .Tarifte 1 kahve fincani kahve likörü veya irish aromasi veya nescafe yaziyor . Türk kahve fincani mi ölcüsü ???

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Ufuk harika bir pasta olmuş daha doğrusu yaptıklarının tümü harika olmuş ellerine sağlık.
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Ufuk,bu görüntülere diyecek birsey bulamiyorum zaten.O güzel kalbine ve yaratici aklina saglik.

Ufukcugum,senden bir ricam olacak.Tabii kabul edersen.20 agustos kizimin dogumgünü,onun icin bir pasta yapmani rica ediyorum.Tabii Almanya´ya kadar göndermeyeceksin.Resmini o gün yayinlasan,ona sürpriz yapmak istiyorum.ip ucu olarak verebilecegim sey,o benim kücük deniz kizim.Adi XEZAL.
Kesinlikle emri-vaki bir teklif degil,yalnizca arkadas ricasi.kabul etmezseniz dahi,saygiyla karsiliyorum.Sevgiyle ve dostca kalin.

Özlem dedi ki...

Sevgili Ufuk,

Pasta enfes olmuş. Diyecek kelime bulamıyorum.
Tam bir sanat eseri.
Ellerien sağlık,
Sevgiler...

Gönül dedi ki...

EMEGINE SAGLIK KUSURSUZ VE COK SIRIN OLMUS:)

Doruk dedi ki...

Ufuk'cuğum nerdesin, Ufuk'cuğum iyi misin? Sen bu kadar ara vermezdin yoksa tatilde misin?

hilal imrak dedi ki...

ufukçum merak ettim valla, nerelerdesin ya özlettin kendini valla

ufukmutfakta dedi ki...

Burçin, cevabım çok gecikti ama tatilden bu gün döndüm ve döner dönmezde bilgisayarın başına geçtim. Güzel yorumun ve beğenin için çok teşekkür ediyorum, yorumlara cevap yazdıktan sonra bende sizlerin sayfalarını gezeceğim bakalım ne harikalar çıkmış ortaya.....

Pelin, yorum için teşekkürler... Kurabiyeler yazıda da ifade ettiğim gibi şeker hamuru ile kaplı değil. Kendi rengi beyaz. Fırında çok kızarmalarına müsaade etmediğim için beyaz görünüyorlar....

Aylin çok haklısın, bizler bildiğimiz için içimize sinmiyor. ama bu işle uğraşmayanlar gerçekten anlamıyor, sevgilerimle...

Nilay çok teşekkürler.....

Münevver, yorumun ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim, sevgilerimle....

ufukmutfakta dedi ki...

Nükhet, çok doğru. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz:))

İsimsiz arkadaşım, kahve fincanı ölçüsü....

Cafe Gusto, çok teşekkür ederim...

Thesuuur, tabiiki ricanı kırmam. Tatilden bu gün yani 17 Ağustosda döndük.Onun için cevap yazamadım. Birde fotoğraf makinamın camı tatilde kırıldı. Yarın onu tamir ettirmeye çalışacağım. İnşallah tamiri yetişir de bende yapacağım pastanın resmini çekebilirim. Eğer fotoğraf makinemin tamiri yetişmezse bir kaç gün sonra yayınlasamda olurmu? ( Umarım yetişir ve sen sürprizini yapabilirsin )

Özlem çok teşekkür ederim.....:)

Gönül çok teşekkürler.......

ufukmutfakta dedi ki...

Burcu'cuğum buradayım yani bu gün geldim. 15 gündür tatildeyim. Malum adli tatil. Eğer bu ay tatil yapamazsam bir daha bu kadar süreli tatil yapma şansım yoktu. Merak ettiğin için sağol canım...:) Sevgilerimle...

Hilal'ciğim tatile gideceğimi biliyordun ya. Unuttun mu yoksa? Ama geldim ve bende sizleri çok özledim. Yanlız bir aksilik oldu. Fotoğraf makinemin camı kırıldı. Umarım onuda en kısa zamanda halledebilirim. Öpüyorum...

hilal imrak dedi ki...

ay çok özür dilerim ufukçum ya ben bir hafta sanıyordum umarım tatilin çok güzel geçmiştir en kısa zamanda görüşmek dileğiyle
sevgiler

NiNo dedi ki...

valla ufukcum yegenın ıyıkı dogmus ve sende ıyıkı bu guzellıklerı yapmıssın canım ellerıne emegıne saglık hersey enfes olmus

Adsız dedi ki...

Merhabaaa...

Herşey mükemmel görünüyor ellerinize sağlık. Renk uyumları sunum şekilleri ise tek kelimeyle harika. Ne diyeyim ellerinize ve emeğinize sağlık. Banada beklerim.

Özlem'den Sevgiler...