Cuma, Temmuz 13, 2007

YE#24 LİMONLU KEK


Harika bir kek, kesinlikle tavsiye ediyorum.
Malzemeler;
*5 adet yumurta,
*315 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*315 gr toz şeker,
*375 gr un,
*1 paket vanilya,
*1/2 paket kabartma tozu,
*3 yemek kaşığı limon suyu,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu.
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
*süslemek için az miktarda pudra şekeri.
Hazırlanışı;
1.Tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde çırpın.
2.Yumurtaları ve limon suyunu ilave ederek çırpmaya devam edin.
3.Toz malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra eleyerek yumurtalı karışıma katıp, tekrar çırpın.
4. Limon rendesi ve hindistan cevizini de katarak, karıştırın.
5. Yağlanmış bir kek kalıbına karışımı döküp, önceden 160 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
6.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpip, limon kabukları ile süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.

28 yorum:

Adsız dedi ki...

ufuk dün yaptığın harika kurabiyeler bu limonlu kek nasıl güzel görünüyorlar ellerine sağlık hergün bloğuna hayranlıkla bakıyorum seni tanıyor gibiyim artık kalbinin de yaptıkların kadar güzel olduğunu düşünüyorum eskişehire yolun düşerse seni ağırlamayı çok isterim sevgiler emel

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ufukcuğum sen hiç boş durmaz mısın? Neler neler döktürmüşsün ben uğramayalı... Tatil rehavetine toptan girmişiz derken sen kuralı bozmuşsun. Git dinlen azıcık ;)))

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ufuk sen de hiç yaz rehaveti falan yok görüdüğüm kadarıyla. :))Birbiri ardına güzel ve uğraştırıcı tarifer geliyor. Maşallah enerjine ve azmine diyorum. Kek gerçekten harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Ufuk hanım keki görür görmez bayıldım, çok güzel görünüyor, kesinlikle denemelisiniz notunu görünce de denenecek listesinde yerini aldı bile. Yalnız şeker miktarını aynı mı kullandınız azalttınız mı? Bir de tereyağını eritmeden mi kullandınız?

Cafe Gusto dedi ki...

merhaba Ufuk
kekin görüntüsü muhteşem.benim de fix kullandığım limonlu kek tarifim vardı.Ama bunu da kesinlikle denemek istiyorum Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba ufuk burçininde dediği gibi maşallah allah nazardan korusun bu sıcaklar seni hiç etkilemedi tam gaz harika bir şekilde ilerliyorsun. ellerine sağlık canım tariflerinin hepsi birbirinden güzel. bu arada limonatanı bende yaptım gerçekten süper bir tad oldu çok teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Ufuk'cuğum,hakikaten nefis bir kek olmuş canım, ellerine sağlık.Sabah görmüş olsaydım hemen denerdim,şimdi çok üzüldüm bakmadığıma..((Allah nazardan saklasın ve enerjini daim etsin canım..Sevgiler..Gül

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor...selam ve sevgiler....

Nukhet dedi ki...

Ufukcum
Ellerine saglik. Limonlu kekler kapladi ortaligi ne guzel, havada mis gibi limon kokusu var. Ben de bu kadar begendigin tarifi denemek istiyorum elbette. Sevgiler

ufukmutfakta dedi ki...

Emel yazdığın çok güzel duygular için çoook teşekkür ederim. Eğer yolum düşerse muhakkak sendeyim:)

Esra çok hoşsun :) Aslında bu son dönem yayınladıklarımın çoğu daha önceden yapılıp sıra bekleyenlerden. Bayağı biriktiği için fazla tutmak istemedim. Ama benimde dinlenme vaktim aheste aheste geliyor. Yaşasın Adli tatil !

Burçin, Esra'yada yazdığım gibi, bekleyen tarifler çoğunlukta. Ayrıca güzel sözler için çoook teşekkürler....

Naile beğeni yorumun için teşekkür ederim. Malzemelerde yadığım tüm oranlar uyguladığım oranlardır. Değişiklik yaptıklarımı muhakkak not düşüyorum ki farklı sonuçlar ortaya çıkmasın. Yani şeker miktarı aynı ve fazla gelmedi. Çünkü kek oldukça büyük bir kek oluyor.Tereyağını ise eritmeden oda sıcaklığında kullandım. zaten bu kekin özelliklerinden biride bu yağın eritilmemesi. Umarım yardımcı olmuşumdur. Sevgilerimle...

ufukmutfakta dedi ki...

Cafe Gusto, teşekkür ederim....

Özlemhan güzel yorumun için teşekkür ederim. Ayrıca limonatayı deneyip beğenmende beni çok mutlu etti. Afiyet olsun.

Gül, senin yaptığın pastalar ve keklerin yanında benimkilerin lafı olmaz canım. Bir kek tarifin elimin altında, ilk fırsatta deneyeceğim.

Serinmavi çok teşekkür ederim, sevgilerimle.....

ufukmutfakta dedi ki...

Nükhet aynen dediğin gibi, bir sürü limonlu ve güzel tarifimiz oldu. Artık hepsini yavaş yavaş deneriz. Yazın sıcaklarında bence en hafifi limonlu olanlar.

limoncicegi dedi ki...

Böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için teşekür ederim. Ellerine sağlık, sevgilerle

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle enfess görünüyor emeğinize sağlık..

Selamlar..BENAR

ufukmutfakta dedi ki...

Sevgili Süheyla, böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığın ve sayfalarında bizleri ağırladığın için asıl biz sana teşekkür ederiz.

ufukmutfakta dedi ki...

Benar yorumun için çok teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

Ayyy ufuk hn limonlu kek tam da kardeşimin abllaaaaaa limonluu kekkkk diye tutturduğu günlerde ilaç gibi geldi. umarım sizinki kadar başarılı olur benım kekimde ellerinize sağlık.
Fidan

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Limonlu kekinizi denedim tarife baktığımda yoğurt ya da süt yoktu malzemeler içerisinde. Tereddütte kaldığım için yarım bardak süt ekledim. Kek muhteşem oldu. Tadı da enfesti. Ağızda dağılan yumuşacık bir kek oldu. Kalıba karışımı dökerken bir koyu gibi geldi anck sonuç mughteşemdi. Bu tarifi bizlerle paylaştığınız için çok çok teşekkürler.

İven...

ufukmutfakta dedi ki...

Fidaneli başarılı olacağına eminim...

İven deneyip memnun kaldığın için mutlu oldum...

Adsız dedi ki...

SÜT VE YOĞURT İLAVESİ VARMI KEKİN KIVAMI KOYUMU OLACAK

ufukmutfakta dedi ki...

İsimsiz arkadaşım..
tarifte yazılı olanlar haricinde hiçbir şey kullanmıyorum. Bu kekde de yazılı malzemeler haricinde ekstra hiçbir şey kullanmadım. Kıvamı oldukça koyu oluyor ama bu sizi korkutmasın, pişince harika oluyor.

Adsız dedi ki...

isimimi yazmayı beceremedim ben ayla bilgiler için tşk

Adsız dedi ki...

Ufuk cum, kekini yaptım ve sonuç çok başarılı... Tarifin ıcın tsk ler.. Hatta biraz karışımdan arttı, onlarıda muffın kalıbımda pişirdim.. vee hayatımda ılk kez kocaman nuffınlerım oldu:)))

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

merhaba tarifinizi bende denedim ufuk hanım yalnız bende un az kalmıştı bende sade kekun vardı onu kullandım. sonucu gerçekten güzeldi ayrıca üç kaşıkta yoğurt kattım(tarifin biraz dışına çıktuğımı kabul ediyorym:-) iş arkadaşıma getirdim keki oda çok beğendi.ayrıca eşim de beğendi(kendisi herşeyi beğenmez)kolay gelsin size
HALE

Adsız dedi ki...

ben kekin güzel olacağından eminim ama315gr şekeri nasıl ayarlıycam .aynı şekilde 375gr unu.cvp verirseniz sevinirim.

Adsız dedi ki...

KEK TARİFİNİZİ UZUN ZAMANDIR DENIYORUM HARIKA SONUC ALIYORUM
TESEKKURLER

Adsız dedi ki...

merhaba ufuk hanım ben esra. kekiniz yorumları ve görünümü mükemmel bu gün denemeyi düşünüyorum fakat bir sorum olacak 375 gr un su bardağı ölçüsüyle ne kadar oluyor söylermisin acaba ?

burcin dedi ki...

ufuk hanım limonlu kek tarifi arıyordum ve tarifi gördüm ve ben bu keki yapmak istiyorummmm.fakat sorularım olacak;
1)kaç cm kalıp kullanmam lazım?
2)yağ miktarı çok fazla geldi banada 250gr a göre yaparsak diğer malzemeleri kaç gr yapmalıyım?
çok soru sordum biliyorum inşallah cevaplarsınız lütfennnnnnn