Çarşamba, Ağustos 29, 2007

ŞEFTALİLİ VE ÇİKOLATALI MUFFİN


Yaklaşık bir ay kadar önce yaptığım bu muffini ancak şimdi yayınlayabiliyorum. İyi ki de piştikten hemen sonra resmini çekmişim çünkü çok kısa sürede çocuklarım tarafından tüketildi. oldukça beğenilen bir tarif olduğu için rahatlıkla tavsiye edebilirim.
Malzemeler;
*2 yumurta,
*1 su bardağı şeker,
*125 gr tereyağı( oda sıcaklığında ),
*1 su bardağı süt,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*3 su bardağı un,
*2 adet soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış şeftali,
*1/2 su bardağı kadar parça çikolata.
Hazırlanışı;
1.Yağ ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
2.Yumurtaları, sütüde katarak çırpmaya devam edin.
3.Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma katın ve iyice çırpın.
4.En son olarak limon kabuğu rendesi ve küp küp doğranmış şeftaliyide karışıma katıp, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın ve muffin kalıplarına terleştirdiğiniz, muffin kağıtlarına paylaştırın.
5. herbir adet muffinin üstüne parça çikolatalarıda serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin. Afiyet olsun.

21 yorum:

fidaneli dedi ki...

ustam, ben varya gözum kapalı denerım artık senın tarıflerını:)) elerıne sağlık Ufuk cum... sen supersın, yaptıkların super:)) daha sana ne dıyeyım ustam:)

sevgıler
fıdan

NiNo dedi ki...

canim enfes olmus bayiliyorum su heryerde bulunan malzemelerle yapilan ve enfes olan tariflere kesin denicem bunu hemen not ediyourm ellerine saglik canimcim

FATOS dedi ki...

Offfff...Sevgili Ufuk, yaptıklarını nasıl merakla takip ediyorum bilemezsin...Hepsi birbirinden güzel şeyler...Nefis görünüyor bu mufffinler...Birsey sorsam...?Pişirirken kağıtları bu 10'lu muffin kalıbı var ya tepsi gibi onun içerisine mi yerleştiriyorsun yoksa direk mi kağıtları tepsiye yerleştiriyorsun??? Hani kağıların pişerken deforme olması, hamurun yayılması akması v.s.şeyler için...Sevgiler...

yaban mersini dedi ki...

yok yok..gecenin bu saatinde blogları dolaşmamak lazım..açlıktan bayılacağım ama mutfaga gitmeye üşeniyorum..yani şahane görünüyor muffinler..bir de aşağıdaki pasta o nasıl bir şey öyle..pasta mı ,tablo mu karar veremedim..slmlar.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ufuk'cugum,
Ellerine saglik, cocuklarinin hemen bitirdigi kadar var. Kim cok bekleyebilir ki boyle bir lezzetin karsisinda.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Tarifi aldım,hemen denemek istiyorum.Bu arada,mahlep kokusu sadece blogların pikniğine katılabilmek için kendimce espri olsun diye başlatılan bir şey....Ama bir cesaretim ve bilgim olsa başlamak istiyorum....Sevgiler

Adsız dedi ki...

Muffini denedim ve harika oldu...Çocuklar ve arkadaşlarım bayıldı.....Sevgiler....

Adsız dedi ki...

canim tarifini yazdim deftere mutfaga gidiyorum ins seninkiler kadr hariak olurlar
nihan

NiNo dedi ki...

canim muffinler enfes oldu :) yarin misafirlerime ikram edecegim en kisa zamndada sayfamda paylasirim artik :) hem anlasilir yazip, hem anlasilir anlatmak bu herkesin harci degil, iyiki varsin canim

Adsız dedi ki...

Bugün tekrar muffinlerden yapıyorum.Dünküler bittide :)))))

Baharcicegi dedi ki...

Muffinler yumusacik pamuk gibi görünüyor,yapan siz olunca,elinize saglik

tugce:-) dedi ki...

ama... ama...
bak burada ekranın karşısında dilim tutuldu. ay bunlar çok güzeel, gecenin bir vakti şeftali bulacak yer olsa koşarak gidip alacağım yani.
ellerine sağlık :)
ben de istiyoruumm!! :)

ufukmutfakta dedi ki...

Fidan güvenin için çok teşekkürler..Beni mutlu etin.

Nihan deneyip beğenmiş olmana çok sevindim, afiyet olsun ...

Fatoş, teflondan veya değişik malzemelerden muffin tepsileri var ya, hani altılık, onluk veya on ikilik. İşte onların içine muffin kağıtlarını yerleştirip daha sonra kek hamurunu içlerine paylaştırıyorum. Bu şekilde deforme olmuyorlar. Kağıt yerleştirmeden hamuru kalıba dökmek istersen bu sefer kalıbı çok iyi yağlayıp unlaman lazım ki yapışmasınlar..

Süheyla yorumun için, pasta yorumun için çok teşekkürler...

Aybike tam çocuklara hitap ediyor, çikolatada işin içine girince dayanılamıyor...

ufukmutfakta dedi ki...

Suzi beğenip tekrar tekrar yapmana çok sevindim. Afiyet olsun arkadaşım.....

Bahar çok teşekkürler güzel yorumun için...

Tuğçe inan çok kolay, bence hemen dene:)

Tulosh dedi ki...

Top top ne kadar güzel görünüyor muffinler, ellerine sağlık her yaptığın birbirinden güzel Ufuk ablacığım, öpüyorum sevgiler...

Adsız dedi ki...

ufuk'cugum merhaba, ben bu nefis muffinleri denedim ve cok ama cok begenildi. öncelikle tarifi bizlerle paylastigin icin cok tesekkur ederim. ben italyan bir arkadasim'in oglu'nun dogum gunu partisi icin 2 misli malzemeler ile yaptim. cok nefis oldular. öyle cok övgüler aldim'ki. mutlaka sana belirtmek istedim.

sevgilerimle
nese sahin - zürih

ufukmutfakta dedi ki...

Tulosh sağol canım...

Neşe denemene ve beğenilmesine çok sevindim. Ayrıca bunu bana bildirdiğin için de çok teşekkür ederim. Afiyet olsun.

Yasemin dedi ki...

ufuk selam :) tarifini denedim ve cok begendim :) uyguladim hatta bugun de yayinladim sitemde :) umarim sakincasi yoktur ? gercekten cok guzel bir tarif! ellerine saglik!

ufukmutfakta dedi ki...

Yasemin hiçbir sakıncası yok, aksine mutlu oldum. Afiyet olsun...

Adsız dedi ki...

Ufuk Hanım çok güzel bir tarif ikinci kez yapacağım denediğim muffinler hep lastik gibi olurdu evde herkesi çok mutlu ettiniz çok teşekkür ederim ...sevgiler

Nicke dedi ki...

Merhabalar...Hiç "acaba bu tarif tutarmı"gerginliği yasamadan denemeler yaptığım nadir sitelerimden birisiniz.Gösterdiğiniz özen için teşekkürler.Muffini denedim.Meyvalı tariflerin sanırım iki dezavantajı:piştiğinin zor anlaşılması ve çabuk bozulma riskinin olması.Çok hafif ve yumuşacık.Tek hayal kırıklığım şeftali aromasını fazla alamamak oldu.O kadar hafifki ben üzerine süt karameli sürmeme rağmen ağır gelmedi.Teşekkür ederim tarif için.