Salı, Eylül 04, 2007

FISTIKLI VE CREM OLELİ KEK


Akşam ziyaretinde elimiz boş gitmeyelim, çayın yanına bir kek çırpayım bari diye ofisten eve geldim ve daldım mutfağa. Erzak dolabımı açtım ve içinde az miktarda antep fıstığı olan kavanoz gözüme ilişti. Hadi fıstıklı ve çikolatalı bir kek yapayım bu fıstıklar daha fazla beklemesin dedim. Yumurtalar, şekerle çırpıldı, yağ eklendi. Kakaosuz olmaz bu kek derken, birde baktım ki; dolapta kakao yok. Yok olmaz canım, benim evimde kakao hiç bitmez ki! Her alışverişte stok yapar gibi kakao alırım ben. Belki köşeye sıkışmıştır, yada başka şeylerin altında kalmıştır. Hah kesin şuraya koymuşumdur. Yok, yok yok .Offfff kakaosuz bu kek benim içime sinmez ki! Oda ne çikolatalı Crem ole... Neden olmasın ki, bal gibide olur dedim ve kakao yerine Crem oleyi toz halinde kullandım. İyi ki de kullanmışım tadı muhteşem, kıvamı ise üstü hafif sert içi oldukça nemli yani browni neminde bir kek elde ettim. Bundan sonra sık sık Crem ole'li kek yapacağım gibi geliyor bana.( Resim akşam çekildiği için oldukça karanlık )
Malzemeler;
*4 yumurta,
*1,5 su bardağı şeker,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*1 su bardağı süt,
*1 paket vanilya,
*1 paket çikolatalı Crem ole ( toz halinde )
*2,5 su bardağı sade kek unu,
*1 su bardağı hafif kavrulmuş antep fıstığı,
*1 su bardağı parça veya damla çikolata,
Hazırlanışı;
1.Yumurtalar ile şeker iyice çırpılır.
2.Sırasıyla yağ, süt ve crem ole eklenerek çırpmaya devam edilir.
3.tüm toz malzemelerde eklenip iyice karıştırıldıktan sonra, fıstık ve çikolata eklenen hamur, unlanıp yağlanmış kalıba dökülerek, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişip pişmediğini kürdan testiile anlayabilirsiniz.
4. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kekin üstüne dekor olarak pudra şekeri serpip, çikolata rendesi kullanabilirsiniz.

21 yorum:

Hülya dedi ki...

Pratik kadının hali işte;)Yılmaz,pes etmez bir şekilde amaca ulaşır....
Süpersin denemem gerek;)Sen kakaosuzluktan icat ettin mademki ama ben sen dedin diye;))

Sevgiler canım...

Adsız dedi ki...

Ufuk,kekde süper görünüyor....
Bende Portakal ağacından öğrendiğim bir kek tarifi sıkça yaparım.Bunda istersen çikolatalı puding yada çilekli puding kullanıyorum(pişmeden).Çocuklar bayılıyor.....

Aybike Ceylan dedi ki...

Ufuk'cugum,
Ellerine saglik, cok leziz gorunuyor kekin. Sadece ben su krem ole'yi bilmiyorum ve hemen hemen her yerdede gordum. Puding gibi birsey mi?
Sevgiler

NiNo dedi ki...

mmmm bende bir kez crem ole ile bu tarz bisi yapmistim gercektende harika oluyor ellerine saglik canim marmelatinida bekliyorum sabirsizlikla sevgiler :D

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Ufuk. İyiki kakao bitmiş yeni bir tarif keşfetmiş olmuşsun bu sayede. Kakao bittiği zamanlarda oturup kara kara düşünürdüm hiç aklıma gelmemişti şimdiye kadar böyle birşey. Kulağıma küpe oldu :)
Sevgiler..
Selda

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Şimdi geldim Seçil'in blogundan. O da creme oleli kurabiye yapmış, sende creme oleli kek! Ellerine sağlık Ufuk kek nefis görünüyor.

Adsız dedi ki...

Günaydınnnnnnnn Üstad....Sabah kahvesinin yanında bir dilim pek güzel giderdi..Islak ve çamur kek aşığı bendeniz denemek üzere çıktısını almıştır efendim...

Canımcım , 27 Ekimde bir davet düzenliyoruz..Katılmanı çok isterim..İştirak etmek istersen bloğuma yorum bırakırsan çok bahtiyar olurum..

Öpüldünnnnnn

Adsız dedi ki...

Ufuk cum, yaratıcılıkta sınır tanımıyorsun ne guzel.. Kekın cok guzel görunuyor, ellerıne sağlık.. Senın basına gelenler fii tarıhınde benım de basıma gelmıstı.. Bırgun kek yapmaya kalkısmıs evde kakao olmadığı sonradan farketmıstım. Annemler Bulgarıstan göçmenıdır benım.. Anneme de oradan bırseyler göndermıslerdı.. Annem de evde yok tabıı.. Ben de zekıyım yaa, gittim annemden bu kesın kakaodur aldım bır pk bırsey.. Meğer o kakaolu pudıngmış:))) yaptım kekımı ammaa olmadı Ufuk cum:( bız beğenmemıstık o zaman... Bırde senın tarıfınle denemek gerek...Üstelık o gun bana cok gulmuslerdı:)) Rezillikte cabası yanı:)))

sevgıler
fıdan

İLKAY dedi ki...

Ufuk kek deyince benim antenlerim açılıyor::)))
Muhteşem bir keke benziyor...
en kısa zamanda deneyeceğim...
Pudingli yapmıştım ama krem ole denememiştim....
Sevgiler,
İlkay
http://www.pastacipapatyalar.blogspot.com/

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Ufukcuğum sürekli sayfanı açıp aman aman neler yapmış nelerr diyor fakat yorum bırakamıyordum yoğunluktan ama ikizler pastaların muffinleri kekin hepsi birbirinden lezzetli görünüyor ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sanal alemde perçinlenen arkadaşlığımızı , yürekten dostluklara çevirmek istiyoruz. Hiç görmediğimiz gözlerle ; göz göze gelip , bunca zamandır paylaştıklarımızla beraber yoğrulmak istiyoruz. Hem de birbirimiz kadar merak ettiğimiz çocuklarımız ile beraber ! Onlar animatör ile eğlenirken , biz de kurduğumuz sofranın – sohbetin ve dostluğun keyfini çıkaracağız. Menü mü ? Hep beraber oluşturacağız çay davetimizi ..Hepimiz gelirken getirdiğimiz bir çeşit ikramımızla şenlendireceğiz soframızı.. Tarih / Zaman : 27 Ekim 2007 – Cumartesi Saat : 13:00 – 17:00 Yer: 3-ELMA DAVET ve ORGANİZASYON – Çifte havuzlar ‘ Anadolu Yakası / İSTANBUL Ücret : Katılımcı başı 25,00 YTL. * Çocuklar için ek ücret talep edilmeyecektir. Katılmak isteyen arkadaşlar ; gönderiye yorum bırakabileceğiniz gibi , bizlere de mail atabilirsiniz ; Katılmak isteyen arkadaşlar ; lütfen 30.09.2007 tarihine kadar net bilgi versinler. mof_baydar@hotmail.com ( fidaneli-fidan ) burcin.atmaca@gmail.com ( pastarda-burcin) esrakars@gmail.com ( benimutfağım-esra)

Leziz Tarifler dedi ki...

Ufuk'cum,

Malzemeleri süper birleştirmişsin, içinin yumuşak olduğu resimden bile belli oluyor. Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Komşumun en güzel kızı,
Kendin gibi kekinde güzel ve yumuşacık olmuş.Tek kelime her zaman olduğun gibi yine HARİKASIN canım.

Kocaman öpüyorum ve en güzel sevgilerimi gönderiyorum sana..

Artık bir gün buluşsak diyorum..))

hilal imrak dedi ki...

yaptıklarının hepsi şahane oluyor bizzat deneyerek görüyorum en son şeftalili muffininden yaptım kocam her gece istiyor ellerine sağlık..
teşekkürler ufukçum

Adsız dedi ki...

notumu aldım çok güzel görünüyor eline sağlık
http://maviveportakal.blogcu.com/

ZeYNeP dedi ki...

Ufuk merhaba,
Bu keki yapmak için Kek Un yerine sadece un ve kabartma tozu kullanamazmıyız acaba ? Fikrin var mı ? Cok fark olur mu acaba ?
Evde su anda kekun yok ? Hiç almıyorumben hazır ekk un ama ? Olmaz dersen yarın yaparım artık:)
sevgilerimle,
Ellerine saglık bu arada:)
Figen

ufukmutfakta dedi ki...

Figen illaki kekunu koymana gerek yok. Aynı ölçü kadar un ve 1 pakette kabartma tozu koyarsan aynı sonucu elde edebilirsin. Kolay gelsin.Sevgilerimle...

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Ufuk'cum teşekkür ederim ilk fırsatta deneyecegim sağolasın, deneyince yine gelirim:)

Figen

Adsız dedi ki...

Ufuk Hanım kaç cmlik kalıp acaba resimdeki?
vanilyalısını kullansam olurmu cremolenin?

ufukmutfakta dedi ki...

isimsiz ziyaretçim, 30 cm lik kek kalıbı kullandım. Vanilyalı da kullanabilirsiniz. Ama kakaolu daha güzel oluyor bence...

neslice tarifler dedi ki...

Ufuk Hanım Merhaba,
Evde Creme Ole baya fazlaydı. Ben de internette creme ole ile kek tarifi aradım ve sizin tarifinizi buldum. Gerçi sizin tarife sadık kalmadım vanilyalı creme ole kullandım ve meyve şekerli kek yaptım. Creme oleyi koyduktan sonra karışım kaskatı oldu. Ben de sulandırmak için 1 portakalın suyunu koydum ve süt miktarını arttırdım. Sonuç hüsran :( Kekim gayet güzel kabardı ama içi hamur kaldı. Bir dahaki sefere sizin tarifinizle yapıcam.