Pazar, Ekim 21, 2007

İYİ Kİ DOĞDUN UĞUR'UM !


Aslında cuma günü olan doğumgününü, oğlumun isteği ile bu gün kutladık. Kutladık diyorum ama sabah duyduğumuz ve yüreklerimizi yakan haberle, çok ama çok buruk geçti, oğlumun doğum günü. Allah, evlat acısı ile ocaklarına ateş düşen ailelere sabır ve kuvvet versin, gencecik şehit olan vatan bekçilerimiz ise nurlar içinde yatsın.Başka hiçbir tesellisi olmayan bu durum için söyleyecek kelime bile bulamıyorum.
Uğur'um, ilk göz ağrım 14 yaşına girdi. Allahım'dan tüm evlatlara ve benim evlatlarıma vatana, millete hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürlü yaşlar diliyor, Uğur'uma da nice nice mutlu yıllar diliyorum.
Oğlum geçen yılki pastasını da futbol temalı istemişti, bu yıl da futbol temalı istedi. Koyu Galatasaray'lı olan oğlum için bir Galatasaray forması yapmak istedim hemde en beğendiği futbolcu olan Lincoln'ün formasını.
Bu pastada hep aradığım yumuşak pandispanya arayışlarım devam etti. Ve denediğim pandispanyanın sonucundan oldukça memnun kaldım. (ölçüleri tamamen kendim belirledim.)
Malzemeler;
Kek için;
*4 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
*1,5 su bardağı toz şeker,
*1/2 su bardağı süt,
*2,5 su bardağı kakaolu kek unu.
Krema için;
*200 gr bitter kuvertür,
*200 gre krema,
*1 su bardağı kadar frambuaz,
*1/2 su bardağı kadar parça çikolata.
Islatmak için;
1 kahve cezvesi kadar şekerli su, süt veya meyve suyu.
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
2.Sütü ve elenmiş kek ununu ekleyerek çırpmaya devam edip, 20X20 kare veya 20 cm çapında içleri yağlı kağıt ile kaplanmış yuvarlak kek kalıbına döküp, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
3.Çikolatayı benmari usulü eritip içine soğuk kremayı katıp, iyice çırpın ve kıvam bulması için yarım saat kadar buzdolabına kaldırın.
4.Kek iyice soğuduktan sonra enine iki yada üç parçaya ayırın ( ben ikiye ayırdım ) ve her katı ıslatıp, kremaları sürüp, frambuaz ve çikolataları serptikten sonra kapatın ve artan kremayı da pastanın ğüstüne sürerek bu şekilde buzdolabına kaldırın ve üstünü kaplayacak şeker hamurunu hazırlayıncaya kadar bekletin.




5. Şeker hamurunu hazırladıktan sonra dolaptan çıkaracağınız pastanın omuz, boyun ve bel kısımlarından az miktarda bıçakla keserek, beden şekli verin ve şeker hamuru ile kaplayın.

31 yorum:

MİNELİ dedi ki...

Oğlunuzun doğum gününü en içten dileklerimle kutluyorum Allah uzun sağlıklı ve mutlu bir ömür versin.Pastanıza bayıldık hele oğlıum bayıldı ve aynısından istiyor.Ama biz şubat ayını beklemek zorundayız sevgilerimle.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Ufuk'cuğum. Uğur'a nice sağlıklı, mutlu ve başarılı yaşlar diliyorum. Acı haber bizi de çok üzdü. Hepimizin başı sağolsun ve bu insanlık dışı olaylar bir an önce son bulsun diliyorum tüm kalbimle.
Sevgiler,

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Ufuk'cum önce bu hain insanların saldırıları sonucu şehit olan kardeşlerimizin ailelerine Rabbimden sabır diliyorum.Ne desek boş kor onların yüreklerin de şimdi.Rabbim bu hainleri bildiği gibi yapsın.Kardeşlerimiz ise..onlar zaten en yüce makamdalar.
Ufuk'cum evladına Allah'tan hayırlı ve uzun ömürler dilerim.Rabbim hayırlı evlat etsin.
Pastana gelince söylenecek fazla söz yok.Her zamanki halin cnm.Öptüm.

Adsız dedi ki...

sevgili ufuk yine çok güzel bir pasta yapmışsın uğura sağlıklı başarılı mutlu bir hayat diliyorum bugün yine hepimizin içi yandı geçen yıl benim oğlum da hakkaride askerlik yapmıştı 5.5 ay endişeyle korkuyla bekledim bu çocuklar hepimizin evlat kolay mı yetişiyor şu anda esk de herkes sokaklarda yeryerinden oynadı sanki yine kaç eve ateş düştü bende başsağlığı diliyorum şehit ailelerine çok üzgünüm sevgiler emel

Özlem dedi ki...

Ufuk hanım, Uğur' a mutlu yıllar diliyorum. Sağlıkla, mutlulukla dolu güzel günler hep onunla olsun inşallah. Demek o da benim gibi bir terazi :)Pasta, yine herzamanki gibi muhteşem . Ellerinize sağlık

Haklısınız kötü haber hepimizi çok üzdü. Allah ailelerine sabır versin.

Görüşmek üzere sevgiler.

Adsız dedi ki...

Oğluna nice mutlu ve sağlıklı yaşlar diliyorum.Bu arada senin muzlu muffinini denedim.Harika oldu ve çok beğenildi.Sevgiler......

masalmutfagi dedi ki...

Ufukçuğum pastan her zamanki gibi harika..:))Oğlunada nice nice sağlıklı ve başarılı yaşlar dilerim..:))

Burcu ÜNAL dedi ki...

Uğur'un yeni yaşı kutlu olsun, annesi ona çok çok güzel bir pasta yapmış..eminim çok neşelenmiş, çok mutlu olmuştur..

ellerine sağlık..

öpüyorum

Burcu

Pasta Saati dedi ki...

Uğur'a sağlıklı, mutlu, sevdikleriyle beraber nice güzel günler diliyorum. Pastada muhteşem, ellerine sağlık!

NiNo dedi ki...

sizin oglunuz 14 yasindamiiiiiiiiiiiiii ayyyyyyyyyyyyyy :) ne kadarda guzelllllllllllllllllllllll masallah yaaaa bende oglum buyucekmi derken 4.5 yasina geldi ins o gunleride goruruz ne buyuk mutlulukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk 40 bin kere masallah Allah saglikli uzun omurer versin sevgiler coook cooook uzaklardan

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Uğur'a nice sağlıklı,mutlu ve başarılı yıllar diliyorum.Üzücü haberi bizlerde TV'de gördüğümüzde adeta yıkıldık.Şehir ailelerinin başı sağolsun.Elimizden bir şey gelmiyor.Ah keşke gelebilseydi..((

Pastan her zaman olduğu gibi muhteşem görünüyor canım.Sen bir harikasın ve ben senin yaptığın pastaları hayranlıkla izliyorum.Ellerine ve gönlüne sağlık bitanem.Kocaman öpüyorum seni..

Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Uğur'un doğumgünü günü olsun. Nice nice senelere. Pastasıda çok güzel. Ellerine sağlık. Hepimizin başı sağolsun.

Adsız dedi ki...

uğur un artık kocaman adam olmus annesı:)) yenı yasını kutlarım.. yasanan olaylar gercekten cok cok uzucu.. lanet olsun.. pastan super ustadım:)) bu arada cmt gunu sevgılı berna nın acılısına katılmayı sızlerle tanısmayı nasıl ıstedım bılemezsın.. ama mısafırlerımı 2.kez erleme sansım yoktu:(( en kısa zamanda, bır gun bıryerlerde karsılamak dıleğıyle..

sevgıler
fıdan

Leziz Tarifler dedi ki...

Oğlunun doğum günü kutlu olsun Ufuk. Bu vesileyle şehit ailelerine baş sağlığı diliyorum bende..Sevgiler..

Hülya dedi ki...

Nice güzel yaşları olsun oğlunun...Ömrü huzur,bereket,sağlık,başarı dolsun..Adı gibi hep uğurlu olsun...

Pastanız da süper olmuş annesi...Ellerine sağlık...

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba;

oğlunun yeni yaşı kutlu olsun daha nice senelere

sevgiler

Nilay Cinisli dedi ki...

Ufukcuğum,
Allah oğluna sağlık,sıhhat,mutluluk ve huzur dolu bir ömür, sana da bu güzellikleri oğlunla paylaşmayı nasip etsin inşallah..Daha nice nice güzel yıllara...Kucak dolusu sevgiler..


VATANI GÖREVİNİ YAPARKEN HAİNCE ŞEHİT EDİLEN MEHMETÇİKLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET, ACILI AİLELERİNE SABIR VE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM..BU VATAN BİZİM... TERÖRÜ LANETLİYORUZ..

ozlemhan dedi ki...

Ufukçum uğurunada boranada sağlıklı başarılı uzuuun uzuuuun ömür diliyorum sevdikleriyle beraber.Şehitlerimizede allahtan rahmet diliyorum 3 gündür ağlıyorum artık ailelerini düşünemiyorum allahım sabır versin

Adsız dedi ki...

Ufuk hanım oğlunuzun doğum gününu kutluyorum sağlıklı ve mutlu ailesiyle beraber nice seneler geçirmesini diliyorum.şehitlerimize Allahtan rahmet gözü yaşlı ailelerine baş sağlığı diliyorum sevgiler

Tulosh dedi ki...

Uğur'un doğumgününü kutluyorum. Nice sağlıklı, başarılı uzun ömürler diliyorum. Yuvanızdan sevgi, huzur eksik olmasın inşallah.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Sevgili Ufuk oğlunuzun doğum günü kutlu olsun, nice mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim.

Hepimizin başı sağolsun, Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın inşallah. Allah herkese sabırlar versin!

Müge Hüner dedi ki...

Ufuk hanım;
Oğlunuzun doğum gününü içtenlikle kutlarım, hayırlı yaşları olsun.
Pasta da çok şeker bu arada, ellerinize sağlık.

Nalan Kaplan dedi ki...

Uğur'un yeni yaşı kutlu olsun,pastasıda çok güzel olmuş,eline sağlık Ufuk'çuğum,sevgiler...

Selma Alkan dedi ki...

Sevgili Ufuk ablacim Ugurcugumun gecmis dogum gunu kutlu olsun daha nice saglikli mutlu neseli yaslaraaa...biraz gec oldu biliyorum oda derslerimin yogunlugu yuzunden sizlere bu hafta hic yorum yazamadim ve ne yazikki tam Ugurun dogum gunune denk geldi..annesi allerine saglik pastasi harika gorunuyor...sevgiler..

Aybike Ceylan dedi ki...

Ufuk'cugum,
Nice uzun ve saglikli yillar diliyorum. Fenerbahceliyim ama pasta harika, ellerine saglik. Sevgiler

ufukmutfakta dedi ki...

Mine çok teşekkür ederim. Şubat ayında ise sana kolaylıklar dilerim...

Burçin, iyi dileklerin için çok teşekkürler.....

Semra çok teşekkürler....

Emel, sana katılıyorum. Uğur'a iyi dileklern içinse çok teşekkürler...

Özlem evet her iki oğlumda terazi, iyi dileklerine çok teşekkür ederim.

Suzi, muzlu muffini denemene ve beğenmene çok sevindim. Yaptıklarım başkaları tarafından da beğenilince çok mutlu oluyorum, sevgilerimle.....

Ülviye sağol arkadaşım....

Burcuuuu teşekkürler....

ufukmutfakta dedi ki...

Gaye çok teşekkürler canım...

Nihan'cığım yıllar çok çabuk egeçiyor. Emin ol seninkide hızla büyüyecektir.Bu yaşlarının kıymetini bil. Sevgilerimle....

Komşumun tatlı kızı, güzel yorumun için çok teşekkür ederim..

Ebru çok teşekkürler...

Fidan umarım biryerlerde karşılaşırız. Bende isterim. yorumun için teşekkürler ve sevgilerimle.....

Feyhan'cığım teşekkürler...

ufukmutfakta dedi ki...

Ne güzel dilekler göndermişsin Hülya.. Çok teşekkür ederim arkadaşım....

Esra çok teşekkürler...

Nilay güzel dileklerin için sağol arkadaşım...

Özlemhan sağolasın arkadaşım....

Emine çok teşekkürler.....

ufukmutfakta dedi ki...

Tülay'cığım sağol kardeşim....

Nazife'ciğim çok teşekkürler....

Müge, beğenmene sevindim. Çok teşekkürler....

Nalan yorumun için teşekkürler...

Selma dersler herzaman daha önemlidir. Biz hep buradayız. Sen üzülme, yorumun için teşekkürler ve sevgiler....

Aybike bende Beşiktaşlıyım ama ne yaparsın. Emir evlattan gelince büyük oluyor, yapmak gerekiyor, iyi dileklerin için çok teşekkürler...

Tijen dedi ki...

Ufuk'a geç de olsa çoook mutlu bir yıl, bir ömür diliyorum. Herhalde bu güzel pastayla unutulmaz kılmışsındır doğumgününü oğulcuğunun. Ellerine sağlık!

ufukmutfakta dedi ki...

Tijen Uğur adına çok teşekkür ederim. Sevgilerimle....