Pazartesi, Ekim 29, 2007

RENKLİ PATATES SALATASI


Çokça bilinen bu salatayı uzun yıllardır, misafirlerime yaparım. Her seferinde hep övgü alır ve geriye kırıntı bile kalmaz. Patates ve türevleri, soframda her zaman vazgeçilmezlerim arasındadır. Tarifte ölçülere yer vermeyeceğim. Çünkü kullanacağınız kalıp, ikram oranınız ve/veya damak zevkinize göre malzemeler ve ölçüleri tamamen değişiklik gösterebilir. Malzemelerin ölçülerini tamamen siz belirleyebilirisniz.
Malzemeler;
*Patates (Haşlanmış ve çatalla ezilmiş )
*Mayonez
*Tuz,karabiber, pulbiber
*Zeytinyağı ve limon suyu
*Arzuya bağlı olarak çok az miktarda hardal
*Havuç (Rendelenmiş ve suyunu çekinceye kadar bir tavada pişirilmiş )
*Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ( oldukça ince biçimde kıyılmış)
*Bir adet yumurta ( Haşlanmış ve rendelenmiş )
Hazırlanışı;
1.Öncelikle bu salatayı yerleştireceğiniz kalıbın ( kek kalıbı, fırın kalıbı, yuvarlak borcam veya güzel görüntü sağlayacak herhangi bir şekilde kalıp olabilir.) içini streç folyo ile güzelce kaplayın.
2.Haşlanmış ve ezilmiş patateslere tuz,karabiber, zeytinyağı, limon suyu katarak güzelce karıştırın ve bu karışımı üç parçaya ayırın.
3.Parçalardan ilkine önceden hazırladığınız havuç rendesini ekleyip iyice karıştırın ve bu karışımı, salatayı yerleştireceğiniz steçlenmiş kalıba bastırarak yayın.
4.İkinci olarak ince doğradığınız yeşillikleri, patatesin diğer parçası ile karıştırıp, havuçlu karışımın üzerine yine bastırarak yayın.
5. Son parçayı da sade olarak, yeşillikli kısmın üstüne bastırarak yayın.
6. Salatayı buzdolabında yarım saat kadar bekletin ve çıkarın.Servis tabağının üstüne ters çevirerek yerleştirin ve streçi dikkatlice çıkarın.
7. Çok az miktarda mayonezi, zeytinyağı ile gevşettikten sonra salatanızın üzerine yanlara akacak şekilde kaşıkla dökün.
8. Son olarak da haşlayıp, rendelediğiniz yumurtayı en üst kısma serpin. Salatanız servise hazırdır.
( Salatayı buzdolabında çok bekletmemeye özen gösterin. Çünkü soğuk patates salatası arzu edilen lezzeti vermez. Oda sıcaklığında olması her zaman tercih edilmelidir.)

15 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu patates salatasını sürekli yaparım ama böyle bir sunumla çok farklı geldi bana. Mayonez ve haşlanmış yumurta çok farklı bir şıklık yaratmış. Ellerine sağlık Ufukcuğum.
Sevgiler..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Ne güzel bir salatatadir bu.Bende ara sira yaparim.Bendeki tarif biraz farkli.Ama muhakkak seninkini de deneyecegim.El elden üstündür öyle degil mi?sevgilerimi yolladim.

NiNo dedi ki...

ayyyyyyyyyyyyy ne guzel bir goruntuuuuuuuuu bayidlimmmmm hem besleyici hemde harika bir gorunum ve sunum ellerine saglik canim super olmus yine

keskinli dedi ki...

selamlar
sayfanizi elma sekerinde kesfettim iyikide bulmusum cok güzel tarifleriniz var siteniz tek kelimeyle harika salata'nin sunumuda süper banada beklerim sevgiler

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,pasta gibi olmuş.Senin gibi kusursuz pastalar yapan biri için başka türlü olmazdı zaten :) sevgiler....

Adsız dedi ki...

ufuk cum, ben zaten senın sunum sekıllerıne bayılıyorum.. eee harıka pastalar, muffınler yapan susleyen bırınden sade bır sunum beklenmez dımı:)) elıne sağlık.. yıne supersın:))

sevgıler
fıdan

MİNELİ dedi ki...

Merhaba bende yaparım patates salatasını çok güzel oluyor.Ellerinize sağlık görüntü muhteşem.Zaten içinde patates olan herşey benim için harika ötesidir.Sevgilerimle.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Mmmmmmmm nefis olmuş Ufuk'cuğum. Süsleme çok zarif, bayıldım.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık, harika bir sunum, çok şık. Önemli olan bildiğimiz lezzetleri böyle güzel sunabilmek zaten.Sevgilerimle.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

UFUKCUM ELLERİNE SAĞLIK.SALATAN HARİKA GÖRÜNÜYOR.

Adsız dedi ki...

Salatanin görüntüsü muhtesem,ellerine saglik canim.

Defne dedi ki...

Süslemesine de bayıldım ama ben daha çok olsa da yesem diye geçirdim içimden :). Bürodayken bakmayacağım yemek bloglarına diye söz veriyorum kendi kendime ama nerdeeee...:))
Ellerine sağlık!
Sevgiler.

ufukmutfakta dedi ki...

Selda gerçekten çokça bilinen bir salata, ama çok leziz:)

Serap senin tarifinide görmek isteriz. Dediğin gibi el elden üstündür. belki oradan öğreneceğimiz şeyler çıkar öyle değilmi?

Nihan teşekkürler....

İkizlerin annesi, yorum için teşekkürler....

Oya güzel sözlerin için çok teşekkür ederim, sevgilerimle...

Fidan çok teşekkürlerrr...

Mineli patatesli tarifler benim içinde çok özeldir:)

Burçin sağol arkadaşım....

Pınar çok teşekkürler....

Semra çok teşekkür ederim...

Kızılcık Şurubu beğenmene sevindim, sağol..

Defne keşke yakın olsaydın da gönderebilseydi. Bende büroda bakınca çok acıkıyorum, sonra olmuyor. Ama bakmadan da duramıyorum:)

SEDA dedi ki...

Benim de sık yaptığım, pek sevdiğim, bir misafir geleceği zaman ilk aklıma gelen salatadır renkli patates salatası.Sunumun yine çok şık, ellerine sağlık. Sevgiler

Adsız dedi ki...

patates salatasını bende sitem
www.yildizmutfagi.com da pasta kalıbında sundum ziyaret ederseniz sevinirim.sizin sunumunuzda çok güzel tebrikler