Salı, Kasım 13, 2007

FRAMBUAZLI CHEESECAKE-İKİ FARKLI SUNUM



Her iki resimdeki cheesecake de frambuazlı olmakla beraber, tarz ve ölçü olarak farklı yapıldı. Alt resimdeki 20 cm'lik kalıp ölçüsünde ve frambuazlar bütün kullanılmak sureti ile yapılırken, üst resimdekinde frambuazlar rondodan geçirilerek püre halinde kullanıldı. Alt resimdeki cheesecake tarifini daha önceden burada yayınlamıştım. Her iki cheesecakin tek farkı frambuazların kullanılış şekli. Üst resimdeki cheesecake de ise 26 cm'lik kalıb kullandım. Onun ölçüleri ve yapılış tarzı da aşağıda.
Malzemeler;
Tabanı için;
*2 paket burçak veya istediğiniz tarzda bisküvi,
*100 gr kadar eritilmiş tereyağı,
*1/2 çay bardağı süt(taban yumuşak olsun isterseniz)
Üst malzemesi;
*1200 gr labne peynir
*1,5 su bardağı toz şeker,
*3 adet iri yumurta,
*200 gr krema,
*3 tepeleme yemek kaşığı un,
*2 paket vanilya,
*Arzu ettiğiniz kadar frambuaz.
Üstünü süslemek için;
*2 yemek kaşığı frambuaz marmelatı,
*3 yemek kaşığı su
Hazırlanışı;
1.Bisküviler ve erimiş tereyağı rondoda iyice karıştırıldıktan sonra süt ilave edilip, tekrar karıştırılır ve altı yağlı kağıt ile kaplanmış 26 cm'lik kalıba bastırılarak yayılıp, buzdolabına kaldırılır.
2.Labne peynirlerle şeker mikserle iyice çırpılır. Karışıma sırası ile krema, yumurta, un, vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır.
3.Frambuazlar rondoda püre haline gelinceye kadar parçalanır.
4.Çırpılan peynirli karışımdan bir kase kadar ayrıldıktan sonra bu karışıma, frambuazlı püreyi karıştırılır. Önce sade olarak ayrılan karışım, buzdolabından çıkarılacak kalıba dökülür, sonrada frambuazlı karışım spiraller çizerek onun üstüne dökülür ve bir kürdan yardımı ile ebruli şekiller verilerek karıştırılır.
5.Bu şekilde hazrladığınız cheesecakeinizi önceden 150 derecede ısıtılmış bir fırında, içi su dolu başka bir tepsinin içine yerleştirerek ( benmari yöntemi ile ) pişirin. Not:Kalıbı su dolu tepsiye koymadan önce altını aleminyum folyo ile kaplayın.Böylece kalıbın su çekmesini önlemiş olursunuz.
6.150 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişireceğiniz cheesecaki yine fırının içinde soğuttuktan sonra 1 gecede buzdolabında bekletin.
7.Su ile gevşettiğiniz frambuaz marmelatını, servisten önce cheesecakin üstüne döküp Parça çikolata ve dondurulmuş frambuazla süsledikten sonra servis yapın.

23 yorum:

Pasta Saati dedi ki...

Ufuk yine harikalar yaratmışsın. Her ikisi de çok güzel ama, ne yalan söyliyeyim ben alt tarafta olana bayıldım. Eline sağlık!

MİNELİ dedi ki...

Merhaba ilk yorumu yapmak bu sefer bana nasip oldu.Gerçekten harika görünüyorlar.Ben cheesecake çok seviyorum ama daha hiç denemedim.Ya dışarda yedim yada arkadaşlarımda yedim.Ama Allah nasip ederse bu hafta sonu denemeyi düşünüyorum.Senin tarifine bayıldım ellerine sağlık sevgili arkadaşım.Sevgilerimle.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

ufukcum ikiside birbirnden şık olmuş ellerine sağlık.

Tijen dedi ki...

Biraz önce üç çeşit cheesecake yedim Ufuk (hepsinden ufak bir parça). Şimdi de senin yaptığına bakıyorum. Bence seninki çok daha güzel, bunu yapanlar en iyisi olduklarını söyleseler de...

Adsız dedi ki...

Sevgili ufuk
Seni uzun zamandir takip ediyorum.Bu sefer yorum birakmadan gecemeyecegim ,yaptiklarinin hepsi harika sana AUSTRALIADAN kocaman sevgiler yolluyorum siki takipcin AYTEN

Adsız dedi ki...

Merhaba Ufuk, harikasın söylenecek başka bir şey yok bence senin için. Ellerine kollarına sağlık muhteşem gözüküyor cheesecakelerin. Bende bu pazar gelecek olan misafirlerim için yapmak istiyorum ancak sormak istediğim bazı şeyler var. 1.si kabartma tozu koymadan nasıl bu şekilde kabarıyor, 2.si ilk kez pişireceğim için pişip pişmediğini nasıl anlayacağız yani piştiğinde kek gibi mi oluyor kıvamı, 3. sü servis yapana kadar buzdolabında mı bekletmeliyiz, 4.sü keserken zor kesildiğinden bahsetmişsin iple nasıl kesiliyor bıçakla kesemezmiyiz ? Sorular bunlar :) Sana maşallah diyorum ve kolaylıklar diliyorum. Görüşmek üzere. (cevapları yazarsan çok sevinirim)

ufukmutfakta dedi ki...

Gaye beğenmene sevindim..

Mine zor gibi görünüyor ama aslında oldukça kolay, sadece bazı kurallara uymak gerekiyor. Kesinlikle sende başarılı olursu. Kolay gelsin..

Semra,teşekkür ederim..

Tijen,güzel yorumun için teşekkürler. Umarım bir gün benimkilerden de tadarsın ve lezzetleri içinde yorum yaparsın...

Ayten, çok ama çok uzaklardan beni takip edenler olması çok sevindirici..Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Benden de Australıa'ya çok selamlar....

İven, bu konuda bazı arkadaşlar kendi sayfalarında detaylı bilgi verdiler. Ben şimdi o linkleri buraya yazacağım. Kesinlikle benim yazacaklarımdan daha faydalı olacağına inanıyorum. Sana kolay gelsin...1)http://pastaci.blogspot.com/2005/09/ikolatali-ahududulu-cheesecake.html
2)http://hanimis.blogspot.com/2007/07/pek-yaknda-cheesecake-peykek.html
3)http://pecetedennotlar.blogspot.com/2007/01/oldum-olas-cheesecakeler-her-zaman.html

Müge Hüner dedi ki...

İkiside çok başarılı ve çok lezzetli görünüyor Ufukcum, ellerine sağlık. Kesinlikle canım istedi:)

Adsız dedi ki...

Ufuk hemen cevabını yazdığın için çok teşekkür ederim. Linklerin hepsini okudum, hepside son derece açıklayıcı. Gözüm korkmadımı ? Korktu ama korkununda ecele faydası yok bir aksilik çıkmazsa bu pazar mutlaka deneyeceğim.

Yaren dedi ki...

Cok güzel görünüyorlar.Ben karak veremedim her ikisi arasinda.Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Yine enfes bir görüntü...İlk kare benim favorim !

Ellerine kollarına sağlık

Alev dedi ki...

Ufuk
Ikiside harika gorunuyor. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Ufuk Hanım merhaba,

Sitenize girip bakıyorum ama yorum bırakmıyordum. tarifleriniz gerçekten çok güzel.

Şimdi yazıyorum çünkü sitenizin yeni hali de çok çok güzel olmuş. Hem göze hitap ediyor hem de dinldndirici bir havası var, renklerden mi bilemiyorum ama harika olmuş.

Hep beraber iyi ve sağlıklı günlerde kullanalım inşallah diyorum.

Tanışmasak da sevgilerimi gönderiyorum...

NiNo dedi ki...

ikiside harika ama ben alttakini alim :) o bana daha cok ye beni dedi :D ellerine saglik canim nefis olmus

Adsız dedi ki...

Valla yine çok güzeller !
ne diyeyim...

Figen Karavaş

Aybike Ceylan dedi ki...

Ufuk'cugum,
Ellerine sgalik, harika olmuslar, ikiside cok istah acici ama ben asagidakini daha cok begendim.
Sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Ufuk hanım..size farklı bir tarifinizle ilgili bir sorum olacak.Ispanaklı rulo böreğinizde ısapankları kavuruyorsunuz,fakat çiğden yapıp yumurtayıda eklemeden yapsak nasıl olur sizce?

Adsız dedi ki...

Ufuk'cum şu blog dünyasında eminim herkesin meşguliyeti farklıdır.Ama gördüğüm kadarıyla evinde ilgi bekleyen 2tatlıcanavarı,eşi, ince detayların hakim olduğu ve dikkatin eksik olmaması gereken bir mesleği, sosyal yaşamı dinlenme zamanları ve tüm bu cidden agır ama tatlı sorumlulukların dışında blog'una ayırdı ve sürekli izleyenlere saygısını yitirmeden sürekli güncellediği için Teşekkürler Ufuk.Cidden çokbaşarılısın hayatından mutluluk eksik olmasın..

Adsız dedi ki...

Her tarifi birebir tutuyor .Tecrübeye sabittir.Ayrıca şunuda eklemeliyim hep tatlılar yapan bloglara ufak bir eleştiri; lütfen bi noktaya sabit kalmadan çeşitlendirmeye önem verelim.çok başarlısın Ufuk'cum tebrikler.

Melek* dedi ki...

uf ellerinize sağlık çok güzel görünüyor bu arada yeni gördüm bolgunuzu çok güzel görüşmek üzere

Ilker Erdem dedi ki...

Bayildim bayildim bayildim. O kadar canim cekti ki onume hemen atistirmaliklar aldim ama senin cheesecakelerine uymazki. ellerine saglik.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Ufuk,
Bu muhteşem tarifi cumartesi akşamı yaptım ve pazar günüde misafirlerime sundum. Muhteşemdi ... Herkes bayıldı. Önce hazır olduğunu düşündüler, sonra içinde o da varmı buda varmı diye sormaya başladılar. Enfes bir pasta tadında oldu. Tarif için çok ama çok teşekkür ederim. Ayrıca bana gönderdiğin linkleri okumamında inanılmaz faydası oldu. Üzerinde en ufak bir çatlama ya da görüntü bozukluğu olmadı. Şahaneydi canım daha ne diyebilirim yani. Verdiğinn bilgiler ve yol gösterdiğin için teşekkür ederim. Üye olduğum forumada tarifi ve linkini ekledim http://www.mutfaknotlari.com/mn_forum/viewtopic.php?f=40&t=566 bilgin olsun. Tekrar çok teşekkür ederim...

banu kırmızıgül dedi ki...

ellerine sağlık canım her ikiside guzel olmus. sevgiler..