Salı, Mart 04, 2008

BATMAN VE SPİDERMAN

ata-ege doğumgünü 002

İki kafadar kahraman başbaşa vermiş hangi şehri kötülerden korumaya çalışıyor sizce?
Cevabı bende bilmiyorum ama belki Atakan ile Egemen biliyordur.
Atakan ve Egemen benim çocukluk, gençlik ve yetişkinlik dönemlerimde en yakın arkadaşım, dostum ve aynı zamanda meslektaşım olmuş Sevgili Nurten'ciğimin ikizleri.
Anaokulunda kutlayacakları doğumgünü için biri Batman'li, diğeri Spiderman'li pasta isteyince ve tek bir pasta yapmak gerekince bende her iki kahramanı aynı pastada buluşturup birde sohbet ettirmek istedim. Çocuklar her ne kadar kavga etsinler dedilerse de SAVAŞ YOK, BARIŞ VAR diyerek, ben onları sohbet ettirdim:)
Pastamın pandispanyasıher zaman kullandığım pandispanya.
Tarifini buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.Tek fark pastayı burada göreceğiniz ölçülerin iki katı kadarını kullanarak yapmamdı. Diğer malemeler ve yapılış aşamaları tamamen aynıdır.
Kreması ise;1 lt süt, 12 çorba kaşığı şeker, 3 fincan un, 3 adet yumurta, 100 gr kakao, 1 paket vanilyanın muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilmesi sonucu oluştu. Kremayı pişirip iyice soğuttuktan sonra içine 400 gr sıvı krema ve 1 paket kakaolu krem şanti ekleyip, iyice çırptım ve kıvamlı olması için buzdolabında beklettim. Krema dolapta beklerken başka bir yerde bir paket sade krem şantiyi bir su bardağı süt ile çırpıp onuda buzdolabına koydum.
ata-ege doğumgünü 004

Pandispanya hamurunu midi fırın tepsisine yağlı kağıt döşedikten sonra döktüm ve önceden ısıtılmış 180 derecede pişirdim. Pişen pandispanyayı iyice soğuduktan sonra levye yardımı ile üç parçaya böldüm. ve her katı şekerli su ile hafifçe nemlendirdikten sonra bolca krema sıvadım. Krema katlarının üstüne çok bol bir şekilde parça bitter çikolata döktüm ve ikinci kat pandispanyanın alta bakacak kesimine krem şanti sürüp, kremanın üstüne kapattım.İkinci katıda bu şekilde hazırladım ve pastayı kapattım.
ata-ege doğumgünü 007

18 yorum:

NiNo dedi ki...

ikizlere nice mutlu saglikli uzun omurler pastalarini ufuk teyzesi nede guzel yapmis hemde ikisi bir arada harika olmuslar ellerin dert gormesin canim

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Harika bir buluşma olmuş doğrusu. Çocukların spiderman sevdası geçti ben hala bir spiderman modelleme çalışması yapamadım. Şimdi görünce çok canım istedi.
Ellerine sağlık canım.

siyahlale dedi ki...

çok güzel olmuşlar. keşke bende oğluma böyle şeyler yapabilsem.sibel cafecihan

emineninemekleri dedi ki...

Ufukcum, canim pasta tek kelimeyle harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Ellerine saglik canim.

Öpüyorum.........
Emos

Eya dedi ki...

Ufukcuğum harika olmuş.Nefis bir kombinasyon oluşturmuşsun.Ellerine sağlık...

sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

Canım Ufuk, sohbet koyu :)) Ben en çok batman'in pelerinini sevdim :))

ellerine sağlık.

İkiz yavru kuşlara mutlu mutlu seneler olsun. Hayat hep onlara şans getirsin.

Sıcacık sevgiler.

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Ufuk hanım mrb cidden cok saskınım gercekten ben bole seyleri ilk kez goruorum bunlar hep pastanelerde olur sanırdım ilk kez evde yapılısını okudum acıkcası tebrik etmekten baska bişi yapamıorum yeteneginizi es gecemem bu tariflerde muazzam bi sanat kabiliyeti var cidden abartmıorum sitenizi sık kullanılanlarıın içine aldım yapabilcegimi sanmam ama anneme gostericem banada yapsın:)

Aybike Ceylan dedi ki...

Harikasin....

Sevgiler ve guzel bir gun dileklerimle.

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Ufuk Hn;Hızınıza erişebilmek ne mümkün?Kendime soruyorum hangi arada bu güzellikler çıkıyor ortaya diye,sizi tebrik ederim.Devamlı sitenizdeyim ellerinize sağlık.İkizlerin doğum günlerini kutlar,pastanın teması gibi Barış dolu bir Dünya,da yaşamalarını dilerim:)))

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Ufuk'cuğum,

Vallahi artık söyleyecek söz bulamıyorum. Modellemeler inanılmayacak başarı ve güzellikte olmuşlar. Önce oyuncakları koydun zannettim pastanın üstüne ama nerdeyse dürbünle inceleyince bunları senin yaptığını anladım.
Ellerine, yüreğine sağlık arkadaşım.
Egemen ve Atakan'ın da doğum günleri kutlu olsun.

Sevgilerimle,

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

SEVGİLİ UFUK HANIM..... GERÇEKTEN YİNE ÇOK BAŞARILI BİR MODELLEME..... GÖZLEM YETENEĞİNİZE HAYRANIM...... ELLERİNİZE SAĞLIK..... SEVGİLERİMLE..

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok basarılı tebrik ediyorum harika

ayşegül mutfakta dedi ki...

bunları sohbet ederken görmek ne hoş :)eline sağlık yahu bakarmısın ince ince işlemişsin yine oya gibiler

Jasminskager dedi ki...

Ufuk hanim yine harika bir pasta yapmissiniz.Ellerinize saglik.Bende seker hamuruyla pastalar yapiyorum, ama modelleme yapmadim henuz beceremem diye dusunuyorum.En kisa zamanda denemeliyim.
sevgiler
TUBA

Nukhet dedi ki...

Bariscil Ufukcum

Bence de savasmamalari iyi olmus, zaten bu iki kahramanda baris icin kotuluklerle savasmiyorlar mi. Ayni ideallerde baska masallarda savasan iki kahraman onlar. Bir araya gelince de olsa olsa sohpet ederler. Ellerine saglik, her zamanki gibi cok guzel olmus. Opuyorum

Nukhet

masalmutfagi dedi ki...

Ufukçuğum pastan harika...:))her zamanki gibi tabii..:))ellerine sağlık, her zaman yorum bırakamıyorum ama bil yakandayım...:)))

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Ufukcuğum. İki karekter bir pastada çok hoş durmuş. Helede sohbet etmeleri çok güzel bir fikir. Bende geçtiğimiz günlerde batman ve batgirl çalışması yaptım ama hala eklemeye elim ermedi.
Sevgiler

ufukmutfakta dedi ki...

Nihan,
Burçin,,
Sibel,
Emine,
Zehra,
Zerrin,
İsmini yazmayı unutan arkadaş,
Aybike,
Dilek,
Işıl,
Nesrin,
Ballkabak,
Ayşegül,
Jasmin,
Nükhet,
Ülviye ve
Selda'cığım
Güzel yorumlarınızla bana verdiğiniz desteğe çok teşekkür ederim. Sizlerin güzel sözleri beni daha da teşvik ediyor ve güven veriyor. Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..
( Not: kendimi eski Türk filmlerinde sahnede şarkı söyleyen artistler gibi hissettim:))))






Güzel yormlarıyla bana her zaman