Perşembe, Temmuz 31, 2008

SANDVİÇ EKMEĞİ

sandwich 002

Sevgili Nüket'in ellerinden çıkan bu muhteşem lezzeti Sevgili BERNA için yayınlıyorum.
Malzemeler;
*1 paket yaş maya,
*2 yumurta,
*1 su bardağı su,
*1 su bardağı süt,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*yarım su bardağı kadar toz şeker,
*2 tatlı kaşığı tuz,
*1 tatlı kaşığı mahlep,
*Aldığı kadar un
Hazırlanışı;
1.Mayayı 1 su bardağı suda eritin.
2.Maya eridikten sonra tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurarak,üstünü kapatarak mayalanmak üzere sıcak bir ortamda hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekletin.
3.Mayalanan hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yaplı kağıt serili tepsiye dizin.tepsiye dizerken aralıklarla dizmeye özen gösterin. Çünkü şişecekler.
4.Bu arada fırını 50 derece ısıtın.
5.Hamurların üstlerine yumurta sarısı sürün ve tepsiyi fırına sürün. 25 dakika kadar, sandviçlerin mayalanmasını bekleyin. 25 dakika fırında mayalanan sandviçleri fırından çıkarın.
6.Fırını bu kez 200 dereceye ayarlayarak ısıtın ve sandviçleri tekrar fırına koyun.
7.Kızarıncaya kadar pişirin.
Bu sandviçlerin arasına istediğiniz herhangi bir malzeme koyarak yiyebileceğiniz gibi sade olarak ve yanında peynir ile de yiyebilirsiniz.
Not:Sevgili Nüket,sandviçlerin arasına ızgara külbastı ve köfte ile bahçesinden topladığı sivri biberleri yerleştirmişti ve öğleden sonra atıştırmalık olarak bizlere ikram etti. Özellikle yazlıklarda ve pikniklerde çok pratik ve bir o kadar da lezzetli atıştırmalık olan bu sandviçleri denemenizi öneririm..
sandwich 006

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam,ben mutfağınızı uzun zamandır sessiz sedasız gözetlemekteyim.Ancak genel bir yorum yapmak istedim.Çok başarılı buluyorum.O kadar güzel şeyler yapıyorsunuz ki hem göze,hemde damaklarımıza hitap ediyor.Ellerinize sağlık.Sevgiyle kalın.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ufuk'cugum,

Ellerine saglik, ne kadar guzel olmus ekmeklerin. Yumsak yumsak, bunu kuru maya ile de yapabilir miyim?

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Ufuk
Nüket'in zebra kekine fena dadandık, gören bayılıyor , yiyeni ayıltamıyoruz:))) Senin yazdığın tariflere güvenmemin ve gönül rahatlığıyla uygulamanın ödülünü beğeni sözcükleriyle alıyorum. Bu anlamda çok teşekkür ederim sana.
Anlaşılan adaşımla damak tatları konusunda da uyuşuyoruz. Bu tarifte kullandığı hamurda benim sürekli yaptığım , her türlü malzemeyle çeşitlendirilebilen, gerek sandviç , gerek poğaça, gerek açma ve hatta pizza hamuru olarak kullandığım bir tarif.
Ayrıca içine elma, tarçın, portakal kabugu ve ceviz karışımı koyarak kruasan şeklinde de yapıp , fırından çıkınca üzerine pudra şekeri eliyorum.. Eminim sizlerde yapıyorsunuzdur ama okuyanlar için farklı bir alternatif olabilir diye düşünerek yazdım.
Tam anlamıyla çok amaçlı ve kurtarıcı bir tarif..
Paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ufukcuğum ellerine sağlık sandviç ekmekleri harika görünüyor.

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

Ufuk'cugum

gözüm yollarda beklemekteydim hemen not aldım tarifi bir yazlıkçı olarak bu haftasonu deneyeceğim. Eminim senden gelen bütün tarifler gibi vazgeçilmezimiz olacak.
optummmm
berna

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Nefis görünüyorlar, ellerine sağlık sevgili Ufuk..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım çok güzel olmuş bunlar,görüntüsü uzan beni al diyor:-)eline sağlık.

Betül dedi ki...

Merhablar Ufuk Hanim;
Ellerinize sağlık. Pazar sabahı kahvaltılarına muhteşem bir lezzet olmuş...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

sevgili ufuk ben bu ekmeklerde yaptım pazar günü ama instant maya kullanmıştım acaba ondan mı olmadı ekmekler ,yani yayıldı kabarmadı bi garip oldu,ama tadı güzledi poğaça gibi yedik biz de .nerde hata yaptım acaba? sevgiler

fatma dedi ki...

sandevic eklemekleri cok guzel gorunuyor bende yapiyorum ama mayasi hic bukadar gelmiyor firinda mayalandirmayi deniycem tesekurler afiyet olsun

Adsız dedi ki...

Valla yorum yapmaktan çenem yoruldu ama süper şeyler ortaya çıkarmışsın Ufuk seni takdir ettim hepsi birbirinden gzl ben özellikle dışarlardaki satılan kuru lezzetsiz tatsız sandviçlerden üstüne fenalık gelmiş biri olarak tariften yararlanacağım:)

whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.