Salı, Temmuz 14, 2009

FIRINDA KABAK MÜCVER

Fırında kabak mücver

Oldum olası kabak mücveri çok severim.Eskiden yani kilolar daha bir dengedeyken rahat rahat kızartıp yiyordum. Ancak artık kiloların ayarı kaçmış durumda dikkat edilmezse hiç kimse tutamayacak:)Bu nedenle kızartmalardan uzak durmakta fayda var.
Geçen hafta Nüket'in çiftliğinde yetişen kocaman kabaklardan bizede pay düştü. O kadar büyüklerdi ki, nasıl değerlendirebilirim diye epey düşündüm. Bir kısmını halka halka dilimleyip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim. Fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp fırınladıktan sonra sarmısaklı yoğurt eşliğinde yedik. Bir kısmını da mücver yapayım ama yağlı olmasın diye düşünürken, fırında denemek geldi aklıma. Daha önce başka yerlerde denendiğini okumuştum.Bende "kabaklı çörek" şeklinde mücvere oldukça benzer çörekler yapıyorum.Ama mücver gibi olmuyorlar.Kendime göre bir uygulama ile fırında mücveri denedim. Biraz börek havası vardı ama yinede gayet güzeldi. Tepsiye biraz daha ince yayılması halinde börek havasından çıkıp yine mücver edasına girebileceğini düşünüyorum. Sonuç olarak denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
*Yarım kilo kadar kabak
*2 yumurta
*1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ( veya doğranmış )
*Yarım demet kadar dereotu ( Evde kalmamıştı ben kullanmadım. Ancak siz muhakkak ekleyin )
*Yarım demetten daha az maydanoz
*5-6 dal yeşil soğan
*Yeterince un ( Mümkün olduğu kadar unu az kullanmaya çalışın. Bunun içinde kabağı rendeledikten sonra suyunun iyice sıkılması çok önemli )
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı;
1.Kabağı rendeleyin ve mümkün olduğu kadar suyunun süzülmesini sağlayın. ( Unu çok çekmemesi için önemli )
2.Dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı mümkün olduğu kadar ufak uafak doğrayın ve karıştırın.
3.Tüm malzemeyi birbirine güzelce karıştırın. Koyu bir kek kıvamına gelinceye kadar un ekleyin.
4.Yağlı kağıt serili veya yağlanmış bir borcama yayın.
5. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

14 yorum:

Hülya dedi ki...

Mücvere bayılırım.Yıllar önceki başarısız bir deneme kızartma mücverden uzak durmama neden oldu...
Fırında güzel görünüyor.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık harika olmuş bende bu haliyle daha çok se
viyorum.Kocaman öpüyorum...

gülay mutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık.. fırında yapılanın tadı kızartya göre biraz farklı olsa da leziz bir tat oluyor...ben de yapıyorum ama içine peynir eklemiyordum. eminim daha da lezzet katmıştır.
sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

yazın hiç vazgeçemem fırın mücverden, elinize sağlık.

otomatikkepce dedi ki...

Mücverin kızarmış halini daha çok seviyorum yanında yoğurtla süper
Fırında da yaptım börek tadında oluyor. Kabağın her halini severim yanında dereotu olsun yeter.
hülya

durutarifler dedi ki...

Ne olursa olsun ben yağda kızarmışını seviyorum. Sonraaa
ahhh gelsin kilolar
Ellerine sağlık.
Sevgiler

kutsalsofra dedi ki...

harikasın arkadasım,subay düğmesini ben Ankarada karadenizli bi komsumdan öğrenmiştim,içine dışına fındık koyuyordu,sizde gördüm cevizle denedim aman aman daha bi güzel oldu,aradaki farkı sizden ögrendiğimi mutlaka yazarım.
selamlar...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Bugün arkadaşım yapmıştı ve resmen kendimi tutamadığımı farkettim ufak ufakta yapmış lokum misali yediğimi gördüm ve katılıyorum güzel birşeyde yediriyor:)
aman dikkat edelim:)

Nüket Şenyüz dedi ki...

Ufukçuğum
yarım paket kabartma tozu ekleyerek denemeni de tavsiye edeceğim, o zaman kabarıyor ve daha bir pufur pufur kızarmış mücver havasında oluyor:))

HADİYE dedi ki...

MERHABA UFUK,

Mücver lezzetti olduğu kadar yağda kızardığından kaloriside yüksek bir yemek.( Ay bu kaloriler yüzünden bir şey yiyemez olduk öf.) Ama fırında hafiflemiş gibi gözüküyor.Denemek lazım.Ellerine sağlık.

Sevgiler*

hanimiş dedi ki...

Ufuk aynısın tıpkısından ( ya da yok yok senin de dediğin gibi biraz daha ince olanından) bana da yapsana.. Bak annemden ayrı gayrı mideme doğru dürüst yiyecek girmez oldu. zavallı ben sana sığınıyorum. Bu akşam yemeğe geleyim mi?

Adsız dedi ki...

merhabalar bende bugün fırında mücver yaptım.ancak tepsiden çıkarırken dağıldı yerinden kaldıramadım ne yapmalıyım? fikri olan söylesin pls.

Unknown dedi ki...

Merhabalar bugün yaptim bu tarifi cok guzel oldu daha once annem bir kez denemisti firinda ama kizartamdan sonrz çok yavan gelmişti bu hiç aratmadı valla hem de daha sağlıklı ve daha kolay ;) ben icine pul biber de ekledim tek pismanligim neden 2 ölçü yapmadım oldu ♡♥♡ bir de karbonat katilsa kabarip daha bi güzel olur sanki bir dahakine karbonat da ekleyecegim inşallah.

Adsız dedi ki...

resimdeki mücver değil ki..