Cuma, Ocak 15, 2010

KISA KISA .......

DOSTLUK ÜZERİNE


Sevgili Petunyalarım-Münster bana dostluk bildirimi göndermiş. Genellikle mimleri yayınlamaya fırsatım olmuyor. Ancak Dostluk gibi şimdilerde pek az insanın sahip olduğu güzel bir duyguya ilişkin bildirimi yayınlamadan geçemezdim. Bende, kural gereği bu bildirimi benim dost hissettiğim ve onlarında beni dost hissettiği tüm arkadaşlarıma gönderiyorum. Münster'e çok teşekkür ederek, çok sevdiğim bir yazar olan Can DÜNDAR'ın aşağıdaki yazısını dostluklara önem veren herkese gönderiyorum.

Terentius, "Onunla her şeyi paylaşmak zevkinden mahrum kalınca, hiçbir zevki tatmamaya karar verdim" demiş, yitirdiği bir dostunun ardından.
Nasıl bir insandan bahseder Terentius?
Karşısında zavallı gibi görünmekten korkmadığımız, bizi değiştirmeye değil zenginleştirmeye çalışan, yargılayan değil, kendimizi sorgulamamıza yardımcı olan biri midir yitirilen? Sabahın 3'ünde çaldığımız kapısını açtığında, tek kelime etmeden kollarına atılıp ağlayabileceğimiz bir insan mıdır? Terentius'un acısını bu şekilde dillendiren?
Nedenlerini merak etse de, göz yaşlarımızın dinmesini bekleyecek kadar anlayışlı, titrek sesimiz ve telaşlı cümlelerimizi sükunetle dinleyecek kadar sabırlı, acımızın bir kısmını kendine yük edinecek kadar cömert ve yürekli insanlar mıdır dost diye seçtiklerimiz?
Sadece sohbeti değil, sessizliği de sıkıcı olmayan; yalnızlığımızı unutmak için varlığı, eksikliğini hissetmemiz için yokluğu kafi gelen insanlara mı dostum deriz?
Başımıza gelen güzel bir şeyin coşkusu yüreğimize sığmadığında, saate aldırmayıp telefona sarıldığımız ve karşımızdaki uykulu sese "Kulaklarına inanamayacaksın!" diye bağırdığımızda, "Sabahı bekleyemez miydin?" demeyen biri midir gerçek bir dost?
Güzel bir film izlediğimizde, keşke O da olsaydı dediğimiz, okuduğumuz bir kitaptan bahsedebildigimiz ve en mahrem sırlarımızı anlattıktan sonra rahatça uykuya dalabildiğimiz bir sırdaş mıdır yoksa?
Konuşurken gözlerimizi kaçırmadığımız, kendimizi saklamadığımız ve yüzümüze en acı gerçekleri haykırırken bile darılmadığımız yalnızlığımız mıdır dost dediğimiz insanlar?
Ne bileyim, aynı fikirde olmasak da uzlaşabildiğimiz, köprüleri atmadan da tartışabildiğimiz, her savaştan birlikte ve biraz daha güçlenmiş bağlarla çıktığımız insanlar mıdır dost payesi verdiklerimiz?
Tanıdığımızı sanırken, daha keşfedilmeyi bekleyen nice el değmemiş duygular ve düşünceler taşıdığını gördüğümüz; sürekli bizi saşırtan kendimiz midir onlarda sevdiğimiz?
Aristo haklı mıdır; "Dostluk bir ruhun iki ayrı bedende yaşamasıdır" derken ve Terentius, başka bir bedende toprağa verdiği ruhunun yasını mı tutmaktadır?
Paylaştığı her şeye ölüm de mi dahildir?
Acaba, neyi kaybedeceğini, dostu ölmeden önce fark etmiş midir?
Ya biz; her şeyi paylaşmanın, iddialı ve gerçek dışı geldiği günümüzde, sahip miyiz gerçek bir dosta?
Ya da adımızın önüne dost sıfatı koyan insanlar var mıdır hayatımızda?
Yoksa kendimizi sevmeyi başaramadığımızdan, şaşırıyor muyuz bizi sevdiğini söyleyen birinin varlığına, inanamıyor muyuz yanımızda kalmasına ve uzaklaştırıyor muyuz içten içe bizi sevmesini istediğimiz insanı kendimizden?
Ve bir gün, bir el daha kayıp gittiğinde avuçlarımızdan, kendi mezarımızın başında ağlayacağımızı biliyor muyuz?
İş işten geçmeden önce teşekkür edebiliyor muyuz sevdiğimize, hiç değilse bizi sevdiği için...
Can DÜNDAR


VE YILBAŞI KURABİYE YARIŞMASI
2010 kurabiye evi nazın doğumgünü 113
  Bu sene Pastamalzemeleri.com 'un her yıl düzenlediği yılbaşı konseptli pasta ve kurabiye yarışmasına kurabiye dalında katıldığımı ve sizlerden gelen oylarla 3. olduğumu haber vermek istiyorum. Herhangi bir yarışmaya katılmak pek adetim değildir ama arkadaşlarım hazır kurabiye ev yapmışsın katıl deyince onları kıramadım. Yarışmada 3. olmam sebebi ile dün Pastamalzemeleri.com'dan yukarıda gördüğünüz hediyeler bir kutu içinde geldi. Bende sizlerle bunu paylaşmak istedim. Kurabiye evime yarışmada oy veren herkese ve Pastamalzemeleri.com'a çok teşekkür ederim.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim arkadasim... hatta dostum demek istiyorum... Can Dündar ne güzel kaleme almis bu yaziyi degil mi? Hic dostsuz kalmaman dilegiyle mutlu bir hafta sonu diliyorum... Sevgilerimle,

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Ufuk Carte D'or toplantısına katılmaya ne dersin, cevabın olumlu ise bana mail atar mısın, mail adresine ihtiyacım var. (limonlukek.blogspot@gmail.com) Bu arada yarışma için seni çok tebrik ederim, benim favorimdin:) Her daim, dostlarla çevrili olman dileğimle. Sevgiler..

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Başarıların daımı olsun ..
Yaşam da dost luklarında bakı olması dileklerımle..
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili ufuk,diğer pastaları görmeme ragmen eminimki birincilik sana yakışırdı,bu işte kendince bir tarzın var taklit ediliyorsun,farkındamısın?
senden çok ziyaretçi alanlar senden iyi iş çıkartanlar değil,kutluyorum ve nice ödüllere diyorum sevgiler...

Hatice dedi ki...

tebrikler Ufukcuğum, başarıların daim olsun, hediyelerini de güle güle kullan...
sevgiler...

Gamze dedi ki...

Sevgili Ufuk benim de bir bloğum var ve senin tariflerinden sık sık yararlanıyorum.Çok teşekkür ederim.Ellerine sağlık.Bu arada bloğumda senin için bir ödül var,her ne kadar sen bu ödülü daha önce de almışsan da kabul edersen çok sevinirim,sevgiler...

http://gatucilezzetleri.blogspot.com/

casminella dedi ki...

Tebrik ederim, gerçekten güzel bir ev olmuş, ellerine sağlık, sevgiler...

Lezzet Treni dedi ki...

ETKINLIGIMIZE BUYURUN;
GÖNDEREN;www.lezzettreni.blogspot.com
52.PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGININ EV SAHIBIYIM.
SEVGILI ARKADASLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com

http://gelibolu17.blogspot.com


tarafından hazırlanmış olan
52.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

18 OCAK 2010-1 ŞUBAT 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://lezzettreni.blogspot.com

YANI BEN YAPACAGIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARIFLERINIZI HAZIRLAYARAK,VE TARIFINIZE"PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 52.HAFTA" bASLIGINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RICA EDIYORUM.SENI VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESI ETKINLIGIMIZE DAVET EDIYORUM.
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...SIMDIDEN KATILIMCI ARKADASLARIMA COK TESEKKÜR EDIYORUM.ETKINLIGIMIZE YEMEK GÖNDERILMEMESINI RICA EDIYORUM.lÜTFEN CAYIN YANINA VERILECEK TARIFLER OLMASINA DIKKAT EDELIM.
ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN

http://gelibolu17.blogspot.com

ARKADASIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...


SEVGİLER

merve demirdöken dedi ki...

bende tebrik etmek isterim.Blogunuzla mutfak günlüğüm deki yılbaşı pastave kurabiye etkinliği vasıtıla tanıştım.izlediklerim arasına aldım.çalışmalarınızda başarılar .

merve demirdöken

fly dedi ki...

merhaba ufuk hanım bloğunuz çok zevkle hazırlanmış tebrik ederim ...ben mantarlı peynirli kişinizi hazırlamak istiyorum tart kalıbı çapı ne kadar ?cevaplarsanız sevinirim sevgiler...

birsence dedi ki...

merhaba canım.sana pek hoş olmayan bir haber vereceğim....istanbullular.com sitesi bir çok tarifini almış kullanıyor haberin olsun...mutlu bir hafta sonu diliyorum...