Pazar, Mayıs 16, 2010

ÇAY KURABİYESİ




Bu aralar iş anlamında oldukça yoğun günler geçirdiğim için sayfama da pek vakit ayıramadım. Duruşmalar, dilekçeler, sözleşmeler... o kadar üst üste geldi ki; artık okuduğumu bile anlayamaz oldum. Umarım önümüzdeki günler daha sakin geçer....
Fotoğraftaki kurabiyeyi yapalı bayağı zaman geçti. Fazla  özelliği  olmayan bir kurabiye. Ancak çok uzun süre dayanabildiği ve yiyenler "....aaaa ne kadar güzelmiş" dediği için, yayınlamak istedim.
Malzemeler;
*125 gr erimiş, ılınmış tereyağı,
*1 çay bardağı zeytinyağı,
*2 yumurta ( Birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın)
*2,5 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı yoğurt
*1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
*1 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un ( Kulak memesi yumuşaklığından azıcık daha sert olacak kadar )
Hazırlanışı;
1.Tüm malzemeyi karıştırıp güzelce yoğurun.
2.Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
3.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle kalem kalınlığında ve uzunluğunda şekil verin. Elde ettiğiniz çubul şeklindeki hamurları ikiye katlayarak, birbirine dolayarak şekil verin. Ya da istediğiniz şekli verdikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürün.
4.Dilerseniz üstlerine susam serpebilirsiniz.
5.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
NOT: Bu kurabiyeler iyice soğuyup sertleştikten sonra ağzı kapalı bir kavanozda bayağı uzun süre saklanabilir.

19 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ablacım sen yaparsın da güzel olmaz mı:) Ellerine sağlık, nefis görünüyor.

Rabbim işlerinde yardımcın olsun..

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık özelliği yok demişsiniz ama gerçektende yorgun iş arasında yapıldığı zaman üstelik tabağınıza mis gibi kokarak geldiği zaman ne kadarda özel oluyor .Emeklerinize sağlık.Sevgiler..

umutluhayat dedi ki...

nefis görünüyor.elleri,nize sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Çok canlı ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Canan dedi ki...

Ellerinize sağlık Ufuk Hanım. Kurabiyelerin tarifi basit olabilir ama sizin ellerinizden çıktığına gre eminim çok lezzetlidir.

Sevgiler
Canan

Nurdan Ozarslan dedi ki...

Simdi bu kurabiye tatli mi tuzlu mu? gorunus olarak tuzlu kurabiye gibi duruyor, ama icindekilerini okuyunca tatli gibi duruyor, karar veremedim sorayim istedim :)

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık canım benim güzel bir hafta diliyorum.çok öptüm.sevgiler...

ebru dedi ki...

Ufuk hanım ellerinize sağlık. Kurabiyeler nefis görünüyor.Geç bayatlaması biz çalışan bayanlar için ideal.

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK NEFİS

mutfaktakiruya dedi ki...

UFUK HANIM ELLERİNİZE SAĞLIK

Unknown dedi ki...

Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)

Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com

biryemekbirutubircamasir dedi ki...

Merhaba Ufuk Hanım. Aslında şu an size teşekkür etmek için yorum yazıyorum. Sizi 4 yıldır takip ediyorum. Bu takiplerim sonucunda bu yıl gerçek bir pasta yapmayı başarabildim. Pastaları kaplama işinde iyiydim fakat istediğim gibi pandispanya bulamıyordum. Kolay kalp pastanın apndispanyasını 2 seferdir deniyorum. Muhteşem oluyor. Sadece bu pandispanya değil diğer tariflerinizde de hiçbir zaman fire vermedim. Gözüm kapalı gelen misafirlerim için yapıyorum. Size çok teşekkür ediyorum paylaşımlarınız için.

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Ayşe Yaman'ın sponsorluğunda yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizi de etkinliğime davet ediyorum. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Nefis tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum.
Sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ufuk'cugum,
Gene harika bir tarif, ellerine saglik.

Sevgilerimi gonderiyor ve guzel bir hafta sonu diliyorum.

begüm dedi ki...

Ufuk ellerine sağlık görüntüsünden belli tadı...
Bana mail adresini gönderebilir misin bir bilgi paylaşmak istiyorum seninle...

Sevgiler,
Begüm

Defne dedi ki...

Merhaba Ufuk,

Blogumdan ve blog arkadaşlarımdan uzunca uzak kaldığım dönemde senin beğendiğim ve severek uyguladığım tariflerinden uzak kaldığımı söyleyemeyeceğim. İyi ki varsın.

Sevgiler.

BERRİN İLTER dedi ki...

ufuk abla ellerine sağlık bu benım küçüklüğümden beri en sewdiğim kurabiye.ellerine sağlık süper görünüyor.

Adsız dedi ki...

bir sey sorabilirmiyim lütfen!!seker hamuru pastalari bir iki gün önceden hazirlansa bisey olurmu acaba lütfen cevap yazin sitenize bayiliriyorum b u arada tarifler süper....

ufukmutfakta dedi ki...

ismini yazmayan ziyaretçim,
şeker hamurlu pastaları bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Ancak pastayı serin ve kuru bir ortamda saklamanız gerekir. Bu ortam buzdolabı olmamalı. Güneş almayan serin bir balkon olabilir. Kolay gelsin...