Cuma, Mayıs 28, 2010

PATATESLİ VE SUCUKLU KAVURMA



Ailemde sabah kahvaltılarında patatesin büyük bir yeri var. Hemen hemen her pazar kahvaltısında muhakkak patatesli bir çeşit yapılır ve hemen tüketilir. Cumartesi günü gelen misafirlerim abimler, ablamlar ve yeğenlerim olunca sofrada muhakkak patatesli bir çeşit bulundurmalıyıdım. Hem sıcak sıcak sofraya getirilebilecek, hemde sevilerek tüketilecek bir tarif olmasına özen göstererek, bu tarifi hazırladım. Herhangi bir özel ismi yok, başlıktaki ismi de ben uydurdum. Sizler deneyip, beğenirseniz istediğiniz bir isim verebilirsiniz.:) Malzemelerde ölçü yok. İsteğiniz oranında eksiltip artırabilirsiniz.
Malzemeler;
*Patates
*Sosis
*Sucuk
*Tereyağı ( Arzunuza göre sızma zeytinyağı da olabilir)
*Kekik,tuz,karabiber,kırmızı pul biber
*Az miktarda taze kaşar ( Arzunuza bağlı eklemeyebilirsiniz de )
Hazırlanışı;
1.Patatesler kabukları soyularak yıkandıktan sonra zeytin tanesi büyüklüğünde küp küp doğranarak, yanmaz yapışmaz bir tavaya yada tencereye alınır.
2.Patateslerin üzerine tereyağı veya zeytinyağı ile tuz eklendikten sonra patatesler ara sıra karıştırılmak üzere, tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. ( Yağın çok fazla eklemeyin, patatesler hem kendi suları ile pişecek hemde az yağın etkisi ile kavrulacak.Yanlız patatesleri çok pişirmeyin. Çünkü sosis ve sucuklada pişecek)
3.Patatesler pişerken sosisleri halka halka, sucukları ise yarım halka olacak şekilde doğrayın.
4.Patatesler bir miktar yumuşadıktan sonra sucuk,sosis ve baharatları ekleyerek ve ağzı açık şekilde ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.
5.Tüm malzeme piştikten sonra üstüne kaşar rendesini ekleyerek, kaşarların erimesi için tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

15 yorum:

Eya dedi ki...

Ufukcugum...bizdede pazar kahvaltilarinda olmazsa olmazdir Patates...bu haliyle cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgilerimle

zehra

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik canim...
cok nefis olmus...

Sevgiler

İlknur dedi ki...

Ellerine sağlık.Bende çok severim patatesin her çeşitiini:)) Afiyet olsun...

Ballı Cimcime dedi ki...

Nefis gözüküyor, ellerine sağlık canım. Kalabalık olunca nasıl da güzel bir lezzet olur, afiyet şeker olsun. Sevgilerimle..

umutluhayat dedi ki...

harika görünüyor ufuk hanım ellerinize sağlık

Sevil Şahin dedi ki...

ufuk ablacım ellerine sağlık gercekten nefis olmuş
tam pazar kahvaltısına layık

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

ebru dedi ki...

Ufuk hanım bizim evde de pazar kahvaltılarının olmazsa olmazıdır patates. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.

yaban mersini dedi ki...

bütün erkekler gibi benim eşim de patates delisi..bu saatte buraya bakmam iyi olmuş..sabah kahvaltısına yarın sürpriz hazırlayayım eşime mutlu olsun..slmlar

gulcan dedi ki...

ellerinize sağlık muhteşem bir sofra.Hepsi birbirinde harika.Benim dikkatimi çeken yumurta tabağınız oldu.Çok güzel.Nereden aldığınızı yazarsanız çok memnun olurum.

Unknown dedi ki...

Bayilirim..... Ellerine saglik canim....

daimamutfak dedi ki...

bende yaparım pazar sabahları..çok güzel olur..sevgiler.

ufukmutfakta dedi ki...

Zehra'cığım,

Elif,

İlknur,

Ballı Cimcime,

Umutlu Hayat,

Sevil,

Fuat Bey,

Ebru,

Süheyla,

Münster,

Yorumlarınız için çok teşekkürler.

ufukmutfakta dedi ki...

Gülcan merhaba,
yumurta tabağını Bakırköy-galeri regalo'dan aldım. Aldığımda yumurta bayramı zamanıydı ve benzer pek çok tabak vardı. Ama şimdi kalmışmıdır bilemiyorum. Galeri regalo, Avşar Sineması karşısında. Kolay gelsin.

lezzetyolculugu dedi ki...

Ben patatesi ya haşlıyıp patates kavurması yapıyordum yada küp küp kızartıp patatesli omlet yapıyordum.Her ikiside daha çok uğraştırıyor artık bu tarifi yapıyorum çok pratik.Kendimce geliştirdim değiştirdim soframızda bol bol yeniyor elinize sağlık paylaşım için teşekkürler.