Cuma, Temmuz 29, 2011

SEMİZOTU SALATASI - II

DSC_1379
Yoğurtla yapılan Semizotu Salatasını çok severim. Ama ablama ait olan bu tarif de pek bir güzel. Hele bahçeden yeni toplanmış, körpe mi körpe semizotu ve diğer sebzelerle bir harika oluyor. Yapımı ise yine çok kolay. Yorgun argın işten eve dönen çalışan hanımları veya beyleri :) yormayacak cinsten..
Malzemeler; ( Ölçüleri kendin damak zevkinize  göre değiştirebilirsiniz)
* 1 demet kadar semizotu ( Çok iyi yıkanmış ve suyu süzülmüş)
* 3-4 dal yeşil soğan
* 2 adet orta boy domates
* 3 diş sarmısak
* Yarım limonun suyu
*tuz ve zeytinyağı
Not; Ablam bu salatada zeytinyağını oldukça bol kullanıyor. Tadı ve lezzeti bu şekilde daha fazla ortaya çıkıyormuş. Tercih sizin isterseniz sizde bol kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı;
1. Semizotu çok güzelce yıkanıp, suyu süzüldükten sonra, fotoğraflarda görüldüğü gibi saplarıyla beraber doğranır.( Saplar kalın ve çok körpe değilse doğramayabilirsiniz)
2. Yeşil soğan ve domates de güzelce yıkandıktan ve kurutulduktan sonra ince şekilde doğranır. Domatesin kabuklarını soyarsanız daha iyi olur.
3. Sarmısakları dövdükten sonra bir kasenin içinde tuz, limon suyu ve zeytinyağı ile güzelce karıştırın ve servisten hemen önce salatanın üzerine döküp, her yere eşit yayılması için alt üst edin. Ama bu karıştırma işini yaparken semizotunu fazla ezmeyin. Çok nzaik bir sebze olduğundan hemen rengi değişiyor. Benden uyarması.Et yemeklerinin yanına servise hazırdır. Afiyet olsun.
DSC_1385

11 yorum:

Nil dedi ki...

BAYILIRIM. NAR EKŞİSİ DE ÇOK YAKIŞIYOR SEMİZOTUNA. ANNEMİN BAHÇESİNDE DÜN GÖRDÜM TAZE TAZE ÇIKMIŞLAR. AYRICA BİZ DOĞRAMIYORUZ YAPRAK YAPRAK AYIKLIYORUZ.
NEFİS GÖRÜNÜYOR. KOCAMAN BİR KASE YİYEBİLİRİM. SURİYEDE BU SALATANIN ÜSTÜNE MİNİK KIZARMIŞ SAC EKMEĞİ KOYARLARDI. HARİKA OLURDU

mavii dedi ki...

çok güzel görünüyor elinize saglık

Hayatın Tatları dedi ki...

bende çok seviyorum semizotunu domates yerine salatalık ve yoğurtlada tavsiye edebilirim. ablanın ellerine sağlık

Zeynep'in Evi dedi ki...

nasıl içim gitti benim şimdi bu salataya..tatlı su hiçbirini değil sadece bu güzel salatadan istiyorum:) kalkıp bi zahmet semizotu almalı:)

Tarifkolik.. dedi ki...

Çok hafif ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..

Mutfakpenceresicom. dedi ki...

Elerinize sağlık salata harika görünüyor.Semiz otu salatasını bende severim,helede mis gibi bahçeden kopartılmış taze taze olursa dahada güzel.Sevgiler.

Betül KAVAL dedi ki...

semizotu salatasını ben de çok severim. bu haliyle de hafif mayhoş nefis olmuştur. ellerine sağlık canım.

sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık, bayılıyorum bende semizotuna böylede yapacağım, hep yoğurtlu yapıyorum çünkü.

dostkokusu dedi ki...

semizotu salatasının içinepeynir yada lor koyarız biraz;çok lezzetli olur
iftar ve sahurda eksikolmaz bizde...
sevgiler...
firuze

Hobiriks dedi ki...

semizotun mu hakkaten güzel yoksa süper mi çekmişsin bilemedim. çok lezzetli gözüküyor..

lalelimutfaklar dedi ki...

semiz otunu cok severim ama burada bulamadigim icin turkiyeye geldigimizde ancak kisitli zamanda bol bol kullanmaya calsiyorum. salata harika olmus ellerine saglik selamlar