Pazartesi, Kasım 21, 2011

TENCERE PİZZASI


pizza2
Öyle çok şey ve öyle güzel şeyler paylaşmak istiyorum ki burada. Hep kendime söz veriyorum, heyecanlanıyorum, plan yapıyorun ama bir türlü istediğim gibi olmuyor. Bazen önümde hızla koşan hayata uyum sağlama telaşından, bazen üst üste yaşanan felaketlerden kaynaklanan umutsuzluk ve karamsarlıktan, yitip giden heyecan ve hevesten.....Sonra arada bir herşey denk gidiyor ve ben yine,yeni, yeniden hevesi ile buraya koşuyorum. Yazmaktan, fotoğraf çekmekten, tarifleri paylaşmaktan, gelen yorumları heyecanla okumaktan çok mutlu oluyorum. Ve o zaman diyorum ki, herşeye rağmen devam, hep devam...... 
Bu kısa girişten sonra sıra geldi, aşağı yukarı 4 senedir yayınlamak istediğim, kolay mı kolay, lezzetli mi lezzetli şipşak bir pizza tarifine. Özellikle sözüm pizza severlere; denemek için hiç tereddüt etmeyin, ben bayılıyorum
işte tarifimiz, malzemeler;
Hamuru için,
*1 orta boy yumurta
*1 kahve fincanı yoğurt,
*1 kahve fincanı zeytinyağı,
*1  çay kaşığı tuz,
*1 paket kabarma tozu,
*3 kahve fincanı un
Sosu için;
Bir yemek kaşığı çok hafif   sulandırılmış salça
Üstü için;
*4-5 adet uzun sosis
*10 adet ince dilimlenmiş sucuk
*1 adet orta boy domates,
*1 adet yeşil biber,
* yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri.
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemesini güzelce karıştırın ve içi teflon olan (demirdöküm de olabilir) bir yassı pilav tenceresi yada tavaya elinizle yayın. Hamur hafif cıvık yani yumuşak olacak. Daha fazla un eklemeyin.
2.Yaydığınız hamurun üstüne hafif sulandırılmış salçayı fırça yardımı ile sürün.
3.Salçanın üstüne kaşar peyniri hariç tüm üst malzemelerini yerleştirin ve ocağınızın altını çok kısık bir şekilde açın. tencereye yada tavaya uygun bir kapak kapatın ve arada bir kontrol ederek yaklaış yarım saat kadar pişirin. Bu arada hamurun kabardığını ve üst malzemelerin diriliklerini kaybettiklerini göreceksiniz.
4.Yarım saatten sonra hafifçe hamurun altını kaldırarak kızarmış olup olmadığını kontrol edin.Kızarmışsa rendelenmiş olan kaşar peynirini de üstüne serpin ve yaklaşık 5 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan alıp sıcak sıcak servis yapın.


pizza
 Not: Tencere pizzasında, üst malzeme olarak dilediğiniz her türlü malzemeyi kullanabilirsiniz. Yanlız Et, kıyma kullanmak izterseniz bu malzemeleri önceden pişirmeniz gerekecektir.

DSC_0114
Afiyet olsun....

16 yorum:

Unknown dedi ki...

Ufuk'cum ellerine sağlık enfes görü
nüyor sevgiler.

Zeynep'in Evi dedi ki...

muazzam...

evcilik dedi ki...

görüntü nefiss,tarif edilemez...
bu yüzden yazmadın galiba:)

kimsiniz dedi ki...

görüntüsü muhtesem olmus rengarenk !!
ellerinize saglik :)

durutarifler dedi ki...

Nefiiissss gerçekten.
Ellerine sağlık
İyi haftalar
Sevgiler

Deli Anne dedi ki...

Pizzaya pek düşkün omamakla beraber mavi Rüyamın dediği gibi renkler ve görüntü muhteşem:)

u.aydin dedi ki...

cok lezzetli gorunuyor.eminim de oyledir.sevgili ufuk ellerine saglik.sevgiler.

Hülya dedi ki...

Çok güzel görünüyor..Tencerede pişmesi inanılır gibi değil..

Mutfak Havlusu dedi ki...

Merhaba,benim durumumu da özetlemişsiniz desem uygun düşer mi?
Aynen katılıyorum size.Blogumu açtığımdan beri neleri yayınlayacağım deyip kısmet olmadığını ve en çokta öğrenci bir blogger olmanın zorluğunu da yaşadıktan sonra gerçekten zor gidiyor bazen.Makinenin değişmesi gerektiğinden dem vuruyordm uzun zamandır makineyi de yeniledim ama şimdi de bende vakit sorunu var.Kendi yöremin yemeklerini yayınlamak niyetimdi vs ama onda da tarif vermekte zorlanıyorum(ölçülerinde vs)bazen de fotoğraflamamış oluyorum.Ama dediğiniz gibi yayınladıklarıma gelen yorum,birilerinin benden normalde kolay görünen birşeyin tarifini isteyip e bari bloga yaz oradan alalım dediklerinde verdiği mutlulukla gene de buna devam diyorum aynı sizin gibi.
Kusuruma bakmayın biraz uzun tuttum yorumumu,ellerinize sağlık ben pizzaya çok düşkün olmasam da çok severim bunu teyzem yapardı bize.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Aman Allahım bu ne güzel bir görüntüdür böyleee!!! GEcenin bu yarısı pizza krizine girdim canım sayende ellerine sağlık!!! Ben bunu bu haftasonu deneyeceğim offff nasıl gelecek haftasonu yaaaa!!!!

Sevgiler,
Evren

Fatoş dedi ki...

ne kadar pratik olmuş
hemen deniycem

betül dedi ki...

Ufuk Hanım..
ellerinize ve yüreğinize sağlık..
dün misafirlerim için yaptım,bugün kahvaltıya ailem için yaptım..herkes sevdi..
kolay ve çok güzel tarif.

Adsız dedi ki...

sadece portakal agacini bilirdim...sans eseri rastladığım blogunuzda denenmeye layık bir sürü bir sürü tarif buldum, resimler son derece keyifli. bir saatdir sizin blogda gezinti yapiyorum sanki bes dk gibi geldi. ellerinize emeginize samimiyetinize sağlık.bundan sonra fecii takipteyim. sevgiler :)

Bengü dedi ki...

Ufuk'çuğum bayıldım bu tarife ne kadar da pratik. Hızlıca yapılabilir, çocuklu hanımlar için ideal. Bu aralar hamur işlerinden kaçmaya çalışsam da bu görüntü karşısında biraz pes edebilirim sanırım :)Sevgiler.

bykuş dedi ki...

Sabahtan beri hangi blogdaydı bu tarif diye arıyorum. Evde ekmek kalmamış ilk aklıma bu resimdeki pizza geldi.tarifi aldım hemen deniyorum.... ellerinize sağlık

LeylaK dedi ki...

Merhaba Ufuk. Keşfettiğimden beri senin bu pizzanı deniyorum. Çok lezzetli ve pratik. Bu kadar denememe rağmen hiç tarifini yazmadım, bu kez aklımda :)

Ellerine sağlık.