Pazar, Nisan 14, 2013

3-2-1 POĞAÇA VE ARKADAŞ SOFRASI

.
Biri ortaokuldan ( İTÜ'yü derece ile bitiren bir Endüstri Mühendisi) biri hem lise hem üniversiteden ( üç çocuklu başarılı bir Avukat) olan iki kıymetli arkadaşımla cumartesi günü, bol kahkahalı, keyifli mi keyifli ve oldukça meşguliyetli bir gün geçirdik. toplanmamızın amacı eğitim ve iş hayatlarında başarılı olan iki arkadaşımın, mutfak ve el becerilerini de paylaşacakları bloglar oluşturmaktı. Oluşturduk da. Bloglardan biri Sevgili Arzu arkadaşımın SÜSLÜ MUTFAK isimli bloğu. Gerçekten güzel ve şık sunumlar bulacağınıza eminim. Ben hemen izlemeye alın derim. Diğer Blogumuz da  tam anlamı ile yayına geçtiğinde sizlerle paylaşacağım. Şimdi üç kişi için bu  kadar yiyecek çok diyebilirsiniz. Evet fazlaca yaptığım ikramların bir amacı da fotoğraf çalışması yapmaktı. Ama profesyonel makinemin ayarları bozulunca, eski minik makinemle çektiğimiz fotoğraflar bu kadar oldu. Sofranın gözde ikramı ise; 3-2-1 poğaça diye adlandırılan, son günlerde bloglar arasında moda olan ve pek bir övgü alan bu poğaça idi. 3-2-1 Poğaça aldığı övgüleri sonuna kadar hak ediyormuş, deneyince gördük. ve şimdi tavsiye etme sırası bize geldi. Ben deneyin, kesinlikle pişman olmayacaksınız derim. Yalnız ben orijinal tariflerden farklı olarak iç malzemesini patatesli değil, peynirli yaptım. Bir kısmına ise peynir sevmeyen arkadaşım için hamuruna ay çekirdeği içi karıştırıp, hamuru o şekilde yuvarladım.   Onun da tadı pek güzel oldu.  
Malzemeler;
*2 su bardağı yoğurt,
*1 su bardağı sıvıyağ ( ben fındık yağı kullandım)
*1 tatlı kaşığı kadar tuz
*3 paket kabartma tozu
*5 su bardağı un
*içine peynir veya dilediğiniz başka bir malzeme
*üstüne galeta unu
( Bu poğaçada yumurta yok) 
Hazırlanışı;
1.Yoğurt, sıvıyağ, tuz, kabartma tozları ve unu karıştırarak yumuşakça bir hamur elde edelim.
2.Hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp, içine peynirli harcı koyup, yuvarlayalım. Hamurun yapısı bu aşamada bayağı girintili, çıkıntılı duruyor. Panik olmayın. Pişince fotoğraftaki düzgünlüğe kendiliğinden ulaşıyor.
3.Yuvarladığınız poğaçaları, galeta ununa buladıktan sonra, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
4.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Bu poğaçalarda yumurta kullanılmadığı için pek fazla kızarmıyorlar ama çabuk pişiyorlar. Bu sebeple fazla pişirip, yakmayın. Afiyet olsun. 


.
Üç kişilik arkadaş soframızda menü şöyle idi; Kıymalı börek, 3-2-1 Poğaça, Patatesli Yaz Salatası, Arpa Şehriye Salatası, Kuşadası Kurabiyesi ve Kedidili Kolay Pastası vardı.

.
3-2-1 Poğaçanın içine iç malzemesi koymadan, hamuruna ay çekirdeği içi ekleyerek, yuvarladım. Böyle de gayet güzel oldu. Sevilerek yenildi.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık,sıkı takipçilerinizdenm yine harika bir tarif...
Sizi de blogumda görmekten mutlu olurum;
http://sema-semanngunlugu.blogspot.com/

Beniyisimi dedi ki...

----------Oooo-----
-----------(----)------
------------\---(------
-------------\_)------
----oooO----------
----(----)-----------
-----)---/-------
-----(_/--------
Sayfada gezindim :) Ama ama ama ama ben diyetteyimmm :( Ellerinize sağlık hepsi çok lezzetli görünüyor :) Görsellerinizin kalitesi ise gerçekten çok yüksek:)

Unknown dedi ki...

Ufukcum arkadaşlarının bloglarını heyecanla bekliyorum:)
Bizi ne güzel süprizler, ne cici tarifler bekliyor bunu düşünmek bile güzel:)
Bu poğaçalar benim de uzun zamandır aklımda, henüz deneme fırsatım olmamıştı,iyi de olmuş,senin tarifinle denerim artık inşAllah:)
Resimlerin de gayet güzel bence,minik makine hakkını vermiş,senin de emeklerine sağlık.
Muhabbetle..

LeylaK dedi ki...

Sofradaki her şey çok şık ve özenle hazırlanmış belli ki :)

Bu poğaçayı hiç denemedim ama bir kaç kez yedim, içi kaşarlı ve patatesliydi ama ben en çok kaşarlıyı beğendim, senin denediğin gibi sade de lezzetli olabilir.

Velhasıl, ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Yeni keşfettim sizi.Ama tek kelimeyle bayıldım.Tariflerin hepsi bu kadar mı güzel olur.
İnanın saatlerce karıştırdım yayınlarınızı.Hani yazılı sınava hazırlanırken içiniz kıpır kıpır olur yetişemeyecekmiş gibi.
Aynen öyle oldum karıştırırken bir heyecan bir heyecan.Size MAŞAALLAH diyorum.Tebrikler.. Takipteyim sizi.DİLEK

Mutfak Dili dedi ki...

Sofra mukemmel.. Tarif de cok guzel.
Evet bu lezzetler 3 kisiye baya cok olmus :))
Sevgiler ..

Adsız dedi ki...

Ufuk hanım daha önceden sitenizi çok beğendiğimisöylediğim bir yorum bırakmıştım o yüzden bu kısmı atlıyorum ellerinize sağlık
Acil bir cevap bekliyorum cheesecake hakkında buzdolabında bekletirken üstünü kapatmalımıyız öyleyse neyle nasıl kapatmalıyız bir de çilekli yok sanki tariflerin arasında yoksa ben mi göremedim çilek sosunu nasıl yapmalıyız
Cevaplarsanız çok iyi olur
Nuray

ufukmutfakta dedi ki...

Nuray hanım merhaba,
cheesecake buzdolabında üstü strech folyo ile kapatılarak bekletilebilir. Aleminyum folyo ile de kapatabilirsiniz. Ama sağlık açısından ben aleminyum folyoyu pek kullanmak istemiyorum. Çilek soslu veya çilekli cheesecak yaparken de böğürtlen soslu gibi yapabilirsiniz. Çilekleri rondodan geçirip, az miktarda şeker ve bir kaşık kadar nişasta ile bir taşım kaynatabilirsiniz. Ya da bütün halinde yada yarım yarım keseceğiniz çilekleri cheesecake in tüm üstünü kapatacak şekilde dizip, sade jöle ile de bu çileklerin üstünü kapatabilirsiniz. Ya da çileklerin üstünü jöle ile kapatmadan, erittiğiniz çikolatayı çatalla çizgi çizgi şeklinde çileklerin üstünde gezdirebilirsiniz. Veya sosu hazırlarken pişirmeden çilek ve şekeri rondodan geçirip, ama burada çilek çok fazla ezilmemeli. servis yaparken dilimlerin üstüne dökebilirsiniz. Kolay gelsin..

Fatosca Tadlar dedi ki...

Ben de çok sık yapıyorum bu poğaçadan. İnanılmaz güzel oluyor, ellerine sağlık canım.
Sunum ve masa şahane :)))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sizin Bit de Hanika dereotlu bir poaca tarifiniz vardir. Benim defalarca yaptigim. Afiyet olsun. Ne güzeldir eski arkadasliklar.....

Münire dedi ki...

Ellerinize sağlık ufuk hanım , tarifi denedim ve gerçekten 3 2 1 poğaça şipşak oluveriyor, çok da lezzetli yiyenler bayıldı.

tatlı sefam dedi ki...

elınıze sağlık bende dnemıstım bloğumada beklerım

Yemek Tarifleri dedi ki...

Tarifiniz için teşekkürler sağolun :)